Stedentrip Boedapest

Boedapest
Boedapest

Boedapest is een mix van historische rijkdommen, moderne uitspattingen, een leuk uitgaansleven en veel musea. In deze mooie stad aan de Donau kun je heerlijk genieten van alles dat deze stad rijk is. Tijdens een stedentrip in Boedapest zul je je zeker niet vervelen!

Heb je weinig kennis van Hongarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De stad

Boedapest is een stad die in tweeën wordt gesplitst door de rivier de Donau. Aan de linkeroever vind je Boeda en aan de rechteroever vind je Pest. Deze oevers worden verbonden door acht bruggen, waaronder de zo beroemde Kettingbrug. Boeda en Pest verschillen veel van elkaar. Zo is Boeda heel heuvelachtig, authentiek, rustig en romantisch en is Pest weer veel commerciëler, drukker en levendiger. In de stad wonen ongeveer 2 miljoen inwoners. De stad ligt daarnaast op een hele bijzondere plek. De Donau is namelijk op zijn smalst hier, ook is er een enorm labyrint van grottenstelsels en zijn er veel warmtebronnen te vinden in de omgeving.

Zicht over Boedapest
Zicht over Boedapest

Waarom een stedentrip naar Boedapest?

Boedapest is een bijzondere en prachtige stad. Zo zijn de bezienswaardigheden in het centrum zeer gemakkelijk te vinden, is het openbaar vervoer er zeer goed geregeld en zijn de afstanden goed te lopen. Ook het uitgaansleven is er fantastisch, bovendien behoort de Hongaarse keuken tot de beste van Europa, waardoor je hier heerlijk kunt eten. Winkelliefhebbers zitten hier ook goed. Er zijn verschillende marktjes te vinden, waarvan de Centrale Markthal de grootste en meest indrukwekkende is. Verder vind je er een boeiende mix van moderne winkelcentra, kleine gezellige winkeltjes en winkels met lokale specialiteiten. Natuurlijk mogen ook de vele interessante bezienswaardigheden in Boedapest niet worden vergeten.
Vraag gratis een offerte aan

De oude burchtstad

Er zijn een aantal grote toeristische bezienswaardigheden te vinden in de stad. De oude burchtstad is hier een goed voorbeeld van. Hier vind je het koninklijk paleis, het Heldenplein, het parlement, de antieke metro en het neoromantische vissersbastion. Eigenlijk is Boedapest zelf al één groot 19e-eeuws monument met bruggen, prachtige gebouwen, baden en verstopte binnenplaatsen.

Cultuur

Er zijn in Boedapest 2 opera’s en meer dan 40 theaters te vinden. Theater en muziekliefhebbers kunnen hier voor een lage prijs leuke voorstellingen en concerten bezoeken. Als je moderne kunst en muziek interessant vindt, moet je een bezoek brengen aan de (w)underground. Hier heb je oude fabriekshallen, binnenplaatsen en transformatorruimtes. Verder zijn er 225 musea te vinden in Boedapest. Het Museum van Toegepaste Kunsten is er hier een van. Het museum is gevestigd in het schitterende Jugendstilgebouw. In het museum vind je tijdelijke en vaste exposities. Het Museum van Schone Kunsten is ook een aanrader. Veel mensen zeggen dat dit het mooiste museum van Oost-Europa is. Het is te vinden aan het Heldenplein. Er hangen in het museum vooral werken van beroemde kunstenaars als Rembrandt, Rubens, Goya en El Greco.

de vele Spa gebouwen in Boedapest
de vele Spa gebouwen in Boedapest

Uitgaansleven

Als je graag uitgaat, is het uitgaansleven van Boedapest zeker iets voor jou. Zo zijn er in Óbuda al negen commerciële clubs te vinden. Iets dat typisch is voor Boedapest zijn de bijzondere kerts. Dit zijn binnentuinen die goed verstopt liggen met grote terrassen en een komen en gaan van mensen. Rondom de Andrássy boulevard vind je weer veel concerten, grand cafés en opera's. Clubs, restaurants en kleine kroegen zijn te vinden in de Joodse Wijk of in de buurt ten zuiden van het stadscentrum. Veel cafés en clubs zijn hier tot diep in de nacht open, ook liggen de prijzen nog eens veel lager dan bij ons.

De Danube bend (De Donau knie) 

Ben je in Boedapest kun je een excursie maken naar de Danube bend, ofwel de Donauknie. Dit gebied is een plek waar de river de Donau een scherpe bocht maakt in de heuvels. Het landschap is prachtig om te wandelen en er liggen bijzondere plaatsen langs de oevers met kastelen en mooie heuvels en kliffen. De plaatsen zijn onderling verbonden door middel van veerboten. Vanuit Boedapest kun je een georganiseerde dagtrip maken naar dit mooie gebied waarbij je plaatsen als Esztergom, Visegrad en Vac kunt zien. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen