Reizen in Kazachstan

Kazachstan is gelegen op de grens van Oost-Europa en West-Azië, wat het een transcontinentale staat maakt. Het grondgebied wordt echter tot Europa gerekend. De grenslanden zijn China, Kirgizië, Rusland, Turkmenistan en Oezbekistan. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 2.724.900 km² en hier wonen rond de 16.317.000 mensen. De hoofdstad is Astana. De Tjoeleni-eilanden behoren ook tot Kazachstan. Voordat je een bezoek gaat brengen aan Kazachstan, is het aanbevolen om van enkele dingen op de hoogte te zijn. In dit artikel kun je informatie vinden over de taal, het klimaat, de gezondheidszorg, alarmnummers en de veiligheid van alleen reizen in het land.

Heb je weinig kennis van Kazachstan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

De officiële taal die in Kazachstan gesproken wordt is het Kazachs. Dit is een Turkse taal en wordt door 64,4 procent van de bevolking gesproken. Deze taal wordt door Kazachstan geschreven met het cyrillisch alfabet. Naast Kazachs is er nog een andere officiële taal in het land, namelijk het Russisch. Deze taal wordt door ongeveer 95 procent van de inwoners gebruikt.

Klimaat

Kazachstan heeft een continentaal landklimaat, wat inhoudt dat er hete zomers en strenge winters zullen zijn. Regionaal zijn er grote verschillen in temperaturen merkbaar, in het zuiden van het land liggen deze hoger dan in het noorden. De meeste regen valt in het voorjaar en in de winter ligt er op verschillende plekken sneeuw.

Gezondheid

De kwaliteit van de gezondheidszorg in het land is slecht. Daarnaast is er een verhoogde kans op rabiës, hepatitis en teken encefalitis als je Kazachstan bezoekt. Het is aanbevolen om kleding te dragen die de huid bedekt en om middelen te gebruiken die insecten weren om tekenbeten te voorkomen. Er zijn geen vaccinaties die verplicht zijn, behalve als je in een gebied geweest bent waar gele koorts voorkomt, dan is een inenting hiertegen verplicht. Het is daarnaast raadzaam om je te vaccineren tegen DTP en hepatitis A en wanneer je langer verblijft tegen buiktyfus.

Belangrijke telefoonnummers

Wanneer je hulp nodig hebt van de politie, brandweer of ambulance in geval van nood, kun je een van de onderstaande alarmnummers bellen:

Politie 112 of 102
Ambulance 112 of 103
Brandweer 112 of 101

Alleen reizen in Kazachstan

Het is veilig om alleen te reizen in Kazachstan. Wel dien je natuurlijk meer op je hoede te zijn dan wanneer je met anderen bent. Er komt weinig criminaliteit voor en het is dan ook een relatief veilig land. Door het goede regime wat er heerst zijn er weinig politieke onlusten. Wel kan kleine criminaliteit zoals diefstal of zakkenrollen altijd voorkomen, vooral in de grotere steden. Daarom is het verstandig om goed op je waardevolle spullen te letten of deze thuis te laten.

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in het land, het kan dan ook voorkomen dat tegen de gemeenschap beledigingen en bedreigingen worden gemaakt. Daarnaast kan er geweld gebruikt worden, dus het wordt geadviseerd hiermee rekening te houden en terughoudend te zijn in bepaalde uitingen die hiermee te maken hebben.

De plaats Manistau en zijn omgeving is een onveiliger gebied doordat zich hier eind december 2011 ongeregeldheden hebben voorgedaan. Er hebben zich toen terroristische aanslagen voorgedaan, die op politiefunctionarissen en veiligheidsdiensten gericht waren. Wanneer je alleen reist, is het niet veilig om op deze plaats te komen en kun je Manistau beter vermijden.

Interesse in een reis naar Kazachstan? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen