Top 5 bezienswaardigheden Almaty

Almaty is met 1,4 miljoen inwoners de grootste stad van Kazachstan. De naam betekent “rijk aan appelen”. Tot 1997 was Almaty de hoofdstad van het land, daarna werd dat Astana. Naast Kazachen wonen er ook nog erg veel Russen in de stad. Hoewel het er erg koud kan zijn, in de winter is het er gemiddeld min tien graden, is het er in de zomermaanden goed vertoeven met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Maar wat kun je hier allemaal doen? We hebben een top vijf van bezienswaardigheden voor je samengesteld.

Aanbieders van vakanties naar Kazachstan
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
Koning Aap (rondreizen) Klik
Booking.com (hotel) Klik
KLM (luchtvaartmaatschappij) Klik
Etihad Airways (luchtvaartmaatschappij) Klik
Baobab (rondreizen) Klik
FOX, verre reizen van ANWB (rondreizen) Klik

1. Zenkov Cathedral

Midden in het Paniflov Park vind je de Zenkov-kathedraal, die vernoemd is naar zijn ontwerper architect A.P. Zenkov. Met zijn 56 meter hoog is het een van de grootste houten bouwwerken ter wereld. De kathedraal werd na vier bouwjaren in 1907 voltooid. Opmerkelijk is dat de kathedraal een aardbeving in 1911, die bijna de hele stad verwoestte, overleefde. Na de Russische Revolutie in 1917 werd het gebouw gebruikt als staatsmuseum voor de Kazachse Socialistische Sovjetrepubliek. In de loop der jaren heeft de kathedraal diverse seculiere doeleinden gediend. Zo is in de kerktoren bijvoorbeeld de eerste radiozender van de stad geïnstalleerd. Tussen 1973 en 1976 werd de kathedraal volledig gerestaureerd. In 1995 werd hij teruggegeven aan de Russisch-orthodoxe kerk.

2. Central Museum of Kazakhstan

Het Central Museum of Kazakhstan is een van de grootste musea van Centraal-Azië. Het opende zijn deuren in 1931 in de Zenkov-kathedraal. In 1985 werd een nieuw onderkomen voor het museum gebouwd en het huidige gebouw wordt gezien als een prachtig voorbeeld van moderne architectuur. Het museum heeft een collectie van 200.000 stukken waarvan circa één tiende tentoon wordt gesteld. De geschiedenis van het land wordt gepresenteerd in vier expositieruimten die allemaal een tijdvak beslaan. Je vindt er archeologische opgravingen, originele foto's en boeken maar ook een heuse jurt. Je komt er alles te weten over buitenlandse overheersingen tot aan de onafhankelijkheid en het dagelijks leven van de Kazachen.

3. Almaty Central Park

Het Almaty Central Park ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het centrum van de stad. Het is een van de populairste parken van Almaty en beslaat 100 hectare. Het is in 1856 aangelegd en in 1935 kreeg het de naam 'Gorky Park', naar de Russische auteur Maxim Gorky. In 1990 kreeg het zijn huidige naam maar veel inwoners noemen het nog steeds Gorky Park. Het park is goed onderhouden met veel bloemenperken en fonteinen, ideaal om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Een deel van het park is een amusementspark voor kinderen met kermisattracties. Ook kunnen zij ritjes maken op paarden, ezels en kamelen.

4. Abay Opera House

Het Abay Opera House werd geopend in 1934 en werd vernoemd naar de dichter, componist en filosoof Abay Qunanbayuli. De oprichter was Yevgeny Brusilovsky, hij maakte acht nationale opera's en een ballet. In het theater zijn al meer dan veertig Westerse en Kazachse stukken opgevoerd, waaronder opera's, ballet en opvoeringen van klassieke muziek. In 2000 is het theater gerenoveerd en vooral het interieur is prachtig. Ga als je in Almaty bent zeker een show bezoeken. Voor een relatief lage prijs (tickets vanaf $12) zie je een show van hoge kwaliteit.

5. Almaty Zoo

Tegenover het Almaty Central Park ligt de dierentuin Almaty Zoo. Het is een van de oudste van Kazachstan en beslaat 21 hectare. De dieren vertegenwoordigen de unieke en gevarieerde fauna van Kazachstan, zoals een wild schaap, wolf, gier en adelaar. Daarnaast vind je er dieren van alle continenten waaronder beren, tijgers, jaguars, luipaarden, olifanten, zebra's, yaks, herten, neushoornvogels, slangen, krokodillen en Amerikaanse condors. In 2011 werden vanuit Zuid-Afrika cheetahs, jachthonden en een neushoorn naar de dierentuin overgebracht. Hiermee werd de Zuid-Afrikaanse fauna, die bestond uit giraffen, antilopen, exotische vogels en reptielen, uitgebreid. In de Almaty Zoo leven circa 350 verschillende diersoorten en 6.000 dieren.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen