Manzanillo

Kleurrijke huizen in heuvelstad Manzanillo, Mexico
Kleurrijke huizen in heuvelstad Manzanillo, Mexico

Manzanillo is een stad in de deelstaat Colima, gelegen in het zuidwesten van Mexico. In Manzanillo werd in 1531 de eerst scheepswerf van het land geopend en nu nog steeds is het de belangrijkste commerciële zeehaven van Mexico. Manzanillo heeft gemiddeld 350 dagen per jaar zon en daarom is het ook een ideale vakantiebestemming voor veel toeristen. Het historische centrum van de stad is onlangs gerenoveerd en een leuke plek om te verkennen. Op het centrale plein vind je barretjes, restaurants en leuke winkeltjes die uitkijken op de baai. Elk jaar worden er in de stad viswedstrijden georganiseerd waar vissers van over de hele wereld op af komen. Naast vissen kun je er ook goed zwemmen, snorkelen, duiken en surfen. De keuken van Manzanillo bestaat voornamelijk uit vele soorten vis en zeevruchten die dagelijks vers worden gevangen. Een lokale drank specialiteit is Agua de Tuba wat gemaakt is van kokospalm sap en tejuino, een gefermenteerd mais drankje. Ook in de omgeving van de stad is genoeg te beleven.

Patricia '', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

Landkaart Manzanillo
Plaatsen in de buurt van Manzanillo (Mexico) :
 • Puerto Vallarta (195 km)
 • Guadalajara (204 km)
 • Zihuatanejo (332 km)
 • Morelia (334 km)
 • Guanajuato (384 km)
 • Taxco (495 km)
 • Mazatlán (507 km)
 • Acapulco (528 km)
 • Mexico-stad (545 km)
 • Teotihuacán (574 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Manzanillo

  Duiken (Manzanillo)

  Duiken
  Duiken
  Kaart met locatie Duiken

  In Manzanillo kun je goed duiken. Tussen het koraal kun je de verschillende dieren en planten bewonderen op een van de vele duikbestemmingen. Het heldere water, de grote diversiteit aan flora en fauna en de warme temperaturen maken Manzanillo tot een unieke duiklocatie. Zowel voor beginnelingen als voor de ervaren duikers is Manzanillo een mooie vakantiebestemming, waar je veel kunt leren en zien. Ook snorkelen is hier een prima keuze.

  La Campana (Manzanillo)

  La Campana bestaat uit ongeveer 10.000 hectare aan stenen piramides en gebouwen. Het is de oudste archeologische zone in de staat Colima. Waarschijnlijk stammen de gebouwen uit 600-900 na Christus. La Campana is open voor publiek, er zijn dan ook verschillende tours te boeken vanuit Manzanillo naar dit gebied. Je kunt dan onder andere de handgemaakte figuren bewonderen die in de stenen zijn gebeiteld, of de oude instrumenten die gemaakt zijn van modder.

  Nevado de Colima (Manzanillo)

  Nevado de Colima
  Nevado de Colima
  Kaart met locatie Nevado de Colima

  Nevado de Colima bestaat uit twee vulkanen die je kunt bewandelen. Een van de twee vulkanen is nog actief: Volcan de Fuego. De prachtige omgeving zorgt voor een indrukwekkend uitzicht en mooie foto's tijdens de wandeling. Maar een klein deel van het vulkanisch oppervlak bevindt zich in de staat Colima, het grootste gedeelte ligt over de grens in de staat Jalisco. Op ongeveer 485 kilometer afstand ligt Mexico City.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Met het vliegtuig kun je de internationale luchthaven van Manzanillo bereiken. Een vlucht duurt gemiddeld 14,5 uur. Op de luchthaven zijn er transfers die je voor een redelijke prijs naar je hotel brengen. In de stad zelf kun je je verplaatsen per bus. Dit netwerk is opgedeeld in twee zone's: het City Centre en de Hotelzone, deze zones zijn met elkaar verbonden door de Coastal Boulevard. Je verplaatsen van de ene naar de andere plaats is vrij eenvoudig. De hele dag rijden er, om de tien minuten, lijnbussen die op vele plaatsen stoppen. Wil je sneller op plaats van bestemming zijn? Dan kun je gebruik maken van een van de 800 taxi's. De prijzen zijn voor Nederlandse begrippen redelijk maar het is een gewoonte om te onderhandelen met de chauffeur.

  Geschiedenis

  In 1522 kwam Kapitein Hernan Cortés aan in het gebied, maar pas vele jaren later, in 1825, werd de haven geopend en Manzanillo genoemd. De stad is vernoemd naar de bomen die toendertijd in grote aantallen gebruikt werden voor de scheepsbouw.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Manzanillo