10 redenen voor een vakantie in Gambia

Het binnenland van Gambia
Het binnenland van Gambia

Gambia, 'The smiling coast of Africa', zegt eigenlijk al genoeg over het land. De vrolijke en kleurrijke cultuur, de aardige mensen, prachtige brede zandstranden en bijzondere natuur doen vele mensen terugkeren. Daarnaast is het ook nog een heel veilig land en is de reistijd erg aangenaam. Genoeg redenen om eens een bezoek te brengen aan dit West-Afrikaanse land, wij geven je 10 redenen voor een vakantie in Gambia!

Heb je weinig kennis van Gambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Kleurrijke en vrolijke cultuur

Gambia staat voor kleur en vrolijke mensen. Overal kom je prachtige Afrikaanse kleuren tegen. Vooral op de lokale markten lopen veel mensen in kleurrijke kleding en worden er talloze producten verkocht met de mooiste kleuren. Dit siert de mensen in Gambia ook. Ze lijken erg vrolijk te zijn en zijn zeer geïnteresseerd in jou als toerist. Dit is misschien ook wel een beetje nieuwsgierigheid, maar je voelt je er zeker welkom door!

2. Veilig

Gambia is een erg veilig land met lage criminaliteitscijfers. Voor toeristen is het een hele veilige bestemming, toeristen zijn dan ook maar zelden het slachtoffer van aanvallen of diefstallen. De sfeer in Gambia is heel ontspannen. Je kan je als toerist dan ook overal veilig voelen. Pas op markten en in winkels, eigenlijk net als in alle andere landen, wel op je tas. Ook kan je beter niet na zonsondergang wandelingen over het strand maken, zeker niet als vrouw alleen.
Vraag gratis een offerte aan

3. Korte reistijd

Wil je de zon opzoeken (in de winter bijvoorbeeld), maar niet te ver reizen? Gambia is dan de perfecte bestemming! Het is namelijk maar 6 uur vliegen van Amsterdam naar Yundum International Airport in Gambia. Ook zijn de transfers naar de badplaatsen niet lang, namelijk 45 minuten. Er wordt meerdere keren per week gevlogen op Gambia door Transavia en Arkefly.

4. Mooie en ruime zandstranden

Gambia ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft hieraan ook diverse badplaatsen liggen. Hier zijn de mooiste stranden te vinden. Stranden in Gambia zijn vaak goud of wit kleurig en erg breed en lang. Ook zijn ze vrijwel overal rustig, bij de grote badplaatsen is het wel vaak wat drukker. Er zijn stranden te vinden met strandbedjes en parasols, maar ook verlaten strandjes zonder faciliteiten. Bijna overal loopt de zeebodem geleidelijk af, waardoor de stranden ook heel geschikt zijn voor kinderen. Mooie stranden liggen bij Kololi Beach, Cape Point en Kotu Beach. Sanyang Beach wordt door velen het mooiste strand van Gambia genoemd.

5. Zeer aangenaam klimaat

Het aangename klimaat in Gambia is een van de vele redenen waarom je een bezoekje zou moeten brengen aan dit geweldige land. Er heerst namelijk een subtropisch klimaat, wat wil zeggen dat er zowel een droog als een nat seizoen zal zijn. Gambia is het hele jaar goed te bezoeken, er zijn echter maanden die aangenamer zijn. Zo loopt het droge seizoen van oktober tot en met juni, met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Omdat dit bij ons de winterperiode is, is Gambia zeer geschikt als winterzonbestemming. Mei en juni zijn de maanden voor een perfecte vakantie. Wil je liever een wat groener Gambia zien? Bezoek het land dan in september of oktober, dan is de natuurlijk namelijk op haar mooist!

6. Vele excursiemogelijkheden

Naast dat Gambia mooie zandstranden heeft biedt ook het binnenland genoeg mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Zo kan je er safaritochten maken, de Serrekunda Market bezoeken, quad-biken op het strand, vogels spotten, een dag gaan vissen, een junglesafari doen, Wassu Stone Circles bezoeken, een dagtocht maken naar Senegal of een boottocht over de Gambia-rivier maken! Wil je liever wat dieper het land in kunnen we leuke arrangementen voor je boeken waarbij je een aantal dagen op rondreis gaat en een aantal dagen verlengd aan het strand. Je ziet de magrove gebieden, slaapt in een avontuurlijk camp, en reist door het "echte" Gambia. Dit is een ontzettend leuke kennismaking met een Afrikaanse bestemming. 

7. Ruim aanbod hotels

Er is voor iedereen wel een geschikt hotel te vinden, van budget tot luxe. De meeste hotels bevinden zich in de badplaatsen, maar er zijn ook hotels en lodges te vinden aan de rivier en in de reservaten. Liefhebbers van All inclusive hebben een prima keuze uit hotels. 

hotel gambia
hotel gambia

8. Engelstalig

Handig voor toeristen is dat Engels de officiële taal in Gambia is. Dit maakt de communicatie onderling gemakkelijker. Ook op de scholen wordt in het Engels onderwezen. Omdat de bevolking van Gambia uit vele verschillende volkeren bestaan, met ieder weer hun eigen taal en cultuur, spreken de meeste naast het Engels ook nog een eigen Afrikaanse taal.

9. Spectaculaire diersoorten

Gambia is een land dat volledig wordt omsloten door Senegal. In de nationale parken en natuurreservaten in het land leven veel verschillende diersoorten. Je zal er de big five niet tegenkomen, maar meer dan 400 soorten (roof)vogels in de meest mooie kleuren wel! In de zee heb je de mogelijkheid om dolfijnen te zien en ook apen en krokodillen zijn te spotten in de parken. Wist je dat de krokodil heilig is in Gambia?

10. Relatief voordelig

Gambia is een relatief voordelige vakantiebestemming. Niet alleen de overnachtingen zijn er relatief goedkoop, ook het leven daar is niet duur. Zo betaal je voor een kopje koffie slechts 1 euro, een biertje 1,50 en voor een 3-gangendiner met wijn maar 20 euro.Wil je een offerte voor een fijn strandhotel? Of heb je interesse in een reis naar Gambia waarbij een aantal dagen in een rondreis met verblijf in een camp combineren met een paar dagen strand? We zien je aangraag graag tegemoet. 

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen