Gorkha

Huisjes in het plaatsje Gorkha, Nepal
Huisjes in het plaatsje Gorkha, Nepal

Gorkha ligt in het westen van Nepal en is de hoofdstad van het gelijknamige district Gorkha. Gorkha is een schilderachtige heuvelstad dat een rijke geschiedenis kent. De stad is gelegen op een kleine berg van 3.500 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de Himalaya toppen. Gorkha staat bekend om het Gorkha Palace, de Mankamana Temple en het prachtige oude centrum.

Heb je weinig kennis van Nepal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Gorkha
Plaatsen in de buurt van Gorkha (Nepal) :
 • Pokhara (70 km)
 • Kathmandu (74 km)
 • Patan (78 km)
 • Bhaktapur (84 km)
 • Nagarkot (95 km)
 • Lumbini (102 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Gorkha

  Gorkha Durbar (Gorkha)

  Gorkha Durbar
  Gorkha Durbar
  Kaart met locatie Gorkha Durbar

  De meest bijzondere hotspot van Gorkha is de Gorkha Durbar. Dit historische paleis is op één uur lopen vanaf het centrum van Gorkha. Het paleis is strategisch gelegen op een versterkte heuvel. Aan de zuidwestelijke kant ligt de Gorakhali tempel. Aan deze tempel grenst een grot dat het standbeeld van Gorakhnath onderdak zou bieden. Het paleis biedt een prachtig uitzicht over Mansalu en de Himalaya bergtoppen.

  Manakamana Tempel (Gorkha)

  Manakamana Tempel
  Manakamana Tempel
  Kaart met locatie Manakamana Tempel

  De Manakamana Tempel is gelegen op een prachtige heuvelrug ten zuidoosten van de gemeente van Gorkha. Het is ongeveer een uur rijden van Gorkha naar Manakamana. De tempel is een beroemd bedevaartsoord voor Hindoes en is gewijd aan Manakamana, de heilige godin van de aspiraties. Om bij de tempel te komen moet je 4 uur heuvelopwaarts lopen. Dagelijks komen hier veel lokale inwoners om te gaan bidden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nepal bekijken.

  Vervoer

  Het verkeer in Gorkha is hectisch te noemen. Er zijn geen duidelijke verkeersregels en de infrastructuur is niet optimaal ontwikkeld. Deelnemen aan het verkeer is dan ook niet geheel zonder risico's. In de stad is het mogelijk om de bus te nemen, maar deze zijn over het algemeen overvol. De zogeheten micro-bussen zijn daarentegen weer snel en relatief comfortabel. Ten slotte is het ook mogelijk om taxi's te huren die van Gorkha naar Kathmandu of Pokhara gaan en vice versa.

  Geschiedenis

  In het jaar 1560 stichtte koning Drabya Shah het koninkrijk en sindsdien heeft de stad gehandeld als het hol van de Shah-dynastie. In de oorlog over de troon met Ranas, lachten de Gorkhas het laatst toen de Gorkha soldaten erin slaagden om de Kathmandu vallei te veroveren. Vanaf dat moment werd Kathmandu de nieuwe hoofdstad van Nepal. Deze prachtige gemeente is echter altijd het centrum van aantrekkingskracht gebleven voor de lokale inwoners en buitenlandse bezoekers.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Gorkha