Wellnessvakantie in Hongarije

Szechenyi Spa in Boedapest
Szechenyi Spa in Boedapest

Hongarije heeft veel natuurlijke warm waterbronnen die vol mineralen en zouten zitten. Deze bronnen worden gebruikt in de vele spa`s die het land rijk is. Al vanaf de Romeinse tijd heerst er een 'badcultuur' in Hongarije. Zij ontdekten de kracht van de thermale waterbronnen van Hongarije. Niet alleen de Hongaren, maar ook veel buitenlanders kunnen genieten van een heerlijke wellnessvakantie in Hongarije.

Aanbieders van vakanties naar Hongarije
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Wtc.nl (allround) Klik
Van der Biesen Travel (excursiereizen) Klik
Golfreizen.nu (actieve vakantie) Klik
Interhome (vakantiehuizen) Klik
Aktiva Tours (actieve vakantie) Klik
Sunny Cars (autohuur) Klik
Novasol (vakantiehuizen) Klik

Spa hotels

Er zijn meer dan 50 spa hotels in Hongarije. In Debrecen zit o.a. het Cívis Grand Hotel Aranybika waar je verschillende wellnessarrangementen kunt boeken. Ook rondom het Balatonmeer zijn diverse mogelijkheden voor een wellnessvakantie. In Siófok staat bijvoorbeeld het Hotel Yacht Club met een uitgebreide spa waar je kunt ontspannen.

Boedapest

In de hoofdstad Boedapest bevinden zich meer thermaalbaden dan in welke hoofdstad dan ook ter wereld. Aangezien Boedapest maar een paar uur vliegen is vanaf Amsterdam is het een perfecte stad voor een korte wellnesstrip. Wil je jezelf in alle luxe laten verwennen? Boek dan het Corinthia Grand Hotel Royal. In dit 5* hotel bevindt zich het Royal Spa. Hier kun je op en top verwend worden met massages en andere behandelingen zoals een bodyscrub of gezichtsbehandeling. Daarnaast is de locatie van het hotel een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen.

ISIS day spa

Ook gelegen in Boedapest is de ISIS day spa. In 2007 is deze spa geopend door 2 zusjes die je een welkom gevoel geven bij binnenkomst. Je kunt hier diverse soorten massages en schoonheidsbehandelingen krijgen. Heb je de hele dag door de stad gelopen, dan kun je hier terecht voor een overheerlijke voetmassage.

Hévíz

De naam Hévíz betekent "warme, stromende bron". Niet zo raar want in Hévíz bevindt zich het grootste thermale meer ter wereld. Al in de Romeinse tijd werden er dorpjes gebouwd rondom het helende water van het meer van Hévíz. Het eerste badhuis werd gebouwd in 1795. Vandaag de dag wordt het warme water uit het meer in diverse spa hotels in de omgeving gebruikt. In Hévíz kun je helemaal tot rust komen tijdens een welverdiende wellnessvakantie!

Boek een wellnessvakantie in Hongarije

Bij De Jong Intra kun je verblijven in appartementen Rubin. In dit appartementencomplex bevindt zich een uitgebreide sauna met whirlpool en stoombaden.

Bij Arke kun je een wellnessvakantie boeken naar Hévíz met verblijf in hotel Rogner. Dit 5* hotel is een van de topaccommodaties die Arke aanbiedt. In Hévíz kun je baden in het water waar al duizenden jaren geleden de Romeinen ook gebruik van maakten.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Hongarije.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen