Kamperen in Denemarken

Richtingsbord Kamperen in Denemarken
Richtingsbord Kamperen in Denemarken

Steeds meer Nederlanders ontdekken het kamperen in Denemarken. Ten eerste is Denemarken redelijk dichtbij, zo'n 600 kilometer vanaf Amsterdam, en ten tweede staan de campings bekend om de ruime staanplaatsen. Ook blijkt het dat de sanitaire voorzieningen altijd van zeer goede kwaliteit zijn. Veel campings liggen midden in de natuur, dichtbij een klein plaatsje of aan het water. De campings in Denemarken liggen bovendien overal in het land, zodat je nooit lang hoeft te zoeken naar een geschikte camping. Denemarken is dus een perfect kampeerland!

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Reizen in Denemarken

Tijdens je kampeervakantie kun je Denemarken op verschillende manieren ontdekken. Met de fiets, een auto met caravan of een camper, het kan allemaal. Het reizen in Denemarken is heel relaxt, vooral op de gewone wegen. Let wel op met de snelheden en andere verkeersregels in Denemarken, mocht je een verkeersovertreding maken dan zal deze fikse boete meteen geïnd worden. Wanneer je overdag met de auto rijdt is het verplicht met je dimlichten te rijden. Een tip is de bijzondere Magriten route. Deze route brengt je langs de mooiste plekjes in Denemarken. Van culturele bezienswaardigheden tot pittoreske plaatsjes. Bovendien rijd je met deze route door de prachtige natuur van het land. De route staat in heel het land aangegeven door middel van de bruine bordjes met een margriet erop.

Op de camping in Denemarkten

Denemarken beschikt over de beste en mooiste terreinen van Europa, dat merk je ook meteen als je aankomt op de camping. Het valt op dat de campings erg netjes en schoon zijn en dat er veel leefruimte is. Bovendien zijn de campings zeer kindvriendelijk. Indoor sportaccommodaties, speeltuinen en zwembaden zorgen ervoor dat de kinderen zich zeker niet zullen vervelen. Verder liggen veel campings dichtbij het strand, wat Denemarken tot ideale vakantiebestemming voor oud en jong maakt.

Extra comfort op de camping
Op bijna elke camping in Denemarken vind je een extra stukje comfort: een centrale keuken. Hier kan iedere vakantieganger zijn eigen maaltijd bereiden. Ook zijn er tafels, stoelen en een televisie aanwezig. Deze ruimte wordt ook wel de ''opholdstue'' genoemd. Ook zijn de buitenkeukens met grill onder een afdak in opkomst. Naast de keuken zijn er ook comfortplaatsen voor campers of caravans. Deze plaatsen zijn op de grotere campings tegen extra betaling verkrijgbaar. Extra's als een eigen sanitairruimte zijn hier bijvoorbeeld aanwezig.

Hutten
Vele campings in Denemarken beschikken over de zogenaamde ''hutten''. Dit zijn overnachtingsmogelijkheden in een andere vorm van kamperen. Deze hutten variëren van eenvoudige hut met stapelbedden tot luxe bungalows met toilet, badkamer, keuken met afwasmachine en televisie. De extra luxe hut bestaat ook, hierbij heb je zelfs een wasmachine, whirlpool en internetverbinding. Heb je interesse in campings, vakantiehuisjes of bungalows? Lees dan HIER verder. 

Vraag gratis een offerte aan

Waar mag je kamperen?

Over het algemeen is het alleen toegestaan om op de officiële campings in Denemarken te kamperen. Dit geldt ook voor de stranden. Het is wel mogelijk om op een particulier terrein te kamperen, mits je toestemming hebt gekregen van de eigenaar. Als je met een camper reist mag je alleen lang parkeren op de daarvoor ingerichte plaatsen, ook wel de Quickstop camperplaatsen genoemd.

Het hele jaar door kamperen

Het weer in Denemarken is een beetje te vergelijken met het Nederlandse Zeeland en de Waddeneilanden. Campingliefhebbers ontdekken dat kamperen ook buiten het zomerseizoen leuk is. Elk jaargetijde heeft namelijk zijn eigen charme. Een kwart van de in totaal 514 campings zijn het gehele jaar open. Het voordeel van Denemarken is ook dat de zee nooit meer dan 80 kilometer van je af ligt. Hierdoor kan een regenbui snel overwaaien. Met Pinksteren beginnen de Denen ook zelf met kamperen, hierdoor kan het rond deze tijd nog wel eens druk zijn.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen