George Town

De haven van George Town in MaleisiŽ
De haven van George Town in MaleisiŽ

George Town ligt in het noordoosten van het eiland Penang. George Town is de hoofdstad van de Maleisische deelstaat en gelijknamig eiland Penang. De stad dankt haar naam aan de Britse Koning George III en heeft zo'n 720.000 inwoners. Je vindt er veel verschillende bevolkingsgroepen waarvan het grootste deel Chinees is. George Town is over het algemeen niet erg modern, hoewel sommige wijken moderner zijn dan andere, is de stad vooral te vergelijken met andere chaotische Aziatische stadjes. De hele stad is opgebouwd uit verschillende wijken. Zo heb je er bijvoorbeeld China Town en Little India.  In de wijk Little India vind je veel Indiase winkeltjes, eetstalletjes en allerlei snuisterijen uit India. Men verkoopt er o.a. sari's, beelden en stoffen.

Heb je weinig kennis van MaleisiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart George Town
Plaatsen in de buurt van George Town (MaleisiŽ) :
 • Penang (7 km)
 • Langkawi (122 km)
 • Ipoh (123 km)
 • Pangkor Island (134 km)
 • Tanah Rata (155 km)
 • Kota Bharu (225 km)
 • Kuala Lumpur (294 km)
 • Kuantan (376 km)
 • Melaka (410 km)
 • Kuching (1193 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van George Town

  Fort Cornwallis (George Town)

  Fort Cornwallis
  Fort Cornwallis
  Kaart met locatie Fort Cornwallis

  Het Fort Cornwallis is gebouwd in de 18e eeuw door de ‘Britisch East India Company’. De naam is afkomstig van de gouveneur en generaal van Bengal in India, Charles Cornwallis. Fort Cornwallis is het grootste fort in Maleisië. Ondanks dat er een aantal kanonnen staan, is het fort nooit gebruikt in een strijd. Daarnaast heeft het fort nog een kapel, waar trouwerijen plaatsvinden en een vuurtoren ‘Fort Point Lighthouse’ van 21 meter hoog. Deze vuurtoren is de op twee na grootste van Maleisië.

  Kapitan Kling Moskee (George Town)

  Kapitan Kling Moskee
  Kapitan Kling Moskee
  Kaart met locatie Kapitan Kling Moskee

  De Kapitan Kling Moskee is op het Maleisische eiland Penang een van de oudste moskeeën. Gebouwd op een 8 hectare groot terrein in het jaar 1801 door Indiase handelaren die in Penang woonden. De moskee heeft indrukwekkende torens en koepels die voorzien zijn van sterren en halvemanen. Nog steeds zijn er dagelijks gelovige mensen die aan het bidden zijn in de moskee, want de moskee is nog steeds in gebruik.

  Khoo Kongsi tempel (George Town)

  Khoo Kongsi tempel
  Khoo Kongsi tempel
  Kaart met locatie Khoo Kongsi tempel

  De Chinese Khoo Khongsi tempel ligt in de straag Cannon Square in het hart van de oude stad van George Town. De tempel wordt dan ook omgeven door indrukwekkende na-oorlogse huizen. De tempel zelf kun je herkennen aan de vele schitterende ornamenten. Daarnaast heeft het onder andere een theater en krijgshuizen. Bovendien is het de grootste Chinese tempel in Maleisië. Verder was de bouw ervan in het jaar 1906.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van MaleisiŽ bekijken.

  Vervoer

  De bus is een veel gebruikt vervoersmiddel in George Town. Er zijn stads - en streekbussen die bijna elke noemenswaardige locaties op het eiland aan doen. Door George Town rijdt een gratis shuttlebus die langs veel interessante plekken rijdt, hier kun je makkelijk op- en afstappen wanneer jij wilt. Houd er wel rekening mee dat het niet raar is als een bus niet op het tijdstip aankomt zoals staat vermeld op het bord bij de halte. De bussen zijn hier nog eenmaal niet zo strikt als in Nederland. Naast de bus kun je ook met een taxi rijden, bijvoorbeeld als je van of naar het vliegveld wilt. In George Town zijn taxi's verplicht om met een meter te rijden waardoor je geen gezeur over de prijs en rit hebt. Helaas gaat dat niet altijd voor elke chauffeur op, zij geven je een vaste prijs zij vragen dan RM50 voor een rit terwijl de meter er maar RM10 aan zou geven.  Vraag van te voren niet naar de ritprijs, maar stap in en vervolgens moet de chauffeur de meter aanzetten. Noemt hij een vaste prijs, stap dan uit en pak een andere taxi. Helaas kom je er soms toch niet onderuit en zul je wat meer moeten betalen dan eigenlijk nodig is. Als toerist is met een huurauto door George Town rijden misschien een beetje een chaos. De kans is groot dat je er niet eens vooruit komt en gewoon aansluit in de file. Wil je je toch zelfstandig verplaatsen dan kun je beter een brommertje huren. Dit is waarschijnlijk nog de leukste manier ook. De prijs per dag verschilt per verhuurder maar zal niet hoger zijn dan RM60.

  Geschiedenis

  Nadat Penang in 1786 door de sultan van Kedah werd overgedragen aan de Engelsen, stichtte Sir Francis Light de stad George Town. Hij begon als eerste met de bouw van Fort Cornwallis. Later groeide deze eerste nederzetting uit tot een (voor die tijd) grote stad. In 1957 kreeg George Town stadsrechten, tot 1972 was het de enige stad in Maleisië met stadsrechten.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar George Town