Top 5 excursies Hongarije

Parlementsgebouw in Budapest
Parlementsgebouw in Budapest

Hongarije staat bekend om de lange historie wat terug te zien is in de gebieden en gebouwen van het land. In Hongarije vind je veel ongerepte natuur, warmwaterbronnen en het bekende Balatonmeer. Het Balatonmeer zorgt samen met de lage prijzen van het land voor veel toeristen. In de zomer geniet je van heerlijke temperaturen van 20 tot 35 graden en in de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 5 en -15 graden. 

Ben jij op zoek naar een vakantie in Hongarije? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

K+K Opera * * * *
Budapest / Budapest
9,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar Hongarije
Continental Budapest * * * *
Budapest / Budapest
8,9 in reviews

Bekijk alle reizen naar Hongarije
La Prima Fashion * * * *
Budapest / Budapest
8,6 in reviews

Bekijk alle reizen naar Hongarije
Soho * * * *
Budapest / Budapest
8,3 in reviews

Bekijk alle reizen naar Hongarije
NH Budapest * * * *
Budapest / Budapest
8,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar Hongarije
Danubius Astoria City Center * * * * *
Budapest / Budapest
8,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Hongarije

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

1. Thermale baden

Als je naar Hongarije gaat mag een bezoek aan een thermaal bad zeker niet ontbreken. Dit zijn baden met natuurlijk mineraalwater en een minimale watertemperatuur van 20 graden van een warmwaterbron. Deze baden liggen in heel Hongarije maar vooral in de hoofdstad vind je er veel. Deze baden zijn goed voor de gezondheid en zijn erg rustgevend. Het Széchenyibad in Budapest is de bekendste en is enorm groot. Zo heb je een keuze uit achttien baden waarvan vijftien zich binnen bevinden en drie buiten. Naast de baden zijn er ook nog tien stoomcabines en sauna's wat zorgt voor een hele dag vermaak. 

Szechinyi badhuis
Szechinyi badhuis

2. Hortobágy Nationaal Park

Het Hortobágy Nationaal Park is een van de tien nationale parken in Hongarije en staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het park is onderdeel van de Hongaarse steppe waardoor het park voornamelijk bestaat uit halfdroog grasland. Dit zorgt ervoor dat er wel driehonderd verschillende vogelsoorten voorkomen in Hortobágy Nationaal Park. Een jaarlijks hoogtepunt van het park is de trek van kraanvogels over het grasland. Verder vind je er ook kuddes runderen, schapen met gedraaide hoorns en Hongaarse wolvarkens. 

Hortobágy Nationaal Park
Hortobágy Nationaal Park

3. Baradla grotten

Het Aggtelek Nationale Park bestaat uit 712 kalksteengrotten waaronder de Baradla grot. Deze grot wordt beschouwd als de belangrijkste grot van het park. Deze grot is zo belangrijk omdat het de langste, rijkste en meest bestudeerde grot is van Hongarije. Het is tevens de meest leuke grot door de activiteiten die je er kunt doen en door de stalagmieten en stalactieten. De grot kun je betreden via drie ingangen. Je kunt via de natuurlijke ingang bij Aggtelek naar binnen of via de kunstmatige ingangen vlakbij Josvafo en in de buurt van het Rode Meer. Omdat de grot akoestische kenmerken heeft wordt de het ook gebruikt als concertlocatie. 

Baradla grotten
Baradla grotten

4. Balatonmeer 

Het Balatonmeer is het grootste meer van Centraal en Oost-Europa en wordt, omdat Hongarije geen zee heeft, de Hongaarse Zee genoemd. Het enorme meer heeft maar liefst een oppervlakte van 592 vierkante kilometer. De gemiddelde temperatuur van het water is een aangename 25 graden en de zuidoever is ondiep wat het geschikt maakt voor kinderen. Omdat het meer zo groot is, heeft het ook vele kilometers aan kusten waar prachtige steden te vinden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar Balatonfüred, Veszprem en Tihany. Het Balatonmeer mag dus zeker niet ontbreken bij een bezoekje aan Hongarije. 

Balatonmeer
Balatonmeer

5. Sziget

Sziget is een bekend begrip in Hongarije en ver daarbuiten. Sziget is hét festival van het land en trekt jaarlijks bijna een half miljoen mensen. In augustus wordt het eiland Obudai, in de Donau-rivier in Boedapest, acht dagen omgetoverd tot een party-eiland, voorzien van alle gemakken en acts van wereldbekende artiesten. Verder is er op het eiland geen apart kampeerterrein waardoor je je tent vrijwel overal neer kunt zetten. Je kunt naar Boedapest reizen per auto, bus, trein of vliegtuig waarna je vervolgens met openbaar vervoer of te voet het festivaleiland bereikt. 

Sziget
Sziget

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Hongarije.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen