1001 mogelijkheden in Oman

Woestijn Oman bezienswaardigheid
Woestijn Oman bezienswaardigheid

Natuurlijk zullen we niet alle 1001 mogelijkheden en verleidingen van Oman gaan benoemen maar de titel geeft wel aan dat Oman een land is met ontzettend veel dingen om te ontdekken en te beleven. Alleen al de hoofdstad Muscat is erg bijzonder met zijn wit gepleisterde huizen en de Grand Mosque. Wist je trouwens dat het de kleinste hoofdstad ter wereld is?! Maar ook de enorme woestijn heeft zijn bijzonderheden en Oman bestaat voor 80% uit woestijn.

Heb je weinig kennis van Oman? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gouvernementen en regio`s

Oman bestaat uit 4 gouvernementen (Muscat, Dhofar, Musandam en Al Buraimi) en 5 regio`s (Al Batinah, Adh Dhahirah, Ad Dakhliyah, Ash Sharqiyah en Al Wusta). Al deze gebieden hebben hun eigen karakteristieke kenmerken en bezienswaardigheden waardoor ze een bezoek meer dan waard zijn. Zo wordt het gouvernement Dhofar, in het zuiden van Oman, ook wel 'de Tuin van het Sultenaat' genoemd. En terecht, de prachtige witte zandstranden en het vele groen zorgen voor een lente-achtige uitstraling. De regio Ad Dakhliyah heeft vele interessante bezienswaardigheden zoals kastelen, forten en prachtige moskeeën. Lees meer over een rondreis in het Noorden. 

Ontdek de verschillende zeeën

Maar liefst 1700 km kustlijn kent Oman en overal ziet de zee er anders uit. Ten noorden van Muscat, tussen Shinas en Barka, vind je mooie badplaatsen met grote hotelresorts waar je diverse watersporten kunt beoefenen. Echte natuurliefhebbers kunnen kamperen op de stranden van Seifa of de reuzenschildpadden bekijken in Ras al Jinz. Rond Salalah, in het zuiden van Oman, kun je met een bootje naar een van de ongerepte eilandjes die voor de kust liggen. De meeste toeristen zullen in het gouvernement Musandam kennis maken met de Indische Oceaan waar je ook fantastisch kunt duiken. Dit schiereiland heeft veel weg van Noorwegen, de bergen lijken namelijk net fjorden. De beroemde Straat van Hormuz is pas enkele jaren geopend voor toeristen maar al wel enorm populair. Lees meer over een Fly-drive. 

Vraag gratis een offerte aan

De woestijnen van Oman

In totaal bestaat Oman voor 80% uit woestijn, of eigenlijk woestijnen, want er bestaan verschillende soorten. Ontdek met een terreinwagen de mooiste bergsteden of de afgelegen stranden in de woestijn. Je zult zien dat de woestijnen (zand) worden afgewisseld met tropische wadi`s (groen), wat een prachtig contrast weergeeft. In de woestijnen Al Mintirib en Al Wasil leven nog traditionele bedoeïenen die onafscheidelijk zijn van hun dromedarissen. Het is een unieke belevenis om kennis te maken met dit gastvrije volk. In de zuidelijke regio Dhofar bevindt zich het grootste aaneengesloten woestijngebied ter wereld, Rub al-Khali. Het is een van de droogste en grootste woestijnen ter wereld en alleen aan de rand wonen enkele volksstammen.

Belangrijke steden

Naast de hoofdstad Muscat zijn er in Oman meer belangrijke steden met interessante bezienswaardigheden. Nizwa ligt op 2,5 uur rijden van de hoofdstad en is een belangrijk centrum voor de traditionele zilversmeedkunst. Op vrijdagochtend wordt er een grote, interessante dierenmarkt gehouden die je zeker niet mag missen. Sohar ligt ten noordwesten van Muscat en was vroeger zelf de hoofdstad van Oman. Het is een vissersplaats met een leuke vissouk. Salalah ligt in het zuiden van Oman en heeft een tropische uitstraling met de vele kokospalmen en bananenbomen. Het is de geboorteplaats van de Sultan. Salalah is een perfecte bestemming voor een relaxte strandvakantie maar ook hier vind je cultuur in de vorm van ruïnes of het paleis van koningin Sheba.

Overnachten in Oman

In ons artikel " overnachten in Oman" lees je alles over de mogelijkheden voor betaalbare hotels, maar ook oneindige luxe. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen