Machala

Machala ligt in het zuidwesten van Ecuador, dichtbij de golf van Guayaquil, aan de Grote Oceaan. Het is de hoofdstad van de provincie El Oro, welke aan de Peruaanse grens ligt. Machala is een belangrijk agricultureel centrum voor koffie, bananen en cacao. Vooral de export van bananen is van groot belang voor de stad. Bijnaam is dan ook 'Bananen-hoofdstad van de wereld'. Machala is na Quito, Guayaquil en Cuenca de 4e stad van Ecuador en heeft meer dan 230.000 inwoners. Er bevinden zich twee universiteiten in de stad en vele privé-scholen.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Machala
Plaatsen in de buurt van Machala:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Machala

International Banana & Agricultural Festival (Machala)

International Banana & Agricultural Festival
International Banana & Agricultural Festival

Machala is de hoofdstad van de provincie El Oro en word ook wel de "bananen hoofdstad van de wereld" genoemd. Deze bijnaam komt van de gigantische bananenexport. Ecuador is de grootste exporteur van bananen en El Oro op zijn beurt weer van Ecuador. Elk jaar tijdens de derde week van september wordt in machala het International Banana & Agricultural Festival gehouden. Tijdens dit festival zijn er grote fruitmarkten waar naast kilo's bananen ook andere fruitsoorten te vinden zijn. Ook wordt er jaarlijks een bananenkonignin benoemd.

Musea van Machala (Machala)

Musea van Machala
Musea van Machala

In Machala bevinden zich vijf musea. Het Museo Arqueologico vertoont artefacten uit de Valdivia, Jambelí, Machalilla, Guangala, en Quevedo culturen. Het Museo Marino toont de exotische flora en fauna uit de Orense regio. De Pinacoteca beschikt over tentoonstellingen van het werk van Ecuadoriaanse en internationale artiesten en het Museo Paleontologico vertoont de wetenschappelijke bevindingen van de Patrimonio Cultural de Ecuador. Als laatste is er het Museo Marino en Puerto Bolívar. Hier kunnen allerlei opgezette zeedieren bewonderd worden.

Parque Juan Montalvo (Machala)

Parque Juan Montalvo
Parque Juan Montalvo

De belangrijkste locatie in Machala is ongetwijfeld het park Juan Montalvo in het centrum van de stad. Het park is vernoemd naar een beroemde Ecuadoriaanse auteur Juan Montalvo, die veel kritiek op de regering uitte in zijn werk. Rondom het park liggen de hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden van Machala. Op het plein zelf staan mooie standbeelden en is er een prachtig zicht op de grote kathedraal van Machala

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ecuador bekijken.

Vervoer

In de omgeving van Machala ligt een kleine luchthaven maar hier komen geen internationale vluchten aan. Quito en Guayaquil zijn de dichtstbijzijnde internationale luchthavens.

Geschiedenis

In 1573 werd de stad gesticht en in 1884 werd Machala uitgeroepen tot hoofdstad van El Oro. Tijdens de grensoorlog tussen Ecuador en Peru in 1941 werd de stad hevig gebombardeerd. De naam komt van het inheemse Chimú woord 'Mashall', wat 'edele' of 'grote schoonheid' betekend.

Heb je interesse in een reis naar Machala? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Machala, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Ecuador? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen