10 leuke bezienswaardigheden van Gambia

Gambia the smiling coast
Gambia the smiling coast

Gambia mag dan één van de kleinste landen van het Afrikaanse continent zijn, het is wel een aan populariteit groeiende bestemming voor toeristen uit Europa. Niet zo vreemd als je weet dat de temperatuur aan de kust hier het hele jaar tussen 25°C tot 30°C ligt en er veel te zien en te doen is in het land. Hieronder een overzicht van de 10 leukste bezienswaardigheden van Gambia.

Heb je weinig kennis van Gambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bakau

De vele terrasjes, cafés en restaurantjes maken Bakau de stad om uit te gaan. In het Independence stadion is het nationale museum van de stad gevestigd. De stad is ook bekend vanwege zijn botanische tuinen en krokodillenzwembad Kachikally.

Banjul

Banjul is de hoofdstad van Gambia. Een onmiskenbare koloniale Britse sfeer laat je merken dat de Engelsen van grote invloed op het land zijn geweest. Enkele bezienswaardigheden in deze stad zijn: * De Grote Moskee: de grootste moskee in het overwegend islamitische land. De moskee's zijn vaak erg kleurrijk versierd. * Arch 22: een monument waarmee men de militaire coup over de democratisch verkozen regering in de jaren '90 herdenkt. * Albert Market: deze grote markt is hét punt in de stad waar men elkaar treft. Het is dan ook één van de meest levendige locaties van de stad.
Vraag gratis een offerte aan

Baobab Island

Dit eiland, dat de naam van de typisch Afrikaanse boom draagt, ligt op 15 kilometer van Brikama en is uitermate geschikt om vogels te kijken.

Bijilo Park

Een klein natuurreservaat, dat voornamelijk bestaat uit regenwoud. Hier kun je 133 verschillende vogelsoorten en vier verschillende apen bezichtigen.

Gambia Rivier

De Gambia rivier die vanaf de Atlantische Oceaan Gambia inloopt is 1.130 lang en leent zich uitstekend voor boot tochtjes. Wanneer je de rivier volgt eindig je via Senegal in Guinea, onderweg doorkruis je onder andere een nationaal park.

Georgetown

Georgetown was een belangrijke stad ten tijde van de slavenhandel. Hierdoor zijn er nog veel interessante historische gebouwen te bezichtigen.

Kiang West National Park

Met een oppervlakte van 11 duizend hectare het grootste nationale park, is met zijn 11.000 hectare het grootse nationale park. Bekend om het diverse landschap, waaronder regenwoud, savanne en mangrove.

Sanyang Beach

Geliefd om zijn gouden stranden en blauwe zee. Door de week is het hier relatief rustig, op een paar lokale bars na.

Serekunda

Banjul is dan wel de hoofdstad van Gambia, maar Serekunda is de grootste stad. De stad bestaat uit verschillende dorpen die zijn samengevoegd, maar nog wel als aparte stadsdelen herkenbaar zijn. Ook hier is de markt een levendige plaats die een bezoekje waard is.

Stonehenge

Grote stenen cirkels bij Wassu en Kerr Batchm doen denken aan het beroemde Stonehenge. Deze cirkels zijn echter minder groot en minder oud. Lang geleden werden leiders en krijgers in deze bouwwerken begraven.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,8

Gerelateerde artikelen