Mombasa

Mooi plaatje van Mombasa
Mooi plaatje van Mombasa

Mombasa ligt in het uiterste zuidoosten van Kenia, aan de Indische Oceaan. Mombasa is qua grootte de tweede stad van Kenia. Het is een belangrijke havenstad aangezien het de enige internationale haven is van het land.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mombasa
Plaatsen in de buurt van Mombasa (Kenia) :
 • Malindi (105 km)
 • Nairobi (443 km)
 • Embu (462 km)
 • Nyeri (504 km)
 • Ervaringen

  Herman op 4 maart 2018 plaats: Mombasa, reisperiode: februari 2018

  Kenia is zeer de moeite waard. Wij deden een (maatwerk) rondreis van Nairobi, via Masai Mara, Nakuru, Naivasha, Amboseli en Voi naar Mombasa (eigenlijk Tiwi Beach) en teruggevlogen naar Nairobi. De nationale parken waren fantastisch, niet in de laatste plaats door de geweldige gids, Jackson. Deze man wist alles van geografie, flora en fauna en kon het ook nog eens goed vertellen. Een topper! Plaatselijke agent Eunice, van Designer Tours and Travel, bezocht ons tijdens de reis. We kregen alles wat vooraf was beloofd en in werkelijkheid nog veel meer. De big five in diverse parken op diverse manieren gezien. In februari is het droog, daardoor veel kans op wild spotten doordat het gras laag is (of verdwenen). Veel baby-dieren gezien ook! Een rijke ervaring! Er is maar 1 nadeel(tje): het is stoffig. De onderkomens waren prima, waarbij Sopa Lodge Amboseli en met name Ngutuni Lodge (Tsavo East) eruit sprongen. De laatste met een kleine waterplas voor het terras (en uitzicht vanuit alle kamers) op de dieren die zich dag en nacht kwamen wentelen in het water.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 9
  • Ligging 9
  W J op 21 oktober 2014 plaats: Mombasa, reisperiode: oktober 2012

  Lieve mensen en mooie stranden in Mombasa!

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 4
  • Cultuur 8
  • Restaurants 5
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mombasa

  Fort Jesus (Mombasa)

  Fort Jesus
  Fort Jesus
  Kaart met locatie Fort Jesus

  Fort Jesus is in de 16e eeuw door de Portugezen gebouwd aan de kust van Mombasa-eiland. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht over de stad en de Indische Oceaan. Deze toeristische trekpleister staat sinds 2011 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het fort heeft verschillende functies gehad, eerst werd het gebruikt voor het leger en daarna heeft het gediend als slavenhuis, gevangenis en vanaf 1958 werd het een museum. 


  Haller Park (Mombasa)

  Ga op mini-safari in het natuurpark: Haller Park. In dit ecologisch gebied bevinden zich diverse plantensoorten en talloze dieren. Vooral voor kleine kinderen is dit park een aanrader. Het park is goed onderhouden en je kunt de dieren hier goed fotograferen. Er zijn zelfs mogelijkheden om giraffes te voederen uit je hand. Naast de giraffes leven hier ook nijlpaarden, zebra's, reuze schildpadden, krokodillen en tal van andere safari dieren. 


  Mamba Crocodile Village (Mombasa)

  Mamba Crocodile Village
  Mamba Crocodile Village
  Kaart met locatie Mamba Crocodile Village

  Mamba Crocodile Village is de grootste krokodillenfarm van Oost-Afrika. In het park leven meer dan 10.000 soorten krokodillen. Je kunt een rondleiding krijgen waarbij ze je alles vertellen over de aantal soorten reptielen en welke rol zij spelen in het ecosysteem van de wereld. Ook vertellen ze je alle feiten, zoals de gemiddelde leeftijd en de bijtkracht. Het park is elke dag geopend van 08.30 tot 17.00 uur. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kenia bekijken.

  Vervoer

  Moi International Airport is de internationale luchthaven van Mombasa.

  Geschiedenis

  Het is niet bekend wanneer de stad gesticht werd, maar het werd al in de 12e eeuw door Al-Idrisi genoemd als belangrijke handelsstad. Vanuit de stad werd ivoor, gierst, sesam en kokosnoten vanuit het achterland geëxporteerd naar andere gebieden aan de Indische Oceaan. De Chinese vloot van Zheng He deed volgens de overlevering Mombasa rond 1415 aan. De ontdekkingsreiziger Vasco da Gama was in 1498 de eerste Europeaan die de stad bezocht. In de 16e eeuw werd de stad veroverd door de Portugezen, die in 1593 het Fort Jesus bouwden om de stad in handen te houden. In 1638 werd Mombasa formeel een Portugese kolonie. In 1898 ging de stad definitief over in Britse handen en werd het de hoofdstad van het Britse East Africa Protectorate.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mombasa