Salinas

Strand en jachthaven in Salinas, Ecuador
Strand en jachthaven in Salinas, Ecuador

Salinas is een van de mooiste en meest exclusieve badplaatsen in Ecuador en ligt op ongeveer 140 km van Guayaguil. De stad dankt zijn naam aan de zoutmijnen die vroeger in dit gebied geëxploiteerd werden. De boulevard van Salinas genaamd Malecón is een veilige straat met veel vertier. Het strand van Malecón wordt omgeven door hoogbouw, de rest van het dorp waaiert zich uit naar het binnenland. Hier zijn ook de meer inheemse bouwstijlen te vinden. In Salinas zijn uitstekende restaurants en hotels. Het is een echte badplaats waar overdag wordt gezond en s'avonds massaal wordt gefeest. Het 15 km lange maanvormige zandstrand, bestaat uit 2 gedeeltes met in het midden de jachthaven. Het westelijke gedeelte van het strand is het mooiste. Het oostelijke gedeelte leent zich beter voor verschillende watersporten zoals waterskiën, surfen en jetskiën.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Salinas
Plaatsen in de buurt van Salinas (Ecuador) :
 • Baños (30 km)
 • Guayaquil (118 km)
 • Machala (162 km)
 • Cuenca (229 km)
 • Riobamba (265 km)
 • Loja (277 km)
 • San Juan de Ambato (282 km)
 • Puyo (341 km)
 • Quito (350 km)
 • Galápagos Eilanden (1057 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Salinas

  Museo de Ballenas (Salinas)

  Museo de Ballenas
  Museo de Ballenas
  Kaart met locatie Museo de Ballenas

  Museo de Ballenas (Whale museum) is een klein museum in Salinas dat geheel draait om walvissen en dolfijnen. Dit museum heeft een zeer interessante tentoonstelling waardoor je alles leert over de geschiedenis en biologie van walvissen en dolfijnen. Het pronkstuk van het museum is een compleet intact skelet van een bultrugwalvis. Dit museum is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegang tot het museum is gratis, maar donaties zijn zeer welkom. Het is slim om even te bellen voor je bezoek aan het museum. Museo de Ballenas sluit namelijk vaak op dagen waarop er weinig bezoekers zijn.

  Museo Salinas Siglo 21 (Salinas)

  Museo Salinas Siglo 21
  Museo Salinas Siglo 21
  Kaart met locatie Museo Salinas Siglo 21

  Museo Salinas Siglo 21 (Salinas 21st Century Museum) is een mooi museum met een collectie van lokale maritieme vondsten, zoals een aantal munten van een Spaans scheepswrak. Daarnaast beschikt het museum ook over archeologische vondsten van een aantal volkeren: het Valdivia, Machalilla en Chorrera volk. Het museum ligt op de Malecón in Salinas en is van woensdag tot en met zondag geopend.

  Punta Carnero Beach (Salinas)

  Punta Carnero Beach
  Punta Carnero Beach
  Kaart met locatie Punta Carnero Beach

  Ieder jaar reizen er veel surfliefhebbers naar Ecuador. Het weer in Ecuador is daar namelijk het hele jaar door erg geschikt om te surfen. Daarnaast beschikt het land over vele mooie surfspots. Een van die mooie surfplekken is Punta Carnero Beach. De golven bij dit strand zijn zeer geschikt om te surfen. Dit strand is al een aantal keren gekozen als locatie voor (inter)nationale surfwedstrijden. Mocht je geen surfliefhebber zijn, op dit strand kun je ook heerlijk zonnen. Punta Carnero Beach is binnen 10 minuten te bereiken vanuit Salinas.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ecuador bekijken.

  Vervoer

  Het grootste dichtstbijzijnde vliegveld is José Joaquin de Olmedo International Airport. Het vliegveld ligt op 150 kilometer afstand van het centrum van Salinas, in de stad Guayaquil. Er gaan nationale en internationale vluchten naar dit vliegveld. Vanaf dit vliegveld kun je een taxi pakken of kun je een auto huren. Vervoer in Salinas zelf kan per bus of taxi. In heel Ecuador wordt er hard aan gewerkt om de infrastructuur te verbeteren. De wegen worden verbeterd, waardoor vervoer in de stad beter mogelijk is dan vroeger.

  Geschiedenis

  Van oorsprong was Salinas een klein vissersdorpje. In 1940 stond Salinas al bekend als een mooie vakantiebestemming vanwege haar zonnige dagen en rustige wateren. Salinas bloeide op in 1943, toen er een Amerikaanse delegatie van de marine gestationeerd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ieder jaar kwamen er meer toeristen, maar behield Salinas wel haar intieme karakter met weinig inwoners. Dit veranderde tien jaar geleden, toen veel medewerkers en managers die werkzaam waren in de garnalenindustrie kwamen wonen in Salinas. Het inwonersaantal begon sterk te stijgen en ligt nu stabiel rond de 50.000.

  Weer

  Het weer in Ecuador verschilt erg per streek, in totaal heeft Ecuador negen verschillende klimaten. Rond Salinas heerst er een droog klimaat. De gemiddelde temperatuur is 24 graden en er valt weinig regen, waarvan de meeste van januari tot en met april valt.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Salinas