Reisadvies: Is Hongarije een veilig vakantieland?

Reisadvies Hongarije
Reisadvies Hongarije

Het reisadvies voor Hongarije is positief. Hongarije is een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Wij geven je alle informatie en tips over het reisadvies voor Hongarije.

Hongarije is een land in Centraal-Europa.33travel/"> Het land staat bekend om de bijzondere natuur met kilometers lange grotten en diverse nationale parken. De hoofdstad Boedapest is een echte trekpleister en ook het Balatonmeer trekt jaarlijks veel toeristen. Maar hoe veilig is Hongarije als vakantieland? Het land kent geen bijzondere veiligheidsrisico's en is goed te bereizen.

Heb je weinig kennis van Hongarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Hongarije

Het reisadvies voor Hongarije is groen. Dit betekent dat er vanuit de overheid een positief reisadvies wordt gegeven voor reizen naar Hongarije. Er gelden voor dit land geen bijzondere veiligheidsrisico's.
Reisadvies Hongarije

Onveilige gebieden in Hongarije

Er zijn geen gebieden in Hongarije die als onveilig worden beschouwd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Hongarije

Hongarije kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. De veiligheid in Hongarije is vergelijkbaar met andere Europese landen. Er komt lichte criminaliteit voor in het land. Pas vooral op zakkenrollers in het openbaar vervoer en op drukke plekken waar veel mensen samenkomen. De veiligheid in Boedapest is ook vergelijkbaar met andere Europese steden. Ook hier geldt dat er zakkenrollers actief zijn. Wees alert bij toeristische bezienswaardigheden en andere drukke plaatsen. Een populaire plek onder de toeristen is het Balatonmeer. Ook voor dit gebied gelden er geen bijzondere veiligheidsrisico's en is het veilig om naartoe te reizen.

De hoofdstad Boedapest
De hoofdstad Boedapest

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Hongarije dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Zowel een geldig paspoort als een geldige identiteitskaart zijn toegestaan.
  • Neem niet zomaar een taxi in Hongarije, maar controleer eerst of het een betrouwbare taxi is. Op de luchthaven is er een zwarte lijn vanaf de bagageband naar een taxistandplaats. Twijfel je over de taxikosten? Op de binnen- en buitenkant van de taxi staat een telefoonnummer. Neem bij twijfel contact op met het taxibedrijf en vermeld het kenteken.
  • Voor het openbaar vervoer in Hongarije heb je een plaatsbewijs nodig. Op alle grote stations zijn verkooppunten voor kaartjes voor het openbaar vervoer. Let op: losse kaartjes dienen te worden gestempeld.
  • In Hongarije geldt een 'zero tolerance' beleid betreft alcohol in het verkeer. Na het drinken van alcohol, ook al is het maar een kleine hoeveelheid, is het verboden deel te nemen aan het verkeer. Hier staan over het algemeen hoge straffen en boetes op.
  • Het is in Hongarije niet toegestaan om meer dan 20 sigaretten mee te nemen vanuit een land dat geen onderdeel is van de EU. Grotere hoeveelheden worden in beslag genomen.
  • Controleer voor Hongarije ook de beperkingen tot het meenemen van levensmiddelen en let op dat het meenemen van bloemen en planten vaak niet is toegestaan.
  • Het smokkelen, handelen, bezitten en gebruiken van drugs is verboden in Hongarije. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies voor Hongarije op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen