Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en gelegen in het zuiden van het land. De stad ligt op 1.661 meter hoog aan de gelijknamige rivier. De stad heeft zijn naam te danken aan Masai Ewaso Nyirobi, dat koele wateren betekent. Het centrum is modern met o.a. grote en internationale hotels.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nairobi
Plaatsen in de buurt van Nairobi:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nairobi

Masai-markt in Nairobi (Nairobi)

Masai-markt in Nairobi
Masai-markt in Nairobi

De wekelijkse Masai-markt in Nairobi is de kleurrijkste in Kenia. De markt vindt plaats in een groot winkelcentrum. Je kan hier allerlei producten van de Masai stam kopen als sieraden, drums, houten handwerk en kleding. Ook kan je op de markt veel souvenirs kopen. Er wordt wel van je verwacht dat je over de prijs onderhandelt. In het winkelcentrum vind je ook veel dure winkels, er is zelfs een Apple winkel.

Nairobi Nationaal Museum Kenia (Nairobi)

Het Nairobi National museum ligt ongeveer 10 minuten van het centrum. In het museum vind je veel informatie over de geschiedenis en de cultuur van Kenia. Het museum is iedere dag geopend vanaf 9.30 uur tot 18.00 uur. Het museum werd geopend in 1910 en in 1922 verhuisde het al naar een groter gebouw. Het museum is in 2005 een tijdje gesloten geweest omdat er flink gemoderniseerd werd. In het museum vind je ook een aantal zeer interessante voorwerpen uit de geschiedenis van Kenia.

Spoorwegmuseum (Nairobi)

In het spoorwegmuseum in Nairobi krijg je een goed beeld van de aanleg van de Uganda Railway en de overige geschiedenis van de spoorwegen in Kenia. Het museum werd geopend in 1971. In het museum vind je ook een aantal stoomlocomotieven. Soms worden deze nog gebruikt voor het rondrijden van toeristen. Naast stoomlocomotieven zijn er ook diesellocomotieven en voorbeelden van personentreinen te zien. Ook is er een werkende miniatuurspoorweg.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kenia bekijken.

Vervoer

Jomo Kenyatta International Airport is de internationale luchthaven in Nairobi. Het is tevens de grootste luchthaven van Centraal- en Oost-Afrika. De stad is vanuit de luchthaven te bereiken per bus, pendelbus of taxi. Naast de internationale luchthaven heeft Nairobi ook een kleiner vliegveld in het zuiden van de stad. Dit is Wilson Airport. Als je eenmaal in de stad bent kan je Nairobi het beste verkennen per taxi. Ook is het mogelijk om de bus te nemen. De stad heeft namelijk een prima bussysteem. Ze rijden regelmatig een vaste route. Een nadeel van de bus is dat ze vaak vol zijn en hard rijden. Het is ook mogelijk om een matatu te nemen, wat een minibus is. In de busjes draaien ze harde en vrolijke muziek. De busjes stoppen op iedere plek en ook kan je instappen wanneer je wilt. Het wordt reizigers afgeraden om 's avonds gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Geschiedenis

Nairobi was oorspronkelijk een bevoorradingsdepot voor de Ugandaspoorweg. Deze weg lag tussen Uganda en Mombasa. In 1899 werd Nairobi gesticht en in 1905 werd de stad de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Aan het begin van de 20e eeuw werd de stad getroffen door de pest en is daardoor platgebrand. Nairobi moest hierna geheel moeten herbouwd. De stad bleef daarna wel doorgroeien. Zo werd het in 1907 de hoofdstad van het Brits-Afrikaans Protectoraat. Ook bleef het de hoofdstad toen Kenia onafhankelijk werd in 1963.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Nairobi? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Nairobi, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Kenia? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen