Mooiste plekken van Hongarije

Uitzicht op Boedapest
Uitzicht op Boedapest

Spreekt cultuur of natuur jou aan? Dan kan het wel eens betekenen dat Hongarije voor jou de ideale bestemming is. Vooral in het oostelijke gedeelte van het land liggen veel uitgestrekte natuurgebieden. Het landschap van Hongarije heeft zich voornamelijk gevormd door het warme droge klimaat wat er heerst. Grote delen van Hongarije zijn omringd door bossen en je komt er zeldzame diersoorten tegen. Wij hebben de mooiste plekken van Hongarije voor je uitgezocht.

Heb je weinig kennis van Hongarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Grotten & Nationale Parken

Eén ding waar Hongarije ook wel bekend om staat, zijn de vele mooi grotten. In totaal kent Hongarije meer dan 3.000 beschermde grotten, waarvan er 26 een lengte hebben van meer dan 1 kilometer. Van deze grotten zijn er 5 toegankelijk gemaakt voor bezoekers. De Hongaarse cultuur heeft veel te lijden gehad onder het cultiveren van het land. Gelukkig zijn de Hongaren tegenwoordig een stuk zuiniger op hun land en hebben ze inmiddels 10 nationale parken. De meeste nationale parken grenzen met de omliggende buurlanden. In de parken vind je vooral veel zeldzame vogels en insecten maar ook bijzondere vlinders en unieke waterpartijen. Je kunt er hiken, lange mountainbike tochten maken en soms kun je er ook een boottocht maken. Hongarije heeft ook een gebied met hotsprings, dat zie je in dit filmpje over de Eger regio: 

Balatonmeer

Dit prachtige meer is een van de mooiste bezienswaardigheden van de natuur in Hongarije. Dit natuurwonder wordt ook wel de Hongaarse zee genoemd. Het meer is dan ook het grootste meer van Centraal-Europa. Het bijzondere van het meer is dat het wordt omringd door oude kastelen en kuuroorden. Je vindt rondom het meer naast prachtige natuurstranden ook kindvriendelijke stranden. Aan de noordzijde van het meer vind je geisers, kratermeren, grotten en vulkanische heuvels.

Uniek plaatje van Balatonmeer
Uniek plaatje van Balatonmeer


Nationaal Park van Bükk

Nationaal Park van Bükk is vooral bekend geworden vanwege de spectaculaire grotten. Dit park heeft onder andere de diepste grot van Europa. Ook de flora en fauna die hier leven zijn erg interessant. In het Hongaarse park bevinden zich zowel oude als jonge bossen, allebei de bossen zit vol met vogels. In het park tref je vele soorten zangvogels aan en wel negen soorten spechten.
Nationaal park Bükk
Nationaal park Bükk
Vraag gratis een offerte aan

Hortobágy Nationaal Park

Hortobágy is het oudste nationale park van Hongarije. Dit prachtige park bestaat met name uit grote vlaktes met steppe, moeras, rivieren en weides. Rond de 14e eeuw werd het park verlaten en trokken de volkeren naar de steden in de omgeving. Hortobágy bevindt zich een bezoekerscentrum waarbij je allerlei informatie kunt vinden over routes, de bezienswaardigheden, welke dieren er rondlopen en de culture geschiedenis van het park. Hortobágy is heel bijzonder door de diversiteit in de soorten natuur. Ook kent het park een interessante geschiedenis door de bevolking die in het gebied heeft geleefd.

Uitzicht Hortobágy
Uitzicht Hortobágy

Donauknie (Danube bend) 

Dit is een heuvelachtig gebied en is wonderschoon te noemen. De Danube bend ofwel de Donauknie is een knik in de rivier de Donau die begint aan de noordelijke zijde van de stad Esztergom en doorloopt tot aan Boedapest. Het gebied heeft veel te bieden van de grootste kathedraal van Hongarije tot middeleeuwse burchten. In de omgeving zijn ook eeuwenoude kastelen te vinden. Je kunt dit gebied ook per boot ontdekken, wat unieke beelden oplevert. Als je een paar dagen in Boedapest bent kan je een excursie maken naar de Donauknie door een prachtig landschap langs bijzondere steden als Esztergom, Visegrad en Szentendre waarbij je mooie kastelen ziet liggen op hoge kliffen. De grote plaatsen van de Donauknie zijn onderling verbonden met elkaar door middel van veerboten waardoor je meerdere plaatsen kunt bezoeken. Maar ook kan je een dagtocht boeken vanuit Boedapest met een georganiseerde dagtocht.


Nationaal Park van Aggtelek

Dit gebied bevindt zich bij de grens van Slowakije, centraal in Hongarije. Dit kun je met zekerheid een van de mooiste gebieden van Hongarije noemen. Het park staat op de lijst van UNESCO werelderfgoederen, dit komt vooral doordat de langste grot van Europa te vinden is in dit gebied. Deze fantastische grot is te bezoeken voor toeristen en er zijn vanuit 3 kanten van de grot rondleidingen beschikbaar. De rondleidingen variëren van een gemakkelijke route tot een echte avontuurlijke route met zaklampen.

De Ram Gorge 

Deze prachtige kloof met uitgestrekte groene bosachtige gebieden en riviertjes is een fantastische wandelomgeving. Deze kloof ligt tussen Domos en Dobogoko in de Visegradi bergen. Je kunt hier een hike lopen van ca 7 kilometer waarvan je 1 kilometer in de kloof zelf aflegt. Het is een van de meest populaire hikinggebieden in Hongarije waarbij je diverse keren een beekje over moet en met ladders een hoger gebied op klimt. Het is een avontuurlijke hike die door regen niet altijd gedaan kan worden dus controleer van te voren de omstandigheden. 


Kortweg kent Hongarije prachtig uitgestrekte gebieden, waar veel valt te zien en te ontdekken. Het land onderscheidt zich door de vele grotten, maar ook de nationale parken hebben veel te bieden.

Het Zuiden van Hongarije - de Hongaarse poesta

In het Zuiden van Hongarije liggen de poesta die we ook wel de laaglanden of de "great plains" noemen. Hier ligt onder andere Eger en andere plaatsen die bekend staan om de Hongaarse wijn. Grote delen van dit deel zijn de uitgestrekte laaglanden. Een indruk van Eger waar je ook veel geneeskrachtige thermaal baden kunt vinden. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

0,0

Gerelateerde artikelen