Als vrouw alleen reizen in Oman

de souk in Oman
de souk in Oman

Ondanks dat Oman op het Arabische schiereiland is gelegen kun je er als vrouw prima alleen (of met vriendinnen) reizen. Je wordt er niet lastig gevallen en de vriendelijke bevolking helpt je zoveel ze kunnen. Een groot voordeel is ook dat de bewegwijzering in het Engels is aangegeven. Op sommige plekken wordt wel verwacht dat je je houdt aan de kledingvoorschriften, respecteer dit. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die vooral voor vrouwen erg interessant zijn zoals de vrouwenmarkt in Ibra en House of Amouage in Muscat. Ben je op zoek naar een vakantie waar je kunt relaxen maar ook veel wilt zien, denk dan eens aan een cruise. Dit 'drijvende hotel' is een unieke mogelijkheid om in korte tijd een goede indruk te krijgen van een bepaalde bestemming.

Heb je weinig kennis van Oman? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kledingvoorschriften

In de moskee is het verplicht om je lichaam te bedekken, niet alleen de knieën en schouders maar vanaf de enkels tot de nek. En tevens dient het hoofd bedekt te worden. In de meeste grote moskeeën zijn er speciale mannen- en vrouwenruimtes om te bidden. De vrouwenruimte is vaak overduidelijk een stuk minder versierd. Als toerist mag je in beide ruimtes een kijkje nemen, uiteraard wel op blote voeten. De Grand Mosque in Muscat mag je echt niet missen tijdens een bezoek aan de hoofdstad.

Vrouwenmarkt in Ibra

Er zijn verschillende souks (markten) waar je souvenirs kunt kopen voor het thuisfront. Een bijzondere souk is de vrouwenmarkt in Ibra. Deze souk staat op woensdag geheel in het teken van de vrouw, voor zowel verkopers als kopers. Er heerst een ontspannen sfeer waar de vrouwen tegelijkertijd werken, verkopen en bijpraten, terwijl de kinderen met elkaar spelen. Sommige dochters van de marktkoopvrouwen spreken Engels en leggen zo gemakkelijk contact met vrouwelijke toeristen. Mannen zie je er alleen ’s ochtends en ’s middags, bij het opbouwen en afbreken van de stands. Vraag gratis een offerte aan

House of Amouage

In 1983 gaf Sultan Qaboos bin Said de opdracht om een zeer exclusief parfum te ontwikkelen met ingrediënten afkomstig uit Oman. Amouage, dat in het Arabisch ‘Golven van emotie’ betekent, wordt wel ’het meest kostbare parfum ter wereld’ genoemd. Het bestaat uit meer dan 120 natuurlijke ingrediënten, zoals het zeldzame wierookhars uit de zuidelijke provincie Dhofar. Het ‘House of Amouage’ is de producent van dit bijzondere parfum, dat inmiddels wereldwijd gekocht wordt door een selecte groep liefhebbers. Tijdens een bezoek aan The House of Amouage kom je alles te weten over dit exclusieve parfum en kun je het natuurlijk zelf kopen.

Ontdek Oman tijdens een cruise

Er zijn verschillende cruisemaatschappijen die Oman aandoen tijdens een cruise. Het schip Brilliance of the Seas van Royal Carribbean maakt bijvoorbeeld de tocht van Dubai naar Fujairah, Oman, Abu Dhabi en eindigt weer in Dubai. Op dit schip kun je je heerlijk laten verwennen in de spa tijdens een relaxte massage of in de sauna. Ook zijn er verschillende theater- en filmvoorstellingen en kun je de reissom van de cruise misschien wel terug winnen in het casino. Tijdens de twee dagen dat het schip in Oman blijft kun je verschillende excursies boeken zoals een stadstour door de hoofdstad Muscat of een dagtocht naar Nizwa. Wil je het echte traditionele leven ontdekken boek dan een tweedaagse excursie naar de woestijn met overnachting in een tentenkamp.

Klik HIER voor ons artikel over overnachten in Oman

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen