Loja

Uitzicht op Loja, met de Andes op de achtergrond
Uitzicht op Loja, met de Andes op de achtergrond

Loja ligt aan de Pan-Amerikaanse Snelweg in het zuiden van Ecuador. Loja is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Loja. De stad heeft meer dan 200.000 inwoners en ligt 2.100 meter boven zeeniveau. Het is een van de oudste steden van Ecuador en het oude stadscentrum is erg geliefd bij toeristen, voornamelijk vanwege de smalle straatjes met felgekleurde panden, bijzondere architectuur, mooie parken en historische gevels. De stad staat bekend als muzikale hoofdstad van het land en om de universiteit die zich er bevindt.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Loja
Plaatsen in de buurt van Loja (Ecuador) :
 • Machala (116 km)
 • Cuenca (123 km)
 • Guayaquil (213 km)
 • Baños (256 km)
 • Riobamba (265 km)
 • Salinas (277 km)
 • Puyo (310 km)
 • San Juan de Ambato (313 km)
 • Quito (425 km)
 • Galápagos Eilanden (1292 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Loja

  Kathedraal van Loja (Loja)

  Kathedraal van Loja
  Kathedraal van Loja
  Kaart met locatie Kathedraal van Loja

  Loja's centrum staat vol met kerken en kathedralen. Veel zijn gebouwd in een indrukwekkende koloniale stijl. De belangrijkste kathedraal van de stad is een waar meesterwerk in deze stijl. Zes maanden per jaar kun je hier de Maagd van de Cisne bewonderen. De originele kathedraal stamt uit de 16e eeuw maar werd verwoest door een aardbeving. Het huidige gebouw dateert uit 1838. Deze kathedraal is een van de grootste kerken in Ecuador.

  Muziek van Loja (Loja)

  Muziek van Loja
  Muziek van Loja
  Kaart met locatie Muziek van Loja

  Net als in veel andere steden heerst er ook in Loja een sterke muziekcultuur. Met name eind negentiende- en begin twintigste eeuw bracht Loja veel beroemde muzikanten voort. Nog steeds zijn er overal in de stad allerlei leuke muziek- en salsaclubs te vinden. In deze muziekclubs kun je de lokale bevolking horen zingen over hun dagelijkse leven. Er worden ook regelmatig culturele evenementen georganiseerd.

  Parque Colinar Pucará (Loja)

  Voor een prachtig uitzicht over de stad moet je in Parque Colinar Pucará zijn. Dit is een groot uitgestrekt park bovenop de heuvel die over Loja uitkijkt. Je kunt de heuvel zelf beklimmen of lekker makkelijk de kabelbaan nemen. Er wordt aangeraden het laatste te doen want de weg naar boven is niet altijd even veilig. Voor een habbekrats brengt deze kabelbaan je over de boomtoppen veilig en snel naar het hoogste punt van de heuvel.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ecuador bekijken.

  Vervoer

  Loja is gelegen aan de Pan-Amerikaanse Snelweg (Pan-American Highway) die loopt van Alaska in Noord-Amerika tot Zuid-Amerika en totaal bijna 48.000 km lang is. In de stad kun je je vervoeren met de bus, taxi of lopend. De dichtstbijzijnde luchthaven is La Toma in Catamayo, op 45 km afstand.

  Geschiedenis

  In 1548 werd Loja gesticht door de maarschalk Alonso de Mercadillo en hij vernoemde het naar zijn woonplaats Loja in Spanje. Na een verwoestende aardbeving werd de stad verplaats naar een locatie 35 km oostelijker. Het was in 1896 de eerste stad van Ecuador met stroomvoorziening die werd opgewekt door een waterkrachtcentrale.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Loja