Oman: Wist je dat?

De prachtige hoofdstad Muscat
De prachtige hoofdstad Muscat

Oman ligt in het zuidoostelijke deel van het Arabische schiereiland, grenzend aan de Perzische Golf. Het land heeft een prachtige, lange historie en bijzondere ligging. Je vindt er naast bergen, rotsen en woestijnen ook prachtige stranden die ideaal zijn om aan te relaxen of een watersport te beoefenen. Leuke weetjes over Oman zijn dat het land het meeste groen van Arabië heeft en een markt die alleen toegankelijk is voor vrouwen. Wist jij deze dingen ook al over Oman?

Sandra 'Oman is een van mijn persoonlijke favorieten. Van woestijnen tot Wadi's en een enorme kustlijn waarbij mij vooral de vriendelijkheid en het respect van de Omani's is bijgebleven. Ik reisde per jeep langs mooie plaatsen als Nizwa en Sur, dwars door rivierbeddingen en door de hoge bergen van de Jebel Akhdar die niet onderdoet voor de Grand Canyon. Mijn mooiste moment was de zonsondergang in de woestijn!', Sandra - reisexpert Oman gratis reisvoorstel >>

Wist je dat?

… Oman een van de dunst bevolkte landen ter wereld is? Het heeft een oppervlakte van 309.500 km² en zo'n 3,6 miljoen inwoners.

... Overnachten in alle soorten hotels mogelijk is? van Ibis tot 5* de luxe ? 

… Oman officieel het Sultanaat Oman heet?

… het sinds 2015 ook mogelijk is om online je visum voor Oman te regelen?… Oman in 2015 op nummer 9 stond van de veiligste reisbestemmingen ter wereld? In het “Travel & Tourism competitiveness Report 2015” van het Wereld Economisch Forum stond Oman zelfs hoger dan Nederland, dat op de 17e plek werd gezet. Oman is vooral populair voor fly-drives en rondreizen. 

… er in Oman het meeste groen te vinden is van heel Arabië? Vooral in het zuiden verandert het droge landschap in de zomer in een groene oase.

Groen Oman
Groen Oman


… er in 2013 pas plannen kwamen voor spoorwegen?

… er elk jaar ongeveer 20.000 schildpadden eieren leggen in Oman?

… Coca-Cola behoorlijk moeilijk te verkrijgen is in Oman?
Cola in Oman
Cola in Oman


… gebouwen in Oman niet hoger zijn dan acht niveaus? Je vindt hier dus niet de hoge wolkenkrabbers die je kent van Dubai, Qatar en Saudi-Arabië.

… er in Oman een markt is die alleen toegankelijk is voor vrouwen? Mannen zijn hier dus niet welkom. Deze vindt elke woensdag plaats in Ibra.
Pottenwinkel in Oman
Pottenwinkel in Oman


… Oman 150 jaar bezet is geweest door de Portugezen?

de sultan van Oman al vanaf 1970 de macht heeft over het land? Hij kwam aan de macht in een staatsgreep en sindsdien is het land erg gemoderniseerd.

… er geen politieke partijen zijn? De sultan heeft absolute macht.

Voor wie is Oman geschikt: 

Oman is een pure, authentieke bestemming waar je een kijkje mag nemen in het leven van de Omani's. Je reist door het land wat op veel plekken nog helemaal niet toeristisch is. Eindeloze wegen door woestijnen en vlaktes, prachtige groene oases in hoge bergkloven en witte stranden. Je kunt met een huurauto een geweldige fly-drive maken langs oude dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Dit staat in groot contrast met het luxe welvarende Muscat. Het fijne van Oman is dat het niet arm is, en de mensen erg respectvol en vriendelijk zijn. 

Je kunt in Oman verblijven in hele betaalbare hotels van Ibis of andere ketens, maar ook kan je ultieme luxe ervaren in bijvoorbeeld de Chedi of het Shangri La in Muscat, of het Alila in de bergen. Een nachtje in een woestijnkamp mag niet ontbreken aan je rondreis. Ook deze zijn er van eenvoudig tot 5* luxe. Kortom: er is voor ieder budget een mooie reis samen te stellen. We kennen Oman goed en helpen je graag met je reisplannen. Vraag hiervoor je gratis offerte aan. 

  Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen