Mooiste plekken Denemarken

Vuurtoren in Bornholm
Vuurtoren in Bornholm

Denemarken is een zeer aangenaam vakantieland met enorm veel ruimte en rust in vergelijking tot Nederland. Bovendien ben je binnen acht uur al in het weidse landschap van Denemarken. Naast de mooie kustlijn met aangename stranden heb je er het waddengebied, heuvels, fjorden, vele eilanden, maar ook de mooiste dorpjes en steden. We stelden een lijst met de mooiste plekken in Denemarken voor je samen.

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

ns Klint

Op het Deense eiland Møn vind je over een lengte van acht kilometer de adembenemende krijtrotsen van Møns. De krijtrotsen eindigen zeer abrupt in de Oostzee, waardoor dit een spectaculair gezicht vormt. Het is bovendien de enige plek in Denemarken waar je deze hoge krijtrotsen en de uniek flora en fauna kan vinden. Het hoogste punt van de rosten is 143 meter hoog, achter de rotsen ligt een kiezelstrand dat te bereiken is via een aantal steile trappen. Pas echter wel op met het betreden van het strand, er kunnen namelijk rotsen naar beneden vallen. Vanaf het water heb je het mooiste uitzicht op de rotsen, dan zie je pas hoe hoog ze eigenlijk zijn.

De kliffen bij Møns Klint © Soren Clauding
De kliffen bij Møns Klint © Soren Clauding

Ribe

De oudste stad van Denemarken is absoluut een bezoekje waard en hoort zeker bij de mooiste plekken van Denemarken. Oude en smalle straatjes, middeleeuwse huizen en de unieke sfeer heeft het stadje te danken aan het Vikingverleden. In de middeleeuwse kern is hier dan ook nog veel van terug te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een museum over de Vikingen, genaamd Museum Ribe's Vikings. Ook de Vikingmarkt die jaarlijks wordt georganiseerd is erg populair. Accommodatietip in Ribe: het leuke vakantiepark Ribe Byferie. 

De kade bij Ribe
De kade bij Ribe
Vraag gratis een offerte aan

Bornholm

Bornholm is een eiland in de Oostzee en prachtig om te bezoeken. Het eiland is eigenlijk een verzameling van alle landschappen die je in Denemarken kan vinden. Je hebt er heuvels, het is er groen, vruchtbaar en er zijn grote bossen te vinden. Ook is er een erg steile kustlijn. De mooie witte stranden met fijn zand, dennenbomen en duinen vind je hier ook. Bornholm is een rotseneiland met kleine vissersplaatsjes, veel kerken en ook vele bezienswaardigheden. Het grootste bos van Denemarken ligt tevens op Bornholm. Een perfecte plek voor een rustige vakantie, die ook heel actief kan zijn als je dat wilt.

De haven van Bornholm
De haven van Bornholm

National Park Mols Bjerge

Het nationale park van Mols Bjerge heeft een van de mooiste landschappen van Denemarken. Het werd vernoemd naar het bekende natuurgebied Mols Bjerge, wat slechts een klein deel vormt van het totale nationale park. In totaal strekt het zich uit over 150 km² over het land en ook nog eens 30 km² over de oceaan. Bijzonder is dat de hellingen hier tot 137 meter boven de zeespiegel uitstijgen. Het gebied bestaat verder uit heides, bossen, moerassen, diverse stranden en ook zijn er vele soorten vis en vogels te vinden.

National Park Mols Bjerge © Visit Denmark
National Park Mols Bjerge © Visit Denmark

Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en is een prachtige, relaxte en hippe bestemming. De charme van Kopenhagen heeft al vele harten van toeristen gestolen, wat hem vaak zit in de mengelmoes van oude vakwerkhuizen, moderne architectuur, leuke parkjes, veel water en lange winkelstraten. Vooral de Nieuwe Haven is een populaire plek om wat te drinken en te eten, hier vind je de typische gekleurde huisjes, oude boten en vertrekken de rondvaartboten. Daarnaast stikt het in Kopenhagen ook nog eens van de (culturele) bezienswaardigheden. Denk maar aan Rosenburg Slot, het Nationaalmuseet en de Carlsberg Brouwerij. Accommodatietips in Kopenhagen: het Trendy hotel 71 Nyhavn.

De gekleurde huisjes in Kopenhagen
De gekleurde huisjes in Kopenhagen

Stevns Klint

De prachtige witte kliffen van Stevns Klint zijn 65 miljoen jaar oud en heeft een lengte van bijna 15 kilometer en 40 meter hoog. De klif van krijtgesteente werd door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Bijzonder op de klif is de Højerup Oude Kerk, die werd gebouwd door een matroos.

Stevns Klint
Stevns Klint

Kronborg

Ten noorden van Kopenhagen ligt een van de mooiste renaissance kastelen van Noord-Europa, namelijk Kronborg in Elsinore. Het werd ooit gebouwd tussen 1574 en 1585 en is bekend geworden door Shakespeare's Hamlet. Het is dan ook het meest beroemde kasteel van Denemarken, de geest van Hamlet zou hier namelijk nog steeds door de gangen van het kasteel zweven. De mooiste plek in het kasteel is de balzaal van 62 meter, die goed bewaard is gebleven. Ook het barokke interieur en diverse collecties uit de renaissance zijn erg bijzonder om te aanschouwen.

Kronborg
Kronborg


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Gerelateerde artikelen