Almaty

Mooi plaatje van Almaty
Mooi plaatje van Almaty

Almaty is de grootste stad en voormalige hoofdstad van Kazachstan. Er wonen ongeveer 1,3 miljoen mensen in deze stad. Voorheen heette de stad in Tsaristisch Rusland Verny en van 1921 tot 1994 was de officiële naam Alma-Ata. Hierna kreeg de stad de naam Almaty. Tot 1997 bleef de stad de hoofdstad van het land, waarna Astana dit overnam. Almaty betekent letterlijk: 'rijk aan appelen'. Deze naam heeft de stad gekregen, omdat er in de omgeving een enorme diversiteit appelen te vinden zijn. Inwoners van Almaty zijn voornamelijk etnische Russen.

Aanbieders van vakanties naar Almaty
Booking.com Klik
Evaneos Klik

Landkaart Almaty
Plaatsen in de buurt van Almaty (Kazachstan) :
 • Semey (841 km)
 • Astana (973 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Almaty

  Almaty's Central State Museum (Almaty)

  In Almaty's Central State Museum zijn voornamelijk tentoonstellingen te zien die de ontwikkeling van Kazachstan laten zien van vroeger tot nu. Daarnaast zijn er beeldhouwkunsten te zien en souvenirwinkeltjes die sieraden en traditionele tapijten verkopen.

  Barakholka (Almaty)

  Barakholka
  Barakholka
  Kaart met locatie Barakholka

  In Almaty is een grote, drukke vlooienmarkt genaamd Barakholka. Vooral op zondagochtend is het druk. Op deze markt vindt je producten uit Kazachstan maar ook uit de buurlanden Oezbekistan en China. Er wordt van alles verkocht, van huisdieren tot broeken en schoenen.

  Plein van de Republiek (Almaty)

  Plein van de Republiek
  Plein van de Republiek
  Kaart met locatie Plein van de Republiek

  Almaty is het voormalig administratief centrum. Sinds de hoofdstad naar Astana is verplaatst is het Plein van de Republiek gerenoveerd. Sommige gebouwen worden bezet door TV stations en er zijn een aantal bloementuinen. Daarnaast is er het Kazachse gedenkteken dat uit een groot beeld bestaat van een gouden jongen met de naam Altyn Adam. Deze is omringt door metalen panelen die de geschiedenis van Kazachstan vertellen uit de tijd van de koningin en de onafhankelijkheid van 10 jaar geleden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kazachstan bekijken.

  Vervoer

  In Almaty ligt een internationale luchthaven en dit is het grootste van Kazachstan. Het vliegveld heeft 1 landingsbaan en ligt op ongeveer 18 kilometer afstand van het stadscentrum. Er zijn 2 treinstations in Almaty, 1 ligt in het centrum en de andere ongeveer 4 kilometer hier verderop. Daarnaast rijden er ook nog bussen, metro's en taxi's rond.

  Geschiedenis

  De oblast Alma-Ata werd gevormd in 1932 uit de historische Semirechye-regio. De hoofdstad hiervan was Alma-Ata. In april 2001 verhuisde het administratieve centrum van de oblast Almaty naar Taldykorgan.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Almaty