Nairobi

Mooi plaatje van Nairobi
Mooi plaatje van Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en gelegen in het zuiden van het land. De stad ligt op 1.661 meter hoog aan de gelijknamige rivier. De stad heeft zijn naam te danken aan Masai Ewaso Nyirobi, dat koele wateren betekent. Het centrum is modern met o.a. grote en internationale hotels.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nairobi
Plaatsen in de buurt van Nairobi (Kenia) :
 • Nyeri (96 km)
 • Embu (109 km)
 • Malindi (425 km)
 • Mombasa (443 km)
 • Ervaringen

  op 12 mei 2018 plaats: Nairobi, reisperiode: april 2018

  Kisumu is een leuke plaats aan het Vicotria meer. Niet heel veel,t don maar precies goed voor een paar dagen. Nakuru np en Masai Mara np zijn heel mooi. Veel dieren gezien en genoten van de mooie natuur. Kakamega is ook leuk om te beaoeken, wandeling van een paar uur gemaakt met een gids.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 7
  • Ligging 8
  op 9 oktober 2014 plaats: Nairobi, reisperiode: oktober 2012

  Naivasha is een nog redelijk onbekend stadje waar de mensen nog opkijken van je bleke huid. De stad is niet groot en ligt eigwnlijk maar aan 1 lange weg. De ligging is perfect. Vlakbij Nairobi en andere bekende plaatsen.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nairobi

  Masai-markt in Nairobi (Nairobi)

  Masai-markt in Nairobi
  Masai-markt in Nairobi
  Kaart met locatie Masai-markt in Nairobi

  De wekelijkse Masai-markt in Nairobi is de kleurrijkste in Kenia. De markt vindt plaats in een groot winkelcentrum. Je kan hier allerlei producten van de Masai stam kopen als sieraden, drums, houten handwerk en kleding. Ook kan je op de markt veel souvenirs kopen. Er wordt wel van je verwacht dat je over de prijs onderhandelt. In het winkelcentrum vind je ook veel dure winkels, er is zelfs een Apple winkel.

  Nairobi Nationaal Museum Kenia (Nairobi)

  Het Nairobi National museum ligt ongeveer 10 minuten van het centrum. In het museum vind je veel informatie over de geschiedenis en de cultuur van Kenia. Het museum is iedere dag geopend vanaf 9.30 uur tot 18.00 uur. Het museum werd geopend in 1910 en in 1922 verhuisde het al naar een groter gebouw. Het museum is in 2005 een tijdje gesloten geweest omdat er flink gemoderniseerd werd. In het museum vind je ook een aantal zeer interessante voorwerpen uit de geschiedenis van Kenia.

  Spoorwegmuseum (Nairobi)

  In het spoorwegmuseum in Nairobi krijg je een goed beeld van de aanleg van de Uganda Railway en de overige geschiedenis van de spoorwegen in Kenia. Het museum werd geopend in 1971. In het museum vind je ook een aantal stoomlocomotieven. Soms worden deze nog gebruikt voor het rondrijden van toeristen. Naast stoomlocomotieven zijn er ook diesellocomotieven en voorbeelden van personentreinen te zien. Ook is er een werkende miniatuurspoorweg.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kenia bekijken.

  Vervoer

  Jomo Kenyatta International Airport is de internationale luchthaven in Nairobi. Het is tevens de grootste luchthaven van Centraal- en Oost-Afrika. De stad is vanuit de luchthaven te bereiken per bus, pendelbus of taxi. Naast de internationale luchthaven heeft Nairobi ook een kleiner vliegveld in het zuiden van de stad. Dit is Wilson Airport. Als je eenmaal in de stad bent kan je Nairobi het beste verkennen per taxi. Ook is het mogelijk om de bus te nemen. De stad heeft namelijk een prima bussysteem. Ze rijden regelmatig een vaste route. Een nadeel van de bus is dat ze vaak vol zijn en hard rijden. Het is ook mogelijk om een matatu te nemen, wat een minibus is. In de busjes draaien ze harde en vrolijke muziek. De busjes stoppen op iedere plek en ook kan je instappen wanneer je wilt. Het wordt reizigers afgeraden om 's avonds gebruik te maken van het openbaar vervoer.

  Geschiedenis

  Nairobi was oorspronkelijk een bevoorradingsdepot voor de Ugandaspoorweg. Deze weg lag tussen Uganda en Mombasa. In 1899 werd Nairobi gesticht en in 1905 werd de stad de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Aan het begin van de 20e eeuw werd de stad getroffen door de pest en is daardoor platgebrand. Nairobi moest hierna geheel moeten herbouwd. De stad bleef daarna wel doorgroeien. Zo werd het in 1907 de hoofdstad van het Brits-Afrikaans Protectoraat. Ook bleef het de hoofdstad toen Kenia onafhankelijk werd in 1963.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nairobi