De nationale parken van Gambia

Gambia the smiling coast
Gambia the smiling coast

In Gambia heb je de kans om dieren te zien die in Nederland niet voor komen. Hoogstens zie je een van deze beesten in de dierentuin, maar in Gambia kun je ze in levende lijven bewonderden. Als je in dit Afrikaanse land bent is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan minstens één van deze schitterende nationale parken. Laat je verrassen door de schoonheid van de dieren en de natuur. In één van de parken is het zelfs mogelijk om apen te voeren. Je zult beseffen hoe dicht mens en natuur bij elkaar staan. Een ervaring die je zeker niet mag missen!

Heb je weinig kennis van Gambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Baboon Island National Park

In dit nationale park komen vele vogels voor die opgesplitst zijn in 450 verschillende soorten. Het is in dit park mogelijk om een speciale safari te boeken waarbij je alleen maar vogels zult gaan spotten. Enkele van deze vogels zijn de maraboe, gieren, lepelaars, kraanvogels, arenden, uilen en grondneushoornvogels. In het nationaal park moet je niet komen als je op zoek bent naar grote zoogdieren, want deze zijn vrijwel allemaal uitgestorven. Wel kun je er genieten van andere dieren zoals de giraffen, leeuwen, buffels en antilopen. Kortom een nationaal park waar je vele verschillende dieren kunt bewonderen.

Kiang West National Park

Dit nationale park is opgericht door de Gambiaanse regering in 1987. Het park heeft een totale oppervlakte van 11.000 hectare grond en is daarmee het grootste park van Gambia geworden. Je kunt er genieten van de meest kleurrijke vogels en andere diersoorten zoals de antilopen, wilde varken en apen. Naast deze dieren zijn er ook nog zeldzame dieren in het park zoals de hyena's, luipaarden, lamantijnen en dolfijnen. Zelfs de vogelliefhebber kan hier immens genieten, omdat er 290 verschillende soorten vogels aanwezig zijn. Er zijn zelfs 21 soorten roofvogels te bewonderen zoals de gieren, arenden, kiekendief, zandhoen en de valken. Om deze vogels te spotten kun je het beste naar het Tubabkollon Point gaan. Kiang West ligt aan de zuidoever van Gambia rivier, wat vele vogels en andere diersoorten trekt. Ze komen hier vaak terug om heerlijk bij de rivier te liggen, af te koelen of om zichzelf te wassen. Wanneer je door het park zult lopen, zie je bijna alle natuur die voorkomt in Gambia zoals de mangroven, zoutvlakten, savanne en het bosrijke gebied. Vraag gratis een offerte aan

Niumi National Park

Op Jinack Island ligt het nationale park Niumi, wat speciaal is opgericht om het deltagebied te beschermen. Het park is opgericht in 1986 en heeft een oppervlakte van 4900 hectare. De stranden zijn in totaal 11 kilometer lang en in de zee kun je veelal dolfijnen zien. Zij komen vaak even kijken wat er allemaal te doen is rondom het eiland. Er wonen verschillende wilde dieren in het park zoals de schildpad, nijlkrokodil, lamantijn, apen, slangen en hagedissen. Daarnaast zijn er ook vele vogels aanwezig zoals de watersnip, groene duif, grasmussen en de gestreepte slang adelaar.

Abuko National Park

Het eerste natuurreservaat is het Abuko National park geweest. Het park heeft 259 hectare grond tot zijn beschikking. Het park heeft een rechthoekige vorm en om het te beschermen ligt er een smalle strook rondom het park. Later zijn er zelfs 2000 Malina bomen geplant, zodat de lokale bevolking het park niet kon aantasten. In dit ware paradijs vind je vele soorten vogels zoals de ijsvogel, prachtvinken, duiven en gieren. Daarnaast zijn er vele apen te vinden, die je zelfs mag voeren! Vergeet daarom niet om op deze dag extra nootjes mee te nemen voor de apen. Zo heb je namelijk nog meer kans dat de apen naar je toe komen.

River Gambia National Park

In 1978 werd het Nationale Park River Gambia opgericht, wat bestaat uit een complex van 5 eilanden. Deze eilanden worden ook wel de Baviaan eilanden genoemd die samen een oppervlakte hebben van 1.445 hectare. In dit park vind je de bijna uitgestorven nijlpaard nog terug. Maar niet alleen nijlpaarden zijn er te vinden. Je kunt genieten van krokodillen, apen, ibis en de zilverreigers. Het is zelfs mogelijk om een cruise te boeken waarbij je ondertussen geniet van de vele dieren die je tegenkomt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen