Andasibe

Bijna 120 kilometer ten oosten van de hoofdstad Antananarivo ligt het dorpje Andasibe. Het is één grote bezienswaardigheid. Dit dorpje staat vooral bekend om zijn 810 hectare grote Parc National d'Andasibe-Mantadia, ook wel bekend als Périnet. Het park is gelegen in het mooie tropische regenwoud en varieert in hoogte van 900 tot 1250 meter. Omdat het een tropisch regenwoud is regent het hier wel 210 dagen per jaar, toch blijven de paden in het park goed begaanbaar. Je vindt hier vooral de Indri indri (grote lemuren), kameleons, halfaapjes, palissander bomen, lianen en kikkers. Naast de Indri indri zijn er nog meer soorten lemuren in het park en in de maanden september en oktober zijn er mooie orchideeën te zien.

Heb je weinig kennis van Madagaskar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Andasibe
Plaatsen in de buurt van Andasibe:

Ervaringen

Klaas Jan Burgman op 3 november 2014 plaats: Andasibe, reisperiode: mei 2014

Andasibe kent een geweldige ligging in het regenwoud met een prachtige natuur en vriendelijke mensen.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Andasibe

Merina dorp (Andasibe)

Merina dorp
Merina dorp

Op rijafstand van Andasibe ligt het landschap van de Merina. De Merina zijn een van de belangrijkste en oudste stammen van Madagaskar. Hun leefgebied ligt in de hooglanden van Madagaskar en bestaat uit mooie natuur, rijstvelden en kleine dorpjes. Het is mogelijk om je door een Engelse gids te laten rondleiden in het leefgebied. Op deze manier leer je het leven van de Merina stam goed kennen.

Nationaal park Andasibe Mantadia (Andasibe)

Nationaal park Andasibe Mantadia
Nationaal park Andasibe Mantadia

Het Nationaal park Andasibe Mantadia heeft een oppervlakte van maar liefst 155 km2. Dit beschermde natuurgebied heeft twee delen: het nationaal park Mantadia en het Périnet reservaat. In het tropische regenwoud van het park leven veel verschillende diersoorten, zoals lemuren, vogels, kikkers en kameleons. Er groeien ook mooie plantsoorten, zoals mossen, varens en orchideeën. Het park is open voor publiek, maar alleen onder begeleiding van een gids.

Vakona Private Reserve (Andasibe)

Vakona Private Reserve
Vakona Private Reserve

De Vakona Private Reserve is een klein eilandje dat vlak bij het Vakona hotel ligt. Met een roeibootje wordt je naar dit kleine eilandje gevaren, waar veel lemuren leven. De lemuren hier zijn erg gewend aan mensen en komen meteen naar je toe of gaan zelfs bovenop je zitten. Een bezoekje aan Vakona Private Reserve is zeker een aanrader als je een leuke foto wilt van je zelf met lemuren.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Madagaskar bekijken.

Vervoer

Het Périnet is vanuit de hoofdstad heel gemakkelijk te bereiken. Je rijdt er ongeveer 3 uur op, over wat slingerweggetjes, maar het blijkt wel de beste autobaan van het land te zijn. Dit komt doordat er asfalt ligt, wat normaal in Madagaskar niet vanzelfsprekend is.

Heb je interesse in een reis naar Andasibe? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Andasibe, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Madagaskar? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar Andasibe