Beste reistijd Kazachstan: vliegtijd en beste maand

Landschap Kazachstan
Landschap Kazachstan

Het maakt in principe niet of je op zoek bent naar een bijzondere cultuurreis, een unieke verre reis of juist een actieve vakantie: een van de belangrijkste criteria voor een goede vakantie is goed weer. Het is daarom altijd erg belangrijk om vooraf goed uit te zoeken wat de weersvoorspellingen zijn voor het desbetreffende land. Dit in ons achterhoofd genomen hebben wij de beste reistijd voor Kazachstan voor jou uitgezocht.

Heb je weinig kennis van Kazachstan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De beste reistijd voor Kazachstan

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de maanden mei en juni en september tot en met oktober zijn de beste maanden om Kazachstan te bezoeken. In deze maanden heerst er een aangename temperatuur van gemiddeld 20 tot 25 graden. Hiermee vermijd je de extremen in de zomer en de winter. Het is namelijk zo dat het in zomers extreem warm is en de winters zijn juist extreem koud. Mocht je toch liever in de zomer willen vertrekken, dan kun je ervoor kiezen om de hooggelegen gebieden en bergen te bezoeken.

Bayanaul Nationaal Park
Bayanaul Nationaal Park

Klimaat Kazachstan

Kazachstan heeft een extreem landklimaat. Dit houdt simpelweg in dat de winters erg koud zijn en de zomers juist erg warm. In het noorden zijn de temperaturen een stuk lager dan in het zuiden. In het noorden wordt het vaak niet warmer dan 30 graden. In de winters is het in het noorden veel kouder met temperaturen van -30 tot zelfs -40 graden. Zuid-Kazachstan is ook erg koud in de winter, maar temperaturen boven het vriespunt zijn in deze periode wel uitzonderlijk.

Altaj gebergte
Altaj gebergte

Regenseizoen in Kazachstan

Er valt relatief weinig regen in Kazachstan. Het is namelijk zo dat zelfs in de gebieden in het oosten waar de meeste regen valt, er nog steeds minder regen valt dan in Nederland. Op sommige plekken is het erg droog en valt zeer weinig regen. Kazachstan kenmerkt zich dan ook door de strakblauwe luchten.

Aktou Altyn-Emil National Park
Aktou Altyn-Emil National Park

Droge, zonnige en warme zomers in Kazachstan

Vanaf het einde van mei of begin juni breekt de zomer aan in Kazachstan. De zomers zijn in dit land zeer zonnig, warm en droog. In de maanden juni, juli en augustus worden jaarlijks de hoogste temperaturen bereikt.  De noordelijke regio's zijn beduidend het koelst met temperaturen van 18 tot 27 graden. In het zuiden liggen de temperaturen een stuk hoger van 25 tot 32 graden.

Meren Kazachstan
Meren Kazachstan


Bezienswaardigheden Kazachstan

Als je de beste reistijd hebt gekozen is het tijd om je in de bezienswaardigheden te verdiepen. De meeste bezienswaardigheden van Kazachstan zijn te vinden in Almaty. In de stad zelf vind je bijvoorbeeld prachtige moskeeën. Vanuit Almaty zijn ook avontuurlijke excursies te maken naar Althyn-Emel National Park. In dit park zijn mooie woestijnen en rotsformaties te vinden. Dit nationale park heeft haar populariteit te danken aan de zingende zandduin, de "Charyn Canyon". Daarnaast is het Nationale Park Bayanaul ook erg interessant om te bezoeken. Hier vind je drie prachtige meren, waarin je kunt zwemmen.

Zijderoute
Zijderoute

Interesse in een reis naar Kazachstan? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen