Mooiste plekken Kazachstan

Landschap Kazachstan
Landschap Kazachstan

Kazachstan is niet het eerste land dat in je opkomt als je aan een reisbestemming denkt. Toch heeft dit land prachtige landschappen, zeer bijzondere natuurparken en een fascinerende cultuur. Het land ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië en bestaat voor het grootste deel uit woestijn. Daarnaast vind je in Kazachstan zeven nationale parken, prachtige meren en berggebieden. In dit artikel lees je wat de mooiste plekken in Kazachstan zijn die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan dit bijzondere land.

Aanbieders van vakanties naar Kazachstan
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
Koning Aap (rondreizen) Klik
Booking.com (hotel) Klik
KLM (luchtvaartmaatschappij) Klik
Etihad Airways (luchtvaartmaatschappij) Klik
Baobab (rondreizen) Klik
FOX, verre reizen van ANWB (rondreizen) Klik

Charyn Canyon

De Charyn Canyon is een 154 kilometer lange kloof die gevormd is door de Charyn rivier. Deze kloof bevindt zich in het noordelijke gedeelte van het Tien Shan gebergte, op 200 kilometer van Almaty. De Charyn Canyon maakt deel uit van het Charyn National Park. De steile rotswanden zijn op sommige plekken tot wel 300 meter hoog. Het nationale park staat bekend om de 'Valley of Castles', dat een verzameling van opvallende rotsformaties is.

Charyn Canyon
Charyn Canyon

Aralmeer

Ooit lagen er in het Aralmeer prachtige eilanden, maar nu vind je er vooral scheepswrakken. Het meer is grotendeels drooggevallen, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Tijdens je bezoek zie je regelmatig arenden, hordes paarden en kamelen. 

Aralmeer
Aralmeer

Kolsaimeren

De Kolsaimeren zijn drie trekpleisters gelegen in een prachtig groen gebied met wolven, beren en Siberische geiten. De meren zijn omringd door dennenbomen, sparren, alpen en bergweiden. Je kunt hier van een heerlijk panorama uitzicht genieten, een ritje te paard maken of een roeiboottochtje over het blauwgroene water maken.

Kolsaimeren
Kolsaimeren

Aksu Djabagly Nationaal Park

Aksu Djabagly Nationaal Park is het grootste natuurreservaat van Kazachstan, gelegen in de westelijke regio van het Tien Shan gebergte. De natuur in het hele gebied is adembenemend mooi, met de Aksu Canyon als absoluut hoogtepunt. Deze kloof is vijftien kilometer lang en is op sommige plaatsen wel 500 meter diep. Daarnaast zijn grotten, fossielen en prehistorische rotstekeningen belangrijke bezienswaardigheden van het park. En wat dacht je van de flora en fauna? Er komen ruim 1.200 soorten bloemen, 42 soorten zoogdieren en 238 vogelsoorten voor in dit nationale park. In het park zijn verschillende leuke wandelroutes te bewandelen die je stuk voor stuk langs bijzondere natuur leiden. Van gletsjers en weiden tot watervallen en meren.

Aksu Djabagly Nationaal Park
Aksu Djabagly Nationaal Park

Tamgaly

Tamgaly is een gebied dicht bij de Ili-rivier dat bekend staat om zijn petrogliefen. De duizenden tekeningen werden in de Brons- en IJzertijd uitgekrast in de rotsen van een rivierkloof. Deze tekeningen beelden voornamelijk het dagelijks leven van vroeger uit. Zo zie je verschillende goden, zoogdieren en vogels, mensen en jachttaferelen. Tamgaly is in 2004 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tamgaly
Tamgaly

Kaindymeer

Het Kaindymeer is in 1911 ontstaan na een aardbeving. Een aardverschuiving vormde een dam, waardoor het regenwater niet meer weg kon stromen en een meer creëerde. Dit meer is zeker bijzonder te noemen: het was namelijk een plaats met een sparrenbos. Deze is gevuld met water: een eenvoudige verklaring, maar een buitengewoon resultaat. Het water verandert bovendien regelmatig van kleur, van groenachtig naar extra blauw. Dit effect wordt veroorzaakt door de mineralen die honderden jaren geleden in de rivier zaten. Dit is ook een bijzondere locatie om te duiken!

Kaindy
Kaindy

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen