Mooiste plekken Gambia

Verlaten weg in Gambia
Verlaten weg in Gambia

Gambia is het kleinste land van Afrika. Door de veelzijdigheid en het aangename klimaat is het een populair vakantieland. Vooral tijdens de winter bezoeken veel toeristen het land. De inwoners staan bekend als zeer vriendelijke mensen en daarbij komt ook nog dat Gambia een van de veiligste landen in Afrika is. Wij hebben de mooiste plekken van Gambia voor jou op een rij gezet.

Heb je weinig kennis van Gambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Abuko Nature Reserve

Abuko was het eerste stuk natuur dat officieel werd aangemerkt als beschermd natuurgebied. Ondanks dat het park de kleinste van West-Afrika is, is de biodiversiteit wel heel groot. Verwacht geen olifanten, leeuwen of andere 'typische' Afrikaanse dieren maar als je een vogelliefhebber bent dan zit je hier goed. Naast vogels vind je er ook nijlpaarden, krokodillen en zwarte cobra's. Het park is bij uitstek geschikt voor wandelingen, voor weinig geld kun je samen met een gids door het park lopen.

Malachite Kingfisher
Malachite Kingfisher

Serekunda

Serekunda is de grootste stad van het land en er is overal wel wat te doen. Op de Serekunda Market kijk je je ogen uit. In alle smalle straatjes staan kraampjes op elkaar gepropt. Heel chaotisch en druk, maar juist daarom zo leuk om te zien. In elk kraampje kun je iets anders kopen, van fruit tot 'echte' nep-Rolexen en van tweedehands jerrycans tot geiten. Het is de plek waar de lokale bevolking hun boodschappen doet. De markt is zo groot dat je er als toerist makkelijk kunt verdwalen. Wij raden je daarom ook aan om hier alleen met een gids naartoe te gaan.

Winkel in Serekunda
Winkel in Serekunda
Vraag gratis een offerte aan

Sanyang Beach (Paradise Beach)

In Sanyang vind je een paradijselijk strand, Sanyang Beach oftewel Paradise Beach. Het strand is wit, omgeven door palmbomen en de baai heeft helderblauw water. Omdat het strand iets verder van de bewoonde wereld ligt, is het er rustig en kun je er goed relaxen.

Zonsondergang in Gambia
Zonsondergang in Gambia

Makasutu

Heb je zin om even helemaal bij te komen in de natuur? Ga dan naar een van de nationaal parken zoals Makasutu. Hier kun je een boottocht maken over de rivier in een van de handgemaakte boomstambootjes. Je kunt je benen strekken in het dichtbegroeide bos. De kans is groot dat je leguanen, felgekleurde vlinders en grote groepen vogels en bavianen tegenkomt. Het is goed mogelijk dat je boven in de toppen van de palmbomen een van de lokale bewoners ziet zitten. Al eeuwenlang maken Gambianen wijn van palmsap, zogeheten Zum-Zum. Leuk om zelf ook eens te proberen, maar pas wel goed op! Deze Gambiaanse wijn heeft de bijnaam 'Kill me quick' en dat zegt genoeg. De wijn is supersterk.

Palmbomen
Palmbomen

Gambia Rivier

In het oosten van Gambia komt de Gambia Rivier het land binnen. De rivier is meer dan 1.100 meter lang en baant zich een weg door mangrovebossen en dichtbegroeide jungle. Het einde van de rivier mondt uit in de Atlantische Oceaan. De beste manier om de Gambia Rivier te verkennen is natuurlijk per boot. De kans om krokodillen en nijlpaarden te zien is groot. In de buurt van de Atlantische Oceaan is er zelfs de kans dat je er dolfijnen ziet. Naarmate je verder de rivier op vaart zul je zien dat het landschap geleidelijk verandert van dichtbeboste jungle naar wijde graslandschappen.

Jungle langs de Gambia Rivier
Jungle langs de Gambia Rivier

Kachikally Crocodile Pool

Het is een bijzondere bezienswaardigheid: de Kachikally Crocodile Pool. Voor veel Gambianen is het een heilige plaats. De legende vertelt dat wanneer je een bad neemt in het meer al je problemen verleden tijd zijn. De naam zegt het al: er leven er in dit meer krokodillen en wel zo'n honderd 125 stuks. Omdat de Gambianen geloven dat dit een heilige plaats is, worden de krokodillen al jarenlang gevoerd. Door dit regelmatige contact met mensen zijn ze erg tam geworden en kun je sommigen zelfs aanraken. Stap niet gelijk af op de eerste de beste krokodil die je ziet, maar vraag het aan een van de verzorgers. Zij weten precies welke krokodil ongevaarlijk is. Ook de natuur rondom het meer is prachtig.

Krokodil in Gambia
Krokodil in Gambia


Wat kun je allemaal zien en verwachten van de bestemming Gambia? Je ziet het in dit filmpje. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen