Mooiste steden van Hongarije

Hongaars nationaal museum
Hongaars nationaal museum

Het levendige middelpunt van Hongarije is natuurlijk het mooie Boedapest. Maar naast Boedapest zijn er nog veel meer mooie steden te vinden in Hongarije. In het prachtige heuvellandschap liggen gemoedelijke dorpjes en steden, waarin je zeker de Hongaarse keuken een keer moet proeven. Ook de architectuur en de geschiedenis die terug te zien is in de steden trekken veel mensen. Maar wat zijn nou de mooiste steden van Hongarije?

Heb je weinig kennis van Hongarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Pécs

Een van de mooiste steden van Hongarije is Pécs. Het is de op vijf na grootste stad van Hongarije en bevat enorm veel cultuur. Zo ligt de oudste universiteit van het land in Pécs, heerst er een hele mediterrane sfeer, zijn er talloze bezienswaardigheden en gezellige restaurantjes. Wat de stad Pécs zo mooi maakt zijn de verschillende soorten stijlen. Je vindt er gebouwen in Barokke stijl, Jugendstil maar er is ook nog veel terug te zien uit de tijd dat de Romeinen en Turken heersten. Pécs is zelfs verkozen toto cultuurhoofdstad van Europa in 2010, wat wel aangeeft dat er genoeg moois te zien is. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de enorme vlooienmarkt in de stad. Wil je wat moderns? Ga dan naar het winkelcentrum Arkád. Net buiten de stad ligt het Esterházy paleis, wat deel uitmaakte van de Habsburg dynastie en ook zeker een bezoekje waard is.

Pecs
Pecs

Boedapest

Boedapest is de betoverende hoofdstad van het land. En als een stad het bezoeken waard is in Hongarije dan is het Boedapest wel. De stad aan de Donau bestaat uit twee delen, Boeda op de linkeroever en Pest op de rechteroever. Vroeger waren deze twee delen afzonderlijke steden, nu vormen ze een grote stad. Boedapest is dan ook een prachtige stad, alleen het aangezicht van de Burchtheuvel aan de Donau is werkelijk spectaculair, vooral 's avonds. De boottocht over de Donau is ook zeker een aanrader, waarbij je een kijk krijgt op alle bezienswaardigheden van de stad en de bijzondere sfeer van Boedapest. Een wandeling over de Kettingbrug en een ritje in de 19e-eeuwse kabelspoorbaan mag natuurlijk ook niet ontbreken. Tot slot kom je tot rust in een van de vele prachtige badhuizen, ga je koffie drinken op een van de gezellige terrasjes of bezoek je een interessant museum.

boedapest
boedapest


De omgeving van Budapest is minstens net zo mooi als de stad zelf ! Dat zie je in dit filmpje: 

Vraag gratis een offerte aan

Tihany

Tihany, een plaats op het gelijknamige schiereiland, ligt aan het balantonmeer. Tihany is te omschrijven als een gezellige en romantische stad, die geliefd is bij zowel toeristen als inwoners van Hongarije. Soms wordt Tihany ook wel de 'Hongaarse Rievera' genoemd, door de gemoedelijke sfeer die er hangt. Het stadje, of eigenlijk dorp, is een vulkanische uitstulping van het Balatonmeer. De omgeving van Tihany kenmerkt zich door smalle weggetjes met populieren, een fijn strandgedeelte en veel rust, cultuur en kunst. Het uitzicht is eigenlijk waar het allemaal om draait in Tihany. Ga dineren bij een van de leuke restaurantjes en kijk uit op het Balatonmeer. Vanaf de heuvel aan de rand va Tihany heb je helemaal een prachtig uitzicht.

Tihany
Tihany

Sopron

Sopron is misschien een wat minder bekende plaats, maar daarom niet minder mooi. Sopron staat bekend om zijn wijnbouw en om het barokke stadscentrum. De stad ligt in het noordwesten van Hongarije, bij de grens met Oostenrijk, waardoor de zomers hier wat koeler zijn en de winters wat warmer dan in het rest van het land. Hierdoor heeft het Hongaarse wijngebied Sopron zich wel zeer goed kunnen ontwikkelen, wat de omgeving van Sopron kenmerkt. Een van de bekendste gebouwen is de vuurtoren. Ook de kerk op het plein en de smalle straatjes van het stadje zijn prachtig. Vroeger behoorde de stad bij Oostenrijk, waardoor de stad nu officieel ook tweetalig is.

sopron
sopron

Debrecen 

Deze stad ligt in het Noordoosten van Hongarije en is de tweede stad van Hongarije na Boedapest. Ondanks dat heeft en toch nog een kleinschalig karakter behouden. In deze stad kun je heerlijk winkelen en uit eten. Wil je een bijzonder thema kun je ondergronds eten in een ridderthema restaurant. Debrecen heeft een paar mooie kerken en een standbeeld van de Nederlandse Michiel de Ruyter. Wil je genieten van de warme thermale baden kan dat in Debrecen in een bad wat midden in de bossen ligt gevuld met water van 65 graden wat uit een thermale bron omhoog borrelt. 

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,1

Gerelateerde artikelen