Baie-Mahault

Baie-Mahault is het tweede meest bevolkte gebied in Guadeloupe en het grootste industriële park van de Kleine Antillen. De stad is onderdeel van het stedelijke gebied van Pointe-à-Pitre en ligt 7 kilometer ten noordwesten van de stad. Baie-Mahault telt ongeveer 30.000 inwoners die Baie-Mahaultiens worden genoemd. De stad ligt op het eiland Basse-Terre en grenst aan de Salt River. Deze rivier loopt tussen Grande-Terre en Basse-Terre, waardoor deze twee eilanden niet met elkaar verbonden zijn.

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Baie-Mahault
Plaatsen in de buurt van Baie-Mahault (Guadeloupe) :
 • Pointe--Pitre (7 km)
 • Basse-Terre (32 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Baie-Mahault

  Pointe--Pitre (Baie-Mahault)

  Pointe--Pitre
  Pointe--Pitre
  Kaart met locatie Pointe--Pitre

  Baie-Mahault heeft zelf niet zo heel veel te bieden, behalve dat het een leuke badplaats is. Wil je echt iets gaan bekijken? Dan kun je beter naar Pointe-à-Pitre (hoofdstad van het eiland Grande-Terre), 6,5 kilometer van Baie-Mahault af. Hier vind je onder andere het Schoelcher museum en het St. John Perse museum, deze musea gaan allebei over de belangrijkste personen die in Guadeloupe hebben geleefd.

  Stranden van Baie-Mahault (Baie-Mahault)

  Stranden van Baie-Mahault
  Stranden van Baie-Mahault
  Kaart met locatie Stranden van Baie-Mahault

  Baie-Mahault grenst in het noorden en zuiden aan de Caribische Zee. Je vindt er dan ook de mooiste zandstranden, waar je makkelijk een hele dag door kunt brengen. Hier kun je bijvoorbeeld van het zonnetje en de omgeving genieten, of je kunt er gaan snorkelen of duiken. De prachtige koraalriffen zijn zeker de moeite waard, mede dankzij de tropische vissen en andere dieren die in het rif leven.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Guadeloupe bekijken.

  Vervoer

  Ongeveer 8 kilometer van de stad ligt het internationale vliegveld van Guadeloupe, in Pointe-à-Pitre. In de stad zelf kun je je het beste verplaatsen met een auto. Bij het vliegveld kun je auto's huren waarmee je gemakkelijk over de goede wegen kunt rijden. De bus wordt niet aangeraden, omdat deze niet vaak gaan en onbetrouwbaar zijn.

  Geschiedenis

  Baie-Mahault is vernoemd naar de verscheidenheid aan mangrove die mahault of mahot worden genoemd. Deze vind je veel in het gebied. In de 18e en 19e eeuw werden er oorlogen gevoerd tussen de Britten en Fransen bij de haven van Baie-Mahault. In 1843 waren er verscheidene aardbevingen die de stad verwoestten en in oktober 1865 werd de stad geraakt door een cholera-epidemie. In Guadeloupe kwamen er van oktober 1865 tot juni 1866 12.000 inwoners om door deze epidemie. Baie-Mahault werd het eerste en het ergste getroffen door de ziekte. In 1910 werd de Darboussier Factory gebouwd en in 1918 het TSF radio station. In 1934 werden verschillende elektrische centrales gebouwd die Guadeloupe in stroom voorzagen. In 1928 verwoestte een orkaan een groot gedeelte van de stad en in 1933 werden de kerk en de pastorie heropgebouwd. De Gabarre brug en het industriële en commerciële park van Jarry, de grootste van Guadeloupe, werden gebouwd. Tegenwoordig is Baie-Mahault een belangrijke industriële stad van Guadeloupe.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Baie-Mahault