Reizen tijdens het regenseizoen

De jungle van Gambia
De jungle van Gambia

Als je in de zomervakantie naar Gambia op vakantie wilt, valt je vakantie net in het regenseizoen van Gambia. Ondanks de regenval, kun je in deze periode toch een geweldige vakantie in Gambia beleven. In dit artikel lees je alles over reizen tijdens het regenseizoen in Gambia.

Heb je weinig kennis van Gambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Weer in Gambia

In Gambia heerst een tropisch savanneklimaat. In tegenstelling tot de vier seizoenen in Nederland kent Gambia twee seizoenen: één heel droog seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen duurt van eind oktober tot en met begin juni. In de tweede of derde week van juni slaat het weer duidelijk om, stijgt de luchtvochtigheid en begint het regenseizoen. Dit duurt tot en met begin oktober. Tijdens het regenseizoen valt vrijwel alle regen die jaarlijks in Gambia valt. In deze periode valt er gemiddeld 1.400 millimeter regen per jaar. De hoeveelheid regen

 kan jaarlijks honderden millimeters verschillen. Het regenseizoen in Gambia wordt gekenmerkt door korte, hevige buien. Deze buien vinden meestal plaats aan het einde van de middag of 's avonds. De meeste regen valt in de maanden juli, augustus en september.
Zonsondergang in Gambia
Zonsondergang in Gambia


Overdag is het in Gambia gemiddeld 31 tot 38 graden, met uitzondering van de wintermaanden. De wintermaanden zijn december, januari en februari. Maart, april en mei zijn de meest zonnige en warmste maanden in Gambia.

Vakantie tijdens het regenseizoen

Ondanks de regen, is Gambia als vakantiebestemming ook tijdens het regenseizoen een echte aanrader. De temperaturen zijn dan zeer aangenaam. In de maanden van het regenseizoen ligt de minimale temperatuur rond de 23 graden en de maximale temperatuur rond de 33 graden. De regenbuien zijn vaak hevig en kort in Gambia. Het is dus niet te vergelijken met Nederland, waar het soms een hele dag of middag regent. Mocht het regenen tijdens je vakantie in Gambia is de regenbui redelijk snel voorbij. Daarnaast regent het niet iedere dag tijdens het regenseizoen. In juni regent het gemiddeld 14 dagen, in juli 17 dagen, in augustus en september 18 dagen en in oktober op 13 dagen. Het is dus niet zo dat je tijdens je vakantie op iedere dag last zult hebben van de regen. Vraag gratis een offerte aan

Voordelen van een vakantie tijdens het regenseizoen

Een vakantie tijdens het regenseizoen heeft een aantal mooie voordelen. Allereerst is de natuur van Gambia door de regenval in deze periode prachtig groen, weelderig en volop in bloei. In Gambia is het gedurende het hele jaar vrij rustig, maar in de zomer is het in de badplaatsen en op de stranden nog rustiger. Je hebt dus weinig last van andere toeristen. Daarnaast is het regenseizoen erg geschikt voor een actieve vakantie. Tijdens de rest van het jaar is het namelijk te warm in Gambia om veel activiteiten te ondernemen. Mocht je dus willen genieten van rust, een prachtig natuurlandschap of veel willen doen tijdens je vakantie, dan is een vakantie in Gambia tijdens het regenseizoen misschien iets voor jou. Een vakantie boeken tijdens het regenseizoen is overigens ook nog eens iets goedkoper dan een vakantie in het droge seizoen.

Kust van Gambia
Kust van Gambia

Nadelen van een vakantie tijdens het regenseizoen

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelige zaken waarmee je rekening moet houden als je naar Gambia op vakantie gaat tijdens het regenseizoen. Sommige wegen kunnen onbegaanbaar worden door de heftige regenval, waardoor je sommige plaatsen niet kunt bereiken. Langs de kust en richting het vliegveld zijn de wegen zeldzaam onbegaanbaar, maar in het binnenland kunnen straten onder water staan. De luchtvochtigheid is daarnaast tijdens het regenseizoen erg hoog. Tijdens het regenseizoen zitten er ook wat meer insecten in de lucht en hierdoor is het risico op malaria in de maanden van het regenseizoen hoger dan in het droge seizoen.

Wat kun je allemaal zien en doen in het land Gambia? We laten het zien in dit filmje over The Smiling Coast: 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

19 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen