Rondreis Oman: Het tropische zuiden Salalah

Muscat
Muscat

Oman ligt op het oostelijke puntje van het Arabisch Schiereiland. Een autorondreis is een uitstekende manier om de highlights van Oman te verkennen. Deze rondreis neemt je mee naar het tropische zuiden van het land. Naast de hoofdstad Muscat reis je ook langs onder andere Salalah, Taqa, Mirbat en Nabi Ayoub. Nog meer bezienswaardigheden zien? Deze reis is te combineren met de rondreis door het hoge noorden. 

Heb je weinig kennis van Oman? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Muscat

De reis begint vaak in de hoofdstad van Oman, Muscat. Deze stad wordt ook wel liefkozend de 'witte hoofdstad' genoemd vanwege de lage en lichtgekleurde bebouwing. In de ochtend (zaterdag t/m donderdag tussen 09:00 uur en 11:00 uur) kun je hier een bezoek brengen aan een van de grootste moskeeën ter wereld, de Grand Mosque. De bouw van het complex nam maar liefst 6 jaar in beslag. Dit is de enige moskee in Oman die geopend is voor toeristen. In Muscat kun je ook het Al Alam Palace, Jalali en Merani Fort niet missen. Geïnteresseerd in de geschiedenis van Oman? Naast het Al Alam Palace vind je het Bait Al Zubair museum, waar ruim 5.000 stukken tentoongesteld staan. We raden je aan om te overnachten in Tulip Inn Muscat (3*), City Seasons Muscat (4*) of Al Bustan Palace (5*).

Muscat
Muscat

Salalah

De volgende dag staat Salalah, de hoofdstad van de meest zuidelijke provincie van Oman, op het programma. Vanuit Muscat vlieg je hier binnen 1,5 uur naar toe. Liever met de auto naar Salah? Ook dat is mogelijk, dan rijd je er ongeveer vier dagen op en kom je onderweg langs nog meer interessante bezienswaardigheden. De regio kent een tropisch klimaat: tijdens de moesson van midden juni tot midden september wordt het dorre landschap omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen en palmbomen. Deze provincie kent een rijke cultuur en parelwitte, uitgestrekte stranden. In de stad Salalah kun je een bezoek brengen aan het Museum of the Frankincense Land en Al Balid Archaeologcal Park. Ook de goudsouq en de Al Husn Souq zijn absoluut een bezoek waard. Neem zeker een dag de tijd om de stad te bezoeken. In augustus vindt het Salalah Tourism Festival plaats. Dit evenement heeft een sterk cultureel karakter met dans, kunst en zang en duurt een maand lang. In Salalah kun je overnachten in Millennium Resort Salalah (4*) of Juweira Boutique (5*).

Salalah
Salalah
Vraag gratis een offerte aan

Salalah - Taqa - Mirbat

Vanuit Salalah maak je een dagtrip naar verschillende bijzondere plaatsen. De dag begint met een bezoek aan het vissersdorpje Taqa, waar je het mooie kasteel kunt bewonderen. De reis gaat daarna door naar Khor Rori Kreek waar je de ruïnes van Sumhuram kunt verkennen. Dit is een archeologische vindplaats, waar een van de paleizen van de koningin van Sheba vroeger gelegen was. Vanuit de ruïnes rijd je door naar het stadje Mirbat, een negende-eeuwse handelsstad waar wierook, slaven en Arabische paarden werden verhandeld. In dit stadje vind je talrijke schitterende gebeeldhouwde deuren en ramen. Tijd voor de terugweg naar Salalah. Je kunt onderweg stoppen bij de graftombe van Mohammed Bin Ali, een van de grondleggers van de Islam in Oman. Een andere leuke stop zijn de tuinen van Ayn Razat, waar je kunt genieten van de prachtige omgeving met beekjes, parken en ondiepe grotten.

Mirbat
Mirbat

Salalah - Nabi Ayoub - Mughsayl

Een nieuwe dag, een nieuwe trip langs leuke plaatsjes in het tropische zuiden. In de bergen van Dhofar bevindt zich 'Nabi Ayoub', het graf van de profeet Job. Dit monument is gelegen op de bergtop van Jebal Atin. Hierdoor kun je onderweg genieten van het spectaculaire uitzicht over de omgeving. De volgende stop is Khawr Al Maghsayl. Deze lagune beslaat ongeveer een halve vierkante meter en is maar liefst drie kilometer lang. Doordat de krijtrotsen door de zee zijn uitgesneden, spuit het water door gaten met grote kracht omhoog. Vanwege het overvloed aan voedsel zie je hier het hele jaar door bijzondere vogels. Op de terugweg naar Salalah vind je langs de weg de bijzondere wierookboom. Vanwege de unieke bodemgesteldheid en het klimaat komt deze boom alleen in de regio Dhofar voor. Vroeger was het hars van deze boom kostbaarder dan goud, wat deze regio grote voorspoed heeft gebracht.


Op de laatste dag reis je terug van Salalah naar Muscat, wat anderhalf uur vliegen of dertien uur rijden is. Mocht je met het vliegtuig gaan en een middagvlucht hebben, neem dan zeker nog de tijd voor de zandstranden aan de kust van Salalah. Onze aanraders: Al Maghsayl, Raysut en Al Hafah. Ook de kustlijn van de gebieden Taqah, Mirbat en Sina zijn erg populair.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen