Reisadvies Kazachstan

Reizen naar Astana is veilig
Reizen naar Astana is veilig

Je kunt gerust een reis naar Kazachstan maken. Er zijn namelijk geen risico’s voor de veiligheid. Ook de hoofdstad Astana is veilig om te bezoeken. Wel kun je in Kazachstan nog rekening houden met een aantal dingen zoals goed letten op je spullen in de steden en het uiten van kritiek op de politieke situatie van het land, dit wordt namelijk niet gewaardeerd.

Heb je weinig kennis van Kazachstan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Het huidige reisadvies voor Kazachstan is oranje. Dit wil zeggen dat alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn in verband met het coronavirus. 

Veiligheid Astana

Het is veilig om te reizen naar Astana, er zijn in de stad namelijk net als in de rest van Kazachstan geen onveilige omstandigheden.

Houd ook hier rekening mee

Criminaliteit
Er kan criminaliteit in Kazachstan voorkomen, zoals het rollen van zakken in de grote steden.

Terrorisme
Het is nu veilig in Kazachstan. Wel zijn er in 2011 aanslagen gepleegd in verschillende steden. Deze aanslagen werden door de overheid als terroristisch aangezien. Bijna al deze aanslagen waren gericht op de politie en veiligheidsdiensten.

Gezondheid
In Kazachstan is de medische zorg beperkt. Dit is vooral het geval buiten Astana (de hoofdstad) en Almaty, maar ook in andere steden. Bij een ernstig medisch probleem moet je (zelf) voor vervoer zorgen. De wegen in Kazachstan zijn namelijk erg slecht, waardoor een medische evacuatie veel geld en tijd kan kosten. Houd hier dus rekening mee.

Natuurgeweld
Kazachstan is een land waar aardbevingen voorkomen. Vooral in het zuiden van het land is heer meer kans op. Je kunt het besten de berichten in de media in de gaten houden om op de hoogte te blijven van de aardbevingen.

Homoseksualiteit
In Kazachstan wordt homoseksualiteit niet in het algemeen geaccepteerd. Als je homoseksueel bent, moet je dus rekening houden met de manier waarop je je opstelt.

Demonstraties
De overheid stelt het niet op prijs als je kritiek uit op de politiek. Ook het uiten van kritiek via social media en internet wordt niet getolereerd. Daarnaast wordt het aangeraden om demonstraties niet bij te wonen. Dit staat weer in verband met het niet mogen uiten van kritiek.

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Interesse in een reis naar Kazachstan? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen