Baños

Baños aan de voet van de vulkaan Tungurahua
Baños aan de voet van de vulkaan Tungurahua

Baños is een kleine toeristische stad in Ecuador. Het ligt in het oosten van de provincie Tungurahua. Doordat er zich veel kunstenaars vestigden in de stad is Baños een bekende plaats geworden. Tegenwoordig staat Baños voornamelijk bekend om de watervallen en warmwaterbronnen in de omgeving. De volledige naam van Baños is Baños de Agua Santa. Dit betekent baden van het Heilige Water, hiermee wordt er verwezen naar de vulkanische warmwaterbronnen in de omgeving.
Baños wordt ook wel de poort naar de Amazone genoemd, omdat Baños een ideaal uitgangspunt is voor dagtochten naar de Amazone. Op enkele uren rijden zit men in de tropische exotische omgeving van de Amazone met een grote verscheidenheid aan dieren en planten.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Baños
Plaatsen in de buurt van Baños (Ecuador) :
 • Salinas (30 km)
 • Guayaquil (89 km)
 • Machala (141 km)
 • Cuenca (201 km)
 • Riobamba (236 km)
 • Loja (256 km)
 • San Juan de Ambato (256 km)
 • Puyo (312 km)
 • Quito (329 km)
 • Galápagos Eilanden (1086 km)
 • Ervaringen

  op 4 november 2012 plaats: Baños, reisperiode: februari 2012

  Banos is een leuke stad met mooie historische gebouwen, ook de natuur is erg mooi. Je kan er fietsen huren en via een fietsroute de watervallen gaan bezichtigen via deze route kom je langs diverse beziens waardigheden. In de stad kan je ook nog zien hoe men aan een knop aan de deur van van een buitengevel toffe staan te draaien, ook is er een straatje waar je lekker een massage kan gaan gebruiken. Als je van paardrijden houd is dit ook een van de mogenlijk heden die je daar kunt gaan doen.

  • Algemeen 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Baños

  Baden en warmwaterbronnen van Baños (Baños)

  Baden en warmwaterbronnen van Baños
  Baden en warmwaterbronnen van Baños
  Kaart met locatie Baden en warmwaterbronnen van Baños

  De volledige naam van Baños is Baños de Agua Santa. Dit betekent 'Baden van het Heilige Water'. Baños staat bekend als een natuurlijk kuuroord met haar warmwaterbronnen en baden. Bij de vulkaan Tungurahua liggen verschillende baden met thermaal water, dat een heilzame werking heeft. De Las Piscinas de La Virgen zijn de enige baden die in de stad liggen. Dit zijn de beroemdste baden in de omgeving van Baños. Het heetste bad is maar liefst 48 graden Celsius. Daarnaast zijn er ook nog de las Piscinas El Salado, Las Piscinas Las Modernas en Las Piscinas Santa Clara. De Las Piscinas Modernas zijn leuk voor kinderen omdat er glijbanen, speeltoestellen en koudere baden zijn.

  Basilica de Nuestra Señora de Agua Santa (Baños)

  Basilica de Nuestra Señora de Agua Santa
  Basilica de Nuestra Señora de Agua Santa
  Kaart met locatie Basilica de Nuestra Señora de Agua Santa

  De Basilica de Nuestra Señora de Agua Santa is een basiliek die is toegewijd aan de Heilige Maagd van het Heilige Water. Het Heilige Water van de Heilige Maagd schijn wonderen te verrichten. Er zijn schilderingen gemaakt van de Heilige Maagd en de wonderen die het Heilige Water verricht. Deze zijn te zien in de basiliek. Naar verluidt zou de Maagd van het Heilige Water vooral verkeersongelukken voorkomen. Boven in de basiliek ligt een klein museum. In de basiliek worden nog steeds diensten gehouden. De basiliek is erg indrukwekkend om te bezichtigen en heeft een mooie tuin.

  El Pailón del Diablo (Baños)

  El Pailón del Diablo
  El Pailón del Diablo
  Kaart met locatie El Pailón del Diablo

  Op 30 minuten afstand van Baños ligt de grote waterval El Pailón del Diablo. Dit is een van de meest populaire toeristische attracties in Baños. Deze waterval ligt op de route naar Puyo. Een bezichtiging is dus goed te combineren met een bezoekje aan Puyo. In het Nederlands betekent de naam van deze waterval 'Ketel van de duivel'. Vanaf een brug kun je de waterval gratis bezichtigen en voor een kleine financiële vergoeding kun je dichterbij de waterval komen.

  Mountainbiketocht vanuit Baños (Baños)

  Mountainbiketocht vanuit Baños
  Mountainbiketocht vanuit Baños
  Kaart met locatie Mountainbiketocht vanuit Baños

  De omgeving van Baños is zeer goed geschikt om te gaan mountainbiken. Per mountainbike kun je het Andesgebergte verkennen en naar het Amazonegebied rijden. Hierbij fiets je vanuit Baños naar Puyo in het Amazonegebied. Je maakt een pittige tocht, maar je krijgt er veel voor terug. Je ziet de mooiste natuurgebieden, jungles, watervallen en je hebt een prachtig uitzicht vanaf de bergen. Een mountainbike huren in Baños kost ongeveer $6 per dag.

  Tungurahua (Baños)

  Tungurahua
  Tungurahua
  Kaart met locatie Tungurahua

  Baños ligt aan de voet van de actieve stratovulkaan Tungurahua. Een andere naam voor Tungurahua is 'De Zwarte Reus'. Deze naam heeft Tungurahua te danken aan het feit dat Tungurahua 5 kilometer hoog is. Soms voel je in Baños aardschokken die veroorzaakt worden door de vulkaan. Tangurahua is te beklimmen, hiervoor hoef je geen ervaren wandelaar te zijn. De vulkaan heeft wel een steile helling. Als je Tangurahua hebt beklommen heb je een prachtig uitzicht.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ecuador bekijken.

  Vervoer

  Baños is het best bereikbaar per bus. Er rijden veel bussen naar de stad vanaf Ambato, Riobamba en Puyo. Het kan zijn dat de route van Riobamba naar Baños is afgesloten door vulkanische activiteit van de vulkaan Tungurahua. Het stadje heeft slechts twee taxi-standplaatsen.

  Geschiedenis

  Vanaf 1534 viel Baños onder Spaans bewind nadat de bevolking, de Inca's, werden verslagen. Het koloniale bestuur ontdekte aan het eind van de 17e eeuw dat Baños een goede doorgang bood naar de Amazone en haar omliggende gebied. In deze periode werd Baños een bruisende handelsplaats, waar veel handelaren en reizigers kwamen. Vanaf 1756 werd Baños bestuurd vanuit Ambato. Ambato verklaarde zich onafhankelijk op 12 november 1820. Een bloedige strijd in Amabato en Baños volgde. Uiteindelijk werden de twee steden in 1822 officieel onafhankelijk. Vanaf 1830 gingen de twee steden deel uitmaken van Ecuador.

  Weer

  In Baños heerst een vochtig, maar aangenaam klimaat. De gemiddelde temperatuur is 17 graden Celsius en jaarlijks valt er zo'n 1.300 millimeter regen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Baños