Reisadvies: Is Gambia een veilig vakantieland?

Reisadvies Gambia
Reisadvies Gambia

Gambia is een van de kleinste landjes in Afrika. Ben je van plan om dit land te bezoeken? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de veiligheidsrisico's die voor dit land gelden. Er zijn onlangs presidentsverkiezingen geweest die kunnen leiden tot onrust. Het verkeer is er onveilig, homoseksualiteit is verboden en voor een aantal misdrijven kun je de doodstraf krijgen.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Gambia? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Coco Ocean Resort & Spa * * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Serrekunda Coast
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Gambia
Ngala Lodge * * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Serrekunda Coast
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Gambia
The Kairaba Beach * * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Serrekunda Coast
8,6 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Gambia
LABRANDA Coral Beach Resort * * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Serrekunda Coast
8,3 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Gambia
Ocean Bay * * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Bakau
7,8 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Gambia
Laico Atlantic * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Banjul
7,6 in reviews

Bekijk alle reizen naar Gambia

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies: veiligheidsrisico's

Het wordt op het moment afgeraden om naar Gambia af te reizen, alleen noodzakelijke reizen zijn mogelijk. Er worden door de lokale overheid maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit kan zorgen voor zowel in- als uitreisbeperkingen. 

Huidig reisadvies Gambia: veiligheidsrisico's
Huidig reisadvies Gambia: veiligheidsrisico's

Onveilige gebieden

Het is al voor langere tijd mogelijk om te reizen naar delen van de Casamance regio op de grens met Senegal en de kustplaats Cap-Skirring, het is hier weer rustig. Wel kunnen in de Casamance regio in Senegal gewapende overvallen voorkomen.

Veiligheid Banjul

Hoofdstad Banjul is redelijk veilig. Wel kun je beter niet van Banjul naar Barra reizen met de boot. Vaak is de veerboot kapot of te zwaar beladen en bij kleinere bootjes zijn vaak onvoldoende zwemvesten aanwezig. 

De gezondheidszorg in Banjul is niet voldoende. Goede medicatie is vaak niet beschikbaar, wat inhoudt dat je wanneer je ernstig ziek wordt vervoer nodig hebt naar een ander land. Het is verstandig om voordat je op reis gaat bij je verzekeringsmaatschappij na te vragen of die kosten gedekt worden, anders kun je nog wel eens voor vervelende verrassingen komen te staan.

Houd ook hier rekening mee

- Er komen in Gambia demonstraties voor die tot geweld kunnen leiden. Het is daarom slim om deze demonstraties te vermijden.

- Door de slechte staat van de wegen en voertuigen is het verkeer in Gambia niet veilig.

- De medische voorzieningen in Gambia zijn op veel plaatsen niet goed. Denk aan vaccinaties en zorg dat je goede voorzorgsmaatregelen treft.

- In Gambia is homoseksualiteit strafbaar. Dit geldt ook voor toeristen, houd dus rekening met de manier waarop je jezelf opstelt.

- Op een aantal misdaden staat in Gambia de doodstraf. Voor moord, verraad, mensenhandel en brandstichting kun je bijvoorbeeld ter dood veroordeeld worden. Ondanks dat sinds 2015 de toegang tot buitenlandse gedetineerden weer is toegelaten kan het nog steeds moeilijk zijn om contact met Nederland te krijgen wanneer je in Gambia wordt gearresteerd..

- In Gambia gelden erg strenge perswetten. Voor het maken van 'kleinerende opmerkingen' over publieke personen of voor het verspreiden van 'onjuist nieuws' kun je een lange gevangenisstraf krijgen.

Houd voor de laatste ontwikkelingen de site van Rijksoverheid in de gaten.

Heeft u interesse in een reis naar Gambia? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

24 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen