Astana

Astana is de hoofdstad van Kazachstan. Voorheen heeft de stad de namen Tselinograd en Agmola gehad. De plaats ligt aan de rivier Isjim in een vlak steppengebied, in het noorden van het land. Sinds 1997 is Astana de hoofdstad van Kazachstan en er wonen nu ongeveer 708.800 inwoners. De naam betekent in het Kazachs “hoofdstad”. Astana is de op twee na grootste stad in het land. De stad groeit steeds meer, maar biedt nog niet het comfort van zijn westerse tegenhangers of een andere grote stad Almaty. Daarentegen heeft Astana zijn eigen charmes en geneugten.

Aanbieders van vakanties naar Astana
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Etihad Airways (luchtvaartmaatschappij) Klik

Landkaart Astana
Plaatsen in de buurt van Astana (Kazachstan) :
 • Semey (626 km)
 • Almaty (973 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Astana

  Atameken Map of Kazachstan (Astana)

  De Atameken Map of Kazachstan is een openluchtmuseum die een overzicht geeft van het hele land in een miniatuurversie. De tentoonstelling is 1,7 hectare groot en bevat meer dan 200 modelstukken die de Kazachse steden en historische monumenten creëren. In de zomermaanden zijn er Engels sprekende gidsen aanwezig. Daarnaast is er een overdekt gedeelte dat zich op de nieuwere constructies binnen de stad richt.

  Atameken Map of Kazachstan (Astana)

  Atameken Map of Kazachstan
  Atameken Map of Kazachstan
  Kaart met locatie Atameken Map of Kazachstan

  De Atameken Map of Kazachstan is een openluchtmuseum dat een overzicht geeft van het hele land in een miniatuurversie. De tentoonstelling is 1,7 hectare groot en bevat meer dan 200 modelstukken die de Kazachse steden en historische monumenten voor moeten stellen. In de zomermaanden zijn er Engelssprekende gidsen aanwezig. Daarnaast is er een overdekt gedeelte dat zich op de nieuwere constructies binnen de stad richt.

  Duman (Astana)

  Duman is een entertainmentcomplex dat bestaat uit een oceanium, een 3D-theater, een koepel, souvenirshops en cafés. Het aquarium is uniek, omdat deze 3.000 kilometer van de oceaan is gelokaliseerd. Meer dan 2.000 zeebewoners zijn hier te vinden, waarvan 100 verschillende soorten zeedieren uit verschillenden delen van de wereld. Daarnaast zijn er zeemeermin- en haaienshows te zien. In het Motion Theatre kun je een onderwaterreis maken onder leiding van kapitein Mac-Cloud tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de koepel zijn belangrijke bezienswaardigheden uit de hele wereld te zien, zoals het Vrijheidsbeeld, een deel van de Chinese muur, het Parthenon uit Athene enzovoort.

  Dunan (Astana)

  Duman is een entertainmentcomplex dat bestaat uit een oceanium, een 3D-theater, een koepel, souvenirshops en cafés. Het aquarium is uniek, omdat deze 3.000 kilometer van de oceaan is gelokaliseerd. Meer dan 2.000 zeebewoners zijn hier te vinden, waarvan 100 verschillende soorten zeedieren uit verschillenden delen van de wereld. Daarnaast zijn er zeemeermin- en haaienshows te zien. In het Motion Theatre kun je een onderwaterreis maken onder bevel van kapitein Mac-Cloud tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de koepel zijn symbolen uit de hele wereld te zien, zoals het Vrijheidsbeeld, een deel van de Chinese muur, de Parthenon uit Athene enzovoort.

  Khan Shatyr (Astana)

  Khan Shatyr
  Khan Shatyr
  Kaart met locatie Khan Shatyr

  Khan Shatyr is een enorme transparante tent. De tent is zo groot dat er bijna 10.000 mensen in passen. Deze tent is groter dan 10 voetbalstadiums en ongeveer 150 meter hoog. In de tent ligt een park, een winkelgebied, een uitgaansgebied met verschillende pleinen en straatjes, een rivier, minigolf en een overdekt strand. Er ligt zelfs een monorail in de tent met verschillende stops. Het transparante materiaal van de tent zorgt ervoor dat de temperaturen het hele jaar door comfortabel zijn.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kazachstan bekijken.

  Vervoer

  Om naar Kazachstan te reizen kun je kiezen om met de auto of met het vliegtuig te gaan. De luchthaven heet Astana Airport en heeft 1 landingsbaan. Het land ligt ongeveer 5.350 kilometer van Nederland af, dus met de auto is dit niet in één keer doen. Vanuit Moskou gaat er een hogesnelheidstrein naar Kazachstan. Als je met het vliegtuig gaat, heb je minimaal 1 overstap, die meestal in Frankfurt plaats zal vinden. In de Kazachse hoofdstad rijden veel taxi's rond. Daarnaast zijn er ook openbare bussen, die efficiënt en comfortabel zijn, maar wel vaak druk.

  Geschiedenis

  In 1824 werd Astana gesticht door Siberische Kozakken. De stad werd toen Akmolinsk genoemd. In 1961 werd deze uitgeroepen tot hoofdstad van het Sovjetterritorium van de Maagdelijke Gronden en hernoemd naar Tselinograd. Later werd Kazachstan onafhankelijk en veranderde de naam van de hoofdstad naar Agmola. De stad werd in 1994 aangewezen de plaats van Alma-Ata in te nemen om de toekomstige hoofdstad van het onafhankelijke land te worden en kreeg toen in 1997 zijn huidige naam Astana.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Astana