Almaty

Almaty is de grootste stad en voormalige hoofdstad van Kazachstan. Er wonen ongeveer 1,3 miljoen mensen in deze stad. Voorheen heette de stad in Tsaristisch Rusland Verny en van 1921 tot 1994 was de officiële naam Alma-Ata. Hierna kreeg de stad de naam Almaty. Tot 1997 bleef de stad de hoofdstad van het land, waarna Astana dit overnam. Almaty betekent letterlijk: 'rijk aan appelen'. Deze naam heeft de stad gekregen, omdat er in de omgeving een enorme diversiteit appelen te vinden zijn. Inwoners van Almaty zijn voornamelijk etnische Russen.

Heb je weinig kennis van Kazachstan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Almaty
Plaatsen in de buurt van Almaty:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Almaty

Almaty's Central State Museum (Almaty)

In Almaty's Central State Museum zijn voornamelijk tentoonstellingen te zien die de ontwikkeling van Kazachstan laten zien van vroeger tot nu. Daarnaast zijn er beeldhouwkunsten te zien en souvenirwinkeltjes die sieraden en traditionele tapijten verkopen.

Barakholka (Almaty)

Barakholka
Barakholka

In Almaty is een grote, drukke vlooienmarkt genaamd Barakholka. Vooral op zondagochtend is het druk. Op deze markt vindt je producten uit Kazachstan maar ook uit de buurlanden Oezbekistan en China. Er wordt van alles verkocht, van huisdieren tot broeken en schoenen.

Plein van de Republiek (Almaty)

Plein van de Republiek
Plein van de Republiek

Almaty is het voormalig administratief centrum. Sinds de hoofdstad naar Astana is verplaatst is het Plein van de Republiek gerenoveerd. Sommige gebouwen worden bezet door TV stations en er zijn een aantal bloementuinen. Daarnaast is er het Kazachse gedenkteken dat uit een groot beeld bestaat van een gouden jongen met de naam Altyn Adam. Deze is omringt door metalen panelen die de geschiedenis van Kazachstan vertellen uit de tijd van de koningin en de onafhankelijkheid van 10 jaar geleden.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kazachstan bekijken.

Vervoer

In Almaty ligt een internationale luchthaven en dit is het grootste van Kazachstan. Het vliegveld heeft 1 landingsbaan en ligt op ongeveer 18 kilometer afstand van het stadscentrum. Er zijn 2 treinstations in Almaty, 1 ligt in het centrum en de andere ongeveer 4 kilometer hier verderop. Daarnaast rijden er ook nog bussen, metro's en taxi's rond.

Geschiedenis

De oblast Alma-Ata werd gevormd in 1932 uit de historische Semirechye-regio. De hoofdstad hiervan was Alma-Ata. In april 2001 verhuisde het administratieve centrum van de oblast Almaty naar Taldykorgan.

Heb je interesse in een reis naar Almaty? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Almaty, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Kazachstan? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen