Reisadvies: Is Gambia een veilig vakantieland?

Reisadvies Gambia
Reisadvies Gambia

Wil jij naar Gambia? Zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van het reisadvies voor Gambia. Het land is veilig om naartoe te reizen, maar er zijn wel een aantal veiligheidsrisico's die afwijken van wat we in Nederland gewend zijn.

Gambia is een van de kleinste landjes in Afrika. Het is een vrij populair vakantieland en veilig om naartoe te reizen. Het land kent wel enkele veiligheidsrisico's. Ben je van plan om dit land te bezoeken? Zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van de veiligheid in Gambia en de veiligheidsrisico's.

Heb je weinig kennis van Gambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Gambia

Het reisadvies voor Gambia is geel. Het land is veilig om doorheen te reizen, maar kent een aantal veiligheidsrisico's die afwijken dan wij gewend zijn in Nederland. Om Gambia in te mogen reizen, moet je een vaccinatiebewijs óf negatief testbewijs laten zien. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 2 jaar. Het testbewijs moet een negatieve PCR-test zijn die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. Reizigers met een negatief testbewijs moeten bij aankomst in Gambia nog een sneltest doen. Daarnaast moeten alle reizigers bij aankomst en vertrek op luchthaven Banjul een veiligheidstoeslag betalen. Deze bedraagt circa 20 euro.

Reisadvies Gambia
Reisadvies Gambia

Onveilige gebieden Gambia

Er zijn geen gebieden in Gambia die door de overheid als onveilig worden gezien. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Gambia

Gambia is een redelijk veilig vakantieland. Er komt in Gambia regelmatig criminaliteit voor waarvan ook toeristen het doelwit zijn. Kijk uit voor zakkenrollers en wees alert op berovingen. Ga na zonsondergang niet de straat op, draag geen opvallende sieraden en draag waardevolle spullen op je lichaam. Zakkenrollerij komt met name voor in de hoofdstad Banjul en op de stranden in de toeristische gebieden. Gambia staat bekend om het sekstoerisme. Westerse vrouwen van middelbare leeftijd gaan naar Gambia voor de jongemannen. Omdat de mannen dit gewend zijn, kan het zijn dat je tijdens je vakantie in Gambia wordt aangesproken. Maar net zoals in Nederland is ook hier nee is nee. Maak duidelijk dat je niet geïnteresseerd bent en ze laten je met rust. Wil je helemaal niet benaderd worden? Ga met een gids op pad en niemand zal je lastigvallen.

Kust in Gambia
Kust in Gambia

Houd hier ook rekening mee:

 • Voor Gambia is een paspoort vereist. Deze moet bij aankomst nog zes maanden geldig zijn.
 • Een visum is niet verplicht voor de Nederlandse reiziger.
 • De gezondheidszorg in Gambia is niet voldoende. Er is vaak geen goede medicatie beschikbaar. Dit houdt in dat je vervoer nodig hebt naar een ander land, mocht je ziek worden. Vraag bij jouw verzekeringsmaatschappij na of je hiervoor verzekerd bent.
 • Ook de medische voorzieningen zijn op veel plaatsen niet goed. Denk aan vaccinaties en zorg dat je goede voorzorgsmaatregelen treft.
 • Door de slechte staat van de wegen en voertuigen is het verkeer in Gambia niet veilig.
 • Er komen demonstraties voor die tot geweld kunnen leiden. Het is daarom slim om deze demonstraties te vermijden.
 • In Gambia is homoseksualiteit strafbaar. Dit geldt ook voor toeristen. Houd hier dus rekening mee met de manier waarop je jezelf opstelt.
 • Ook pedofilie is strafbaar en de overheid is extra alert op seksuele relaties tussen toeristen en minderjarigen.
 • In Gambia gelden strenge perswetten. Voor het maken van negatieve opmerkingen over publieke personen of voor het verspreiden van onjuist nieuws kun je en lange gevangenisstraf krijgen.
 • Op een aantal misdaden staat in Gambia de doodstraf. Dit geldt onder andere voor moord, verraad, mensenhandel en brandstichting. Vanuit de gevangenis in Gambia is het lastig om contact te krijgen met Nederland.
 • In Gambia staan er hoge straffen op het gebruik of in het bezit zijn van drugs.
 • Wil je een foto maken van een marktkraampje of van een inwoner? Het helpt om eerst een praatje te maken en vertrouwen te creëren. Geef bijvoorbeeld een kleine fooi of koop iets bij het kraampje.

Link

Houd voor de laatste ontwikkelingen in het reisadvies voor Gambia de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

33 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen