Stedentrip Kopenhagen

Skyline Kopenhagen, hoofdstad Denemarken
Skyline Kopenhagen, hoofdstad Denemarken

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is een stad met een rijke historie en heel veel mogelijkheden op het gebied van bezienswaardigheden, winkelen en uitgaan. Dit maakt Kopenhagen een geschikte locatie voor een stedentrip. Tevens is de stad op diverse manieren goed te bereiken. Zo kun je per vliegtuig, bus, trein en auto naar Kopenhagen reizen. De trein gaat vanaf Hamburg rechtstreeks naar Kopenhagen en duurt ongeveer 10 uur.

Maar waarom is Kopenhagen nou zo aantrekkelijk voor een stedentrip? Reisgraag.nl zal antwoord geven op deze vraag door het stadscentrum, de bezienswaardigheden en leuke activiteiten in en rond de stad Kopenhagen te belichten.

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vervoer in Kopenhagen

Het centrum van Kopenhagen is prima wandelend te verkennen. Maar per fiets is wel een aanrader, in de hele stad zijn veel brede fietspaden en er is een uitstekend fietssysteem waarbij je fietsen kunt huren en op aan andere plek kunt inleveren. Wil je liever vervoerd worden? Neem dan een een riksja of watertaxi. Sinds 2002 is de S-tog geopend, dit is een automatische metro die het hart vormt van het openbaar-vervoer-netwerk in Kopenhagen. Door de stad heen rijden er verschillende lijnen en er zijn verschillende stations. Tevens verbind de S-tog Kopenhagen met de diverse voorsteden.

Winkelen in Kopenhagen

Het centrum van Kopenhagen beschikt over veel bezienswaardigheden, deze zullen in het volgende hoofdstuk uitgebreid aan bod komen. Behalve de bezienswaardigheden kun je in Kopenhagen ook goed winkelen. De beste straat om te gaan winkelen in Strøget, dit is tevens de langste autovrije winkelstraat van heel Europa. Aan deze straat zijn vrijwel alle grote winkelketens en verschillende designwinkels gevestigd. De meer traditionele en unieke winkeltjes bevinden zich in de zijstraten. Behalve winkelen bevinden zich in Kopenhagen ook veel restaurants, snackbars, cafés en andere uitgaansgelegenheden. Vrijwel van alle keukens is er wel een restaurant aanwezig in de stad. De inwendige mens hoeft dus niets tekort te komen in deze stad.
Vraag gratis een offerte aan

Verschillende wijken

Er zijn een aantal wijken die zeer de moeite waard zijn om doorheen te wandelen. De wijk Nyboder bijvoorbeeld bestaat is gebouwd door zeelieden en bestaat uit allemaal karakteristieke rijtjeswoningen. In de wijk Frederikskirken waan je jezelf in Rome. Er staat o.a. een kerk met een prachtige koepel, gebouwd in de neobarok-stijl. De Christianshavn lijkt erg veel op Nederland. Koning Christiaan IV heeft deze wijk aangelegd en liet zich inspireren door Nederland. Je ziet er veel kanaaltjes en de straten zijn geometrisch aangelegd. Andere interessante wijken in Kopenhagen zijn Østerbro, Nørrebro en Vesterbro.

Bezienswaardigheden

- Zoals eerder al vernoemd, zijn er in Kopenhagen veel bezienswaardigheden. Eén van de bekendste is het beeld van De Kleine Zeemeermin, welke al sinds 1913 in de stad staat. Dagelijks staat er rijen toeristen om een foto te maken. Het standbeeld is gebaseerd op een sprookje van de Deense schrijver Hans Chrisian Andersen. De Kleine Zeemeermin werd gemaakt door Edvard Eriksen in opdracht van de oprichter van de Carlsberg Brouwerijen.
- Carlsberg Brouwerij is opgericht in 1847 en de eerste vestiging was in Kopenhagen. Inmiddels zijn de brouwerijen over de hele wereld verspreid. Bij deze eerste brouwerij is er een speciaal bezoekerscentrum waar bezoekers kunnen ervaren hoe het bier gebrouwen wordt. En natuurlijk mag er ook geproefd worden.
- Midden in de stad bevind zich het pretpark Tivoli. Dit pretpark bestaat al sinds 1843, maar was destijds buiten het centrum van de stad gelegen. De officiële benaming voor dit park is 'De Tivoli Tuinen'. Maar het zijn toch de attracties waar de bezoekers op afkomen. Het park beschikt over verschillende achtbanen, een reuzenrad en de grootste zweefmolen ter wereld. Vind je dit te veel actie? Dan zijn er ook nog rustigere activiteiten om te ondernemen.
- Zo kun je bijvoorbeeld het Nationaal Museum bezoeken. Dit museum bevindt zich in het oude koninklijk paleis, dat stamt uit de 18e eeuw. In dit museum kunnen de bezoekers de historie van Denemarken beleven. Alles is zo opgezet dat er voor volwassenen en kinderen genoeg te beleven valt. Je kunt alles op je gemak bekijken, maar speciaal voor de wat gehaaste mens is er een gids opgesteld: “De geschiedenis van Denemarken in 60 minuten”.
- Verder zijn er in heel Kopenhagen veel mooie, bijzondere, oude en traditionele gebouwen te vinden. Je kunt een wandeling maken door de stad en de Rundetårn, het stadhuis of het operahuis gaan bewonderen.

Castle tour of North Sealand

Je kunt de stedentrip naar Kopenhagen ook uitbreiden met de dagexcursie 'Castle tour of North Sealand'. Deze excursie gaat langs verschillende kastelen in het noorden van Seeland. De diverse kastelen kun je tijdens een rondleiding bezichtigen. Tijdens de excursie worden o.a. de kastelen Kronborg en Fredensborg aangedaan.

Alles over de mooiste plekken van Denemarken lees je HIER.  En ben je op zoek naar aanbod van accommodaties, dat zie je HIER. 

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen