Mooiste stranden van Gambia

Een strand in Gambia
Een strand in Gambia

Gambia staat bekend om haar mooie, witte stranden met veel palmbomen. Op al haar stranden heerst een rustgevende sfeer, bovendien zijn de stranden erg schoon. Er zijn stranden waar de rust zelfs centraal staat, hier zijn daarom ook (bijna) geen voorzieningen aanwezig. Toch zijn er ook stranden waar wel voorzieningen zijn als strandbedjes, parasols en gezellige barretjes. Daarnaast kun je op de stranden van Gambia van alles en nog wat kopen bij de verkopers die er regelmatig rondlopen, van vers fruit tot sieraden. Verder kunnen kinderen ook veilig in de zee spelen, de bodem van de zee loopt namelijk op vrijwel alle stranden geleidelijk af. Benieuwd geworden naar de stranden van Gambia? Lees dan hieronder wat de mooiste stranden van Gambia zijn.

Heb je weinig kennis van Gambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kotu Beach

Het parelwitte zandstrand van Kotu Beach is erg toeristisch. Er zijn namelijk veel rieten hutjes met restaurants en strandtentjes. In Kotu zelf kun je het ideale aandenken aan Gambia kopen, in een van de vele souvenirwinkeltjes. Zoals een handgemaakte rietenmand. Rietenmanden gebruiken de Gambianen om hun spullen als kleding, maar ook eten in op te bergen. Ook leuk om mee naar huis te nemen is een djembeh, dat is een veel bespeelde trommel in Gambia.

Kotu Beach
Kotu Beach

Brufut strand

Het strand van Brufut is een waar bounty strand, een heldere blauwe zee met wit strandzand en veel palmbomen. Hoewel het strand op ongeveer 15 kilometer afstand ligt van het toeristische gebied Kotu, is het strand nog vrijwel niet ontdekt door toeristen. De bekende Afrikaanse 'Baobab' boom, ook wel apenbroodboom genoemd, is tevens te vinden op het Brufut strand. Deze boom heeft veel uiteenlopende takken en er wordt gezegd dat de vruchten lijken op dode ratten. Voor mensen die niet van kinderen houden is dit strand ideaal, de bezoekers die er komen zijn meestal stellen ouder dan 30 jaar. Verder is de plaats Brufut zelf ook een bezoek waard. In deze plaats zijn er namelijk veel mooie moskeeën.
Vraag gratis een offerte aan

Cape Point

Bijzonder aan Cape Point is dat het strand omringd wordt door indrukwekkend mooie rotspartijen. Verder heerst er een rustige sfeer. Ook het centrum van Cape Point is erg leuk om rond te kijken. Het is een gezellig vissersdorpje dat naast vele winkels en restaurants ook een casino heeft. Vooral speciaal aan Cape Point is dat het een krokodillenvijver 'Katchilly' heeft. Krokodillenvijver Katchilly geeft de mogelijkheid om tussen krokodillen te lopen en voor wie durft, de krokodillen mogen zelfs aangeraakt worden.

Cape Point
Cape Point

Kololi Beach

Kololi Beach staat er om bekend dat het een erg breed en lang strand is, verder heeft het zand een goudgele kleur. Er zijn op het strand veel barretjes aanwezig waar de lekkerste fruitcocktails worden gemaakt. En doordat het strand zo breed en lang is, kan je er uren wandelen. In de avond kan er heerlijk gegeten worden bij een van de barretjes, bekend is de Poco Loco Beach bar. In deze gezellige bar met vrolijk gekleurde lampjes kun je eten onder het genot van livemuziek.

Sanyang Beach/Paradise Beach

In Sanyang ligt een echt paradijselijk strand, vandaar dat het strand ook wel Paradise Beach wordt genoemd. Het witte zandstrand is omgeven door palmbomen en ligt in een baai met helderblauw water. Het dorpje Sanyang zelf, op 5 kilometer afstand van het strand, is een oud dorpje waar veel vissers en boeren wonen. In dit dorpje kun je een bezoek brengen aan de lokale markt met veel groentekraampjes. De straten in Sanyang zijn van zand met langs weerszijden grote mangobomen die voor de nodige schaduw zorgen.

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen