Antananarivo (Tana)

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar. De stad is gebouwd op de 12 historische heuvels van de Imerian. Midden in de stad bevindt zich Lac Anosy, een groot meer met vele zilverreigers.

Aanbieders van vakanties naar Antananarivo (Tana)
Undiscovered (verre reizen) Klik
Kras (allround) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik

Landkaart Antananarivo (Tana)

Ervaringen

Annelieke op 6 juni 2017 plaats: Antananarivo (Tana), reisperiode: mei 2017

Prachtige natuur, heel veel variatie. Aardige mensen en lekker gevarieerd eten.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 5
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 9

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Antananarivo (Tana)

Palais de la Reine
Palais de la Reine

Een grote toeristische attractie in Madagaskar is het Palais de la Reine. Hier kun je veel terug vinden over de vorsten die tot de 19e eeuw in Madagaskar hebben geregeerd. De Fransen hadden in die tijd ook al een grote invloed, dit zie je mede aan de Franse stijl waarin het paleis gebouwd is. Het ligt hoog in de hoofdstad, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de mooie omgeving.

Parc Botanique et ZoŲlogique de Tsimbazaza
Parc Botanique et ZoŲlogique de Tsimbazaza

Het Parc Botanique et Zoölogique de Tsimbazaza in de hoofdstad Antananarivo is de moeite waard, zeker voor degene nog niet zo veel nationale parken hebben bekeken op Madagaskar. In dit park bevindt zich o.a. het Musée d'Académie Malgache. Hier zijn zeer bijzondere en mooie tentoonstellingen te bewonderen. Ook zijn er vele overblijfselen te zien van dieren die uitgestorven zijn. De olifantsvogel is daar een voorbeeld van. Als je meer wilt weten over de stammen in Madagaskar is daar ook een expositie over. Hier leer je bijvoorbeeld iets over de begrafenisrituelen van bepaalde stammen in Madagaskar.

Straatmarkten Antananarivo
Straatmarkten Antananarivo

In heel Madagaskar zijn continu vaste straatmarkten te vinden. In de hoofdstad Antananarivo bevindt zich een drukke zomermarkt genaamd de Araben ny Fahaleovantena. Dit is de allerbeste plek om inheems handwerk te kunnen kopen. Ook kun je andere mooie en typische landbouw- en handwerkproducten kopen op de markt. In Antananarivo ligt ook de stadswijk Ambhimanga. Dit is een deel van de stad dat tot een historisch monument is verklaart. Het wordt onder andere gebruikt voor een grote markt. Op de markt kun je mooie en leuke souvenirs kopen als kleding. Een aanrader is het huren van een gids, deze kun je precies alle mooie plekjes laten zien.

Als je op de markt iets gaat kopen, zal de verkoper als eerst een hoge prijs vragen. Je moet vervolgens onderhandelen om een goede prijs te krijgen.

Tsimbazaza Zoo
Tsimbazaza Zoo

De Tsimbazaza Zoo is een prachtige dierentuin in de hoofdstad van Madagaskar. In de dierentuin zie je veel dieren die op Madagaskar voorkomen maar wat moeilijker te vinden zijn, zoals de fossa. In het park vind je ook alle soorten lemuren die op Madagaskar voorkomen. De dieren hebben een groot verblijf en worden goed verzorgt. Ook is er een prachtige botanische tuin bij de dierentuin.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Madagaskar bekijken.

Vervoer

Je kunt je in de stad goed verplaatsen met een taxi.

Geschiedenis

Antananarivo werd rond 1625 door koning Andrianjaka gesticht. De naam betekent "stad van duizend mensen", naar het aantal soldaten dat de stad moest bewaken. In 1894 werd het koninkrijk Madagaskar een Franse kolonie. De kolonisten besloten de hoofdstad van Antananarivo naar Tananarive te dopen, naar de Malagassische gewoonte om de eerste en laatste lettergreep van plaatsnamen niet uit te spreken. Tot 1960, het jaar waarop Madagaskar zijn onafhankelijk verkreeg van Frankrijk was de officiële schrijfwijze dan ook Tananarive. Daarna werd de oude schrijfwijze weer in ere hersteld.