The Chedi Muscat in Oman

Chedi Muscat Hotel Oman luxe
Chedi Muscat Hotel Oman luxe

Het is een van de meest exclusieve en stijlvolle accommodaties van Muscat; de hoofdstad van Oman. Aan het randje van de stad aan de Golf van Oman ligt het Chedi Muscat. Het hotel is een klein hotel ten opzichten van andere hotels uit de regio.

Heb je weinig kennis van Oman? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ontwerp & architectuur

Het ontwerp van het Chedi Muscat is geïnspireerd door de traditionele architectuur van Oman. De subtiele kleuren van zowel het interieur als het gebouw maken dat het gebouw prima past in het beeld van Muscat.

Het hotel

Vergeleken met hotels uit de regio is het Chedi Muscat een klein hotel met maar 4 verdiepingen en 158 kamers. Het hotel is omgeven door prachtige watertuinen en als één van de weinige hotels uit de regio heeft het Chedi Muscat een privé strand. Vraag gratis een offerte aan

De faciliteiten

Ondanks dat het hotel niet echt bekend staat om zijn grootte zijn er toch verschillende faciliteiten in het hotel aanwezig. Zo zijn er twee zwembaden, tennisbanen, twee cabanas, fitnesszalen, een boetiek en zelfs een kunstgalerij. Ook de restaurants en de spa van het hotel mogen niet vergeten worden.

De restaurants
Er zijn drie restaurants te vinden in het hotel. The Arabian Courtyard is een restaurant met uitsluitend Arabische gerechten waar je als afsluiting van je diner gebruik kunt maken van een traditionele waterpijp. Een ander hotel in het restaurant ligt direct aan zee en heet dan ook The Beach Restaurant. De specialiteit van dit restaurant is, hoe kan het ook anders, visgerechten. Het derde en meest bekende restaurant is The Restaurant, dit restaurant is hét restaurant van Muscat en wie weet zelfs wel van Oman. In verschillende glazen 'aquariums' zijn chefs bezig met het bereiden van jouw gerechten terwijl je door het glas zelf kan meekijken. In dit restaurant zijn verschillende invloeden te merken bij de gerechten.

De spa
De spa in het Chedi Muscat is erkend vanwege haar bijzondere rituelen en gespecialiseerd in Balinese therapieën. Afgelopen zomer is uitgebreide spa geopend. Eigenlijk heeft de spa zoveel faciliteiten dat het teveel is om op te noemen. Er zijn onder andere een men-only en een ladies-only stoombad en sauna, 13 behandelkamers, een 103 meter lang buitenzwembad, een 400m2 grote fitnessruimte met de nieuwste apparatuur en een relaxruimte met uitzicht op de Golf van Oman.

De kamers

In het hotel zijn 158 kamers verdeeld over 3 verdiepingen allemaal erg stijlvol en chic. Er zijn drie soorten kamers; de serai kamers, de Chedi club suites en de Chedi deluxe club kamers. De serai kamers liggen in één vleugel van het hotel maar zijn wel verdeeld over 3 verdiepingen. Al zijn dit de kleinste kamers ze beschikken nog steeds over 33m2 met een kingsize bed en ruime zithoek. De deluxe kamers zijn net iets groter en hebben bijna dezelfde indeling als de serai kamers. Wel krijgen de gasten in deluxe kamers een aantal extra's zoals gratis ontbijt, gratis minibar, gratis krant en gratis transfer naar het vliegveld.

De suites zijn veel groter dan beide hiervoor genoemde kamers en bieden een uitzicht op de watertuinen en de zee. Ook bij deze kamers krijg je alle extra's net als in de deluxe kamers maar ook een aantal andere services zoals gratis wasservice en internettoegang. Daarnaast zijn de kamers net iets luxer; zo hebben de badkamers een stortdouche en een verzonken bad.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen