Combineer Gambia met Senegal

Jungle van Gambia
Jungle van Gambia

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Het kleine Afrikaanse land Gambia wordt volledig omsloten door het vele malen grotere land Senegal. Geen wonder dus dat een reis naar Gambia vaak gecombineerd wordt met een reis door Senegal. Beide landen hebben hun eigen charmes en unieke bezienswaardigheden. Tijdens een rondreis door beide landen ontdek je de levendige steden als Saint Louis en Dakar en de prachtige natuur in verschillende natuurparken. De swingende bevolking maakt deze reis tot een onvergetelijke ervaring. De beste reistijd voor een rondreis door Gambia en Senegal is van november tot en met februari. Het is dan niet te heet en relatief rustig.

Heb je weinig kennis van Gambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Start rondreis Gambia en Senegal

De rondreis wordt meestal begonnen in de hoofdstad van Senegal, Dakar. Omdat er vanaf Amsterdam niet rechtstreeks wordt gevlogen moet er een tussenlanding gemaakt worden op de luchthaven van bijvoorbeeld Brussel, Parijs of Lissabon. De totale vliegduur is ongeveer 8 uur. Dakar heeft meer dan 1,5 miljoen inwoners en wordt gezien als het knooppunt van West-Afrika op het gebied van economie, politiek en cultuur. De stad zelf is levendig en dynamisch en hier kun je je best een aantal dagen vermaken. Vanuit Dakar kunnen er verschillende routes worden genomen naar Gambia, probeer om onderstaande bezienswaardigheden in ieder geval niet over te slaan.

Wat je niet mag missen in Senegal

– Le Lac Rose
Het Retbameer (Le Lac Retba of Le Lac Rose) is een echt natuurwonder want het water bevat een zeer grote hoeveelheid zout (tien keer meer dan het gewone zoutgehalte van de zee) en heeft een rose kleur. Het meer heeft haar kleur te danken aan de aanwezigheid van microscopische algen, genaamd cyanobacteriën.

– Lokale markt bezoeken
In vrijwel ieder dorpje en stadje in Senegal vind je een kleurrijke markt waar je mooie stoffen, sieraden en andere souvenirs kunt kopen. Bij de kraampjes met eten en drinken ruik je de heerlijke typisch Afrikaanse geuren. De markt is een sociale ontmoetingsplaats en het is daarom altijd een drukte van belang.

De lokale vismarkt in Mbour, Senegal
De lokale vismarkt in Mbour, Senegal


– Slaveneiland Île de Gorée
Dit eiland is een van de belangrijkste historische monumenten dat symbool staat voor de West-Afrikaanse slavenhandel en werd in 1978 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. 'La Maison des Esclaves' is het bekende roze Slavenhuis, hier wordt over het drama van de gevangenen, de slavenhandel en de rol van het huis verteld.

– Vogelparadijs Saint Louis
Het charmante stadje Saint Louis met haar smalle straatjes is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Djoudj Nationaal Park. Hier komen jaarlijks miljoenen trekvogels overwinteren, een waar paradijs voor vogelliefhebbers dus.
Vraag gratis een offerte aan

Bezienswaardigheden Gambia

– Boottocht Gambia rivier
De Gambia rivier splitst het land in een noord- en zuidoever. Tijdens een boottocht over de Gambia rivier kun je dolfijnen spotten en als je geluk hebt laten ook de krokodillen en nijlpaarden zich zien. Het Gambia River National Park bestaat uit de rivier en 5 onbewoonde eilandjes.

Krokodil Gambia rivier
Krokodil Gambia rivier


– De Kachikally Crocodile pool
In het centrum van Bakau ligt de heilige poel Kachikally Crocodile. Over de poel heen hangen groene waterplanten en in de poel leven krokodillen. Deze heilige plek werd ooit ontdekt door een Gambiaanse palmwijn tapper: Chomping Bojang. De krokodillen lopen vrij rond bij de poel, je mag zelfs proberen een krokodil te aaien. Je kunt hier ook een offer brengen en bidden.

– Kiang West National Park
Het grootste nationale park van Gambia is het Kiang West National Park. Er leven meer dan 300 verschillende soorten vogels in het park en ook diverse soorten apen. De verschillende gebieden binnen het park huisvesten allemaal weer andere diersoorten. Zo komen er ook aardvarkens voor, tientallen soorten slangen en ander klein wild.

Afsluiting rondreis Gambia en Senegal

Het is een aanrader om de drukke rondreis af te sluiten op een van de mooie stranden van Gambia. De meest bekende stranden zijn die bij Kotu Beach, Kololi Beach en Cape Point. Mede omdat hier ook de meeste hotels zijn gevestigd. Volgens velen is Sanyang Beach het mooiste strand van Gambia. Dit brede, witte strand wordt omzoomd met palmbomen.

Let op: De combinatie Senegal met Gambia bieden wij op het moment alleen aan in de vorm van een 8-daagse reis naar Kololi, waarbij er een uitstap naar het Fathala Reserve wordt gemaakt van een paar dagen maar het aanbod van reizen varieert per seizoen. Vraag een gratis offerte aan voor een reis die bij uw wensen past.  

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen