Top 5 kleine campings Hongarije

Kleinschalige Camping Amedi, Hongarije
Kleinschalige Camping Amedi, Hongarije

Hongarije is een prima land voor een campingvakantie. De afstand van Utrecht naar bijvoorbeeld het Balatonmeer is ongeveer 1.350 km. Er zijn een aantal grote campings in Hongarije maar wij vinden de charme en kleinschaligheid van een minicamping vaak leuker als de faciliteiten en een groot aantal campingplaatsen, vandaar een overzicht van de top 5 kleine campings in Hongarije. Deze kleine campings worden ook wel minicampings genoemd en op een aantal vind je Nederlandse eigenaren.

Heb je weinig kennis van Hongarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Minicamping La Petite Étoile – 17 plaatsen

Op slechts 20 kilometer afstand van het Balatonmeer ligt de minicamping La Petite Étoile. Hier zijn 15 kampeerplaatsen en in het voor- en naseizoen nog 2 extra camperplaatsen. De camping ligt in het heuvellandschap van Somogy, waar je het echte Hongaarse dorpsleven kunt proeven. Letterlijk en figuurlijk want er zijn tevens veel heerlijke restaurants waar je de typische keuken kunt proeven. De camping heeft een Nederlandse eigenaresse.

Minicamping Oazis-Tanya – 20 plaatsen

Midden in de Hongaarse poesta in het zuiden van het land ligt een kleine camping met slechts 20 plaatsen. Minicamping Oazis-Tanya wordt beheerd door het Nederlandse stel Theo en Tineke. Op warme dagen kun je in het zwembad de nodige verkoeling krijgen. Tineke zorgt 5 keer in de week voor een typisch Hongaars diner waar je tegen een kleine betaling mee kunt eten. Ook kun je een poesta-safari boeken waarbij je met Theo of Tineke in de 4x4 de omgeving gaat ontdekken.

Vraag gratis een offerte aan

Camping Amedi – 45 plaatsen

In Noord-Hongarije ligt een kleinschalige familiecamping met 30 staanplaatsen en een trekkersveld voor 15 tenten. Camping Amedi ligt in het dorpje Borsodbóta. De heuvelachtige omgeving nodigt uit voor urenlange wandelingen maar ook voor activiteiten als paardrijden, mountainbiken en vissen. Op de camping is een klein zwembad aanwezig en er zijn een aantal speeltoestellen. Ook deze camping heeft Nederlandse eigenaren.

Dieter's Camping – 47 plaatsen

Ten oosten van Boedapest ligt de kleinschalige Dieter's Camping midden in de natuur en vlakbij het Tiszameer. Tegenover de camping bevindt zich een termaalbad en op de camping is een zwembad aanwezig. Het sanitair is van uitstekende kwaliteit. De Duitse campingeigenaar weet veel over de omgeving en geeft graag tips. Het restaurant op de camping wordt geroemd om het goede eten.

Camping Jumbo – 55 plaatsen

De naam doet anders vermoeden maar Camping Jumbo is met 55 een kleinschalige camping en is gelegen ten noorden van Boedapest. Een uitstapje naar de hoofdstad van Hongarije is dan ook aan te raden. De camping is hier en daar wat steil dus niet echt geschikt als je slecht ter been bent. Het zwembad is alleen geopend in juli en augustus.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen