Chichicastenango

Marktkoopman Chichicastenango Guatemala
Marktkoopman Chichicastenango Guatemala

Chichicastenango is een stad in het departement El Quiché, in de hoogvlakte van Guatemala. Chichicastenango is een magische plaats omdat hier de traditionele gewoontes van de Indiaanse bevolking nog zichtbaar zijn. De stad wordt door de indianen Chuvilá genoemd. Chichicastenango ligt op een hoogte van 2250 m. Iedere donderdag en zondag is er een grote markt in Chichicastenengo. Duizenden Maya's en vele toeristen bezoeken de grootste markt van Midden-Amerika om dieren, bloemen, souvenirs of een van de andere bijzondere artikelen te kopen. Op de trappen en in de 400 jaar oude St-Thomaskerk verspreiden de handelaren hun waren, branden ze wierook en offeren Los Magos voedsel aan de Maya god van de aarde.

Heb je weinig kennis van Guatemala? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Chichicastenango
Plaatsen in de buurt van Chichicastenango (Guatemala) :
 • Panajachel (24 km)
 • Quetzaltenango (45 km)
 • Antigua (59 km)
 • Guatemala-stad (73 km)
 • Flores (83 km)
 • Tikal (299 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Chichicastenango

  Iglesia de Santo Tomás (Chichicastenango)

  Iglesia de Santo Tomás
  Iglesia de Santo Tomás
  Kaart met locatie Iglesia de Santo Tomás

  De kerk van Chichicastenango werd in de zestiende eeuw gebouwd. De kerk, genaamd Iglesia de Santo Tomásk, is gelegen in het middelpunt van de stad, namelijk op het marktplein. In de kerk vind je de oude Maya tradities met rooms-katholieke invloeden. De kerk wordt nog steeds gebruikt voor rituelen door Maya priesters. De kerk is toegankelijk voor toeristen, zij moeten alleen rekening houden dat er geen foto's binnen in kerk gemaakt mogen worden. Ook moeten toeristen gebruik maken van een andere ingang dan de priesters.

  Markt in Chichicastenango (Chichicastenango)

  Markt in Chichicastenango
  Markt in Chichicastenango
  Kaart met locatie Markt in Chichicastenango

  In de bekende plaats Chichicastenango is iedere donderdag en zondag een markt. Duizenden Maya's en vele toeristen bezoeken de grootste markt van Midden-Amerika om dieren, bloemen, souvenirs of een van de andere bijzondere artikelen te kopen. De markt bevindt zich in en rondom de St. Thomaskerk. Ook de groentemarkt, links naast de St. Thomaskerk, is een bezoek waard. De sfeer is er authentiek en er zijn weinig tot geen toeristen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Guatemala bekijken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Chichicastenango