Reizen in... Oman

Landschap Oman
Landschap Oman

Oman is een veilig land, en serieuze misdaden zijn zeldzaam. De Royal Oman Police is bovendien zeer efficiënt en eerlijk. Zoals overal is het ook in Oman van belang om het gezonde verstand te blijven gebruiken en goed op te letten. Er komen weleens kleine misdrijven voor, laat dus geen spullen onbeheerd achter en loop niet te koop met dure spullen.

Sandra 'Oman is een van mijn persoonlijke favorieten. Van woestijnen tot Wadi's en een enorme kustlijn waarbij mij vooral de vriendelijkheid en het respect van de Omani's is bijgebleven. Ik reisde per jeep langs mooie plaatsen als Nizwa en Sur, dwars door rivierbeddingen en door de hoge bergen van de Jebel Akhdar die niet onderdoet voor de Grand Canyon. Mijn mooiste moment was de zonsondergang in de woestijn!', Sandra - reisexpert Oman gratis reisvoorstel >>

Let op in het verkeer!

Rijden in de hoofdstad Muscat kan soms een probleem vormen. Dit heeft echter vaker te maken met opstoppingen dan met slecht rijden. Buiten de grote steden is een meer voorkomend probleem het in slaap vallen achter het stuur. Dit is een gevolg van de lange afstanden in de uitgestrekte woestijn. Het is van belang tijdens het rijden in Oman altijd waakzaam te zijn voor onverwachte gebeurtenissen. Met name buiten de steden rijden Omani zeer hard en vaak vergeten zij hun koplampen aan te zetten 's avonds. Een ander veel voorkomend fenomeen zijn overstekende kamelen. Dit kan fatale gevolgen hebben voor zowel de bestuurder als de kameel. Lees HIER alles over een rondreis per auto door Oman. 

Gezondheid

Oman heeft uitstekende faciliteiten op het gebied van gezondheidszorg. Er bevinden zich voldoende ziekenhuizen van goede kwaliteit. Behandelingen in deze instellingen zijn afhankelijk van de locatie waar deze zich bevinden. Het is van belang om een goede verzekering af te sluiten om de eventuele kosten te dekken.

Al het water in de gebieden buiten de hoofdstad moet eerst gekookt of gesteriliseerd worden. Dit geldt voor water om tanden mee te poetsen, ijsklontjes... Noem maar op. Neem het zekere voor het onzekere. Er is uiteraard ook water in gesealde flessen te koop in heel Oman. Daarnaast is eten wat gekocht wordt in de supermarkten over het algemeen veilig om te eten, maar wederom buiten de hoofdstad moet er opgelet worden met vlees, vis, groenten en fruit. Dit moet goed gebakken en gekookt zijn. Voor melk geldt hierbij hetzelfde. Ga voor meer informatie over eventuele vaccinaties e.d. naar de GGD of de huisarts.

Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Voor alle noodgevallen is het algemene nummer: 9999

Alleen reizen in Oman

Over het algemeen is het veilig om alleen te reizen in Oman. Vrouwen moeten echter een paar voorzorgsmaatregelen nemen alvorens ze Oman bezoeken. Er heerst een heel andere cultuur dan in Europa, met name ten opzichte van vrouwen. Een aantal tips voor vrouwen die alleen op reis gaan naar Oman:
– Houdt in je achterhoofd dat Arabische mannen over het algemeen niet veel met vrouwen te maken hebben.
– Kleed je normaal. Het liefst wijdvallende, zoveel mogelijk bedekkende kleding, ondanks de warmte in Oman. Het is niet toegestaan om strakke kleding te dragen als vrouw die contouren van het lichaam laat zien. Draag liever een jurk of wijde broek. 
– Regel een taxi bij het hotel indien mogelijk.
– Let op met het aannemen van drankjes van vreemden.
– Het is altijd goed om te laten vallen dat je een man of vriend hebt die op je zit te wachten in het hotel, ook al is dit niet waar of draag zelfs een trouwring.
– Voor elke reiziger geldt overigens de tip om 's nachts niet teveel alleen over straat te gaan, met name buiten de grote wegen en steden.
Indien je toch liever met een groep gaat; er worden met grote regelmaat reizen georganiseerd voor solo reizigers in een groep.

En bovenal: Geniet!

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen