Fly-drive Oman

Bahla Fort Oman
Bahla Fort Oman

Bij een fly-drive boek je een vliegreis, huurauto en een of meerdere hotels. Dit is een handige combinatie om zoveel mogelijk van een land te zien. Hierbij kun je naar eigen keuze de routes en hotels selecteren om jouw rijtje van bezienswaardigheden af te gaan. Als je een fly-drive wilt boeken, bekijk dan eens de mogelijkheden in Oman. Dit land in het Midden-Oosten heeft prachtige landschappen en bezienswaardigheden, die je kunt bezoeken. Wij geven je een mogelijke fly-drive route om een beeld te geven van een rondreis door Oman. Bij deze route boek je een reis van 9 dagen met een aantal verschillende hotels.Onze fly-drives zijn mogelijk op basis van voordelige hotels als Ibis, maar ook kunnen we kiezen voor exclusievere hotels tot aan 5* als the Chedi in Muscat, Alila in de bergen, en 5* tented camps in de woestijn. Vraag gratis je offerte aan voor een fly-drive die bij jouw gewenste budget past !

Sandra 'Oman is een van mijn persoonlijke favorieten. Van woestijnen tot Wadi's en een enorme kustlijn waarbij mij vooral de vriendelijkheid en het respect van de Omani's is bijgebleven. Ik reisde per jeep langs mooie plaatsen als Nizwa en Sur, dwars door rivierbeddingen en door de hoge bergen van de Jebel Akhdar die niet onderdoet voor de Grand Canyon. Mijn mooiste moment was de zonsondergang in de woestijn!', Sandra - reisexpert Oman gratis reisvoorstel >>

Muscat

De eerste dag vlieg je van Nederland naar de hoofdstad van Oman, Muscat. Eenmaal aangekomen word je naar je eerste hotel gebracht. Op dag 2 wordt de huurauto naar het hotel gebracht, zodat de rondreis kan beginnen. Je kunt beginnen met een bezoek aan de Grand Mosque, een prachtig toonbeeld van de islamitische en Omaanse cultuur. Houd er wel rekening mee dat je je armen en benen moet bedekken en vrouwen moeten een hoofddoekje dragen. Het is even een verkleedpartij, maar zeker de moeite waard. Na een bezoek aan de moskee, kun je verder naar Muttrah. Hier zijn veel straten en steegjes met verschillende winkeltjes. Vanuit Muttrah is het niet ver naar het Bait al Zubair museum, waar de geschiedenis van Oman tentoongesteld wordt. Tijdens je terugreis naar Muscat is het leuk om even bij het Al Alam paleis te stoppen om foto's te maken van de forten Jalali en Mirani uit de 16e eeuw, die aan de weerzijden van het paleis staan. Op de derde dag heb je tijd om de rest van Muscat te zien. Je kunt een trip maken langs het vissersplaatsje Yitti of naar een openbaar strand gaan zoals Al Sawadi Beach Resort. Verder kun je de Batinah vlakte bezoeken, waar je het fort van Nakhl vindt.

Grote Moskee Oman
Grote Moskee Oman

Nizwa

Op dag 4 rijd je van Muscat naar de populaire en culturele stad Nizwa. Deze stad kun je in 2 dagen verkennen. Hierbij is het leuk om het 'Round Tower Fort' uit de 17e eeuw, de soek (markt) met sieraden en dolken en de dierenmarkt te bezoeken. Daarnaast kun je in Nizwa een jeeptocht boeken, waarbij je door de bergen in de omgeving van de stad wordt gereden. Dit is zeker een aanrader. Vraag gratis een offerte aan

Sohar

De zesde dag is weer een reisdag. Vanuit Nizwa rijd je naar Sohar, waarbij je in Bahla kunt pauzeren om bekende pottenbakkerijen te bezoeken. Als je weer verder rijdt, is het leuk om even te stoppen in Jabrin. Hier vind je een van de mooiste forten van Oman. Eenmaal aangekomen in Sohar, kun je nog even de stad verkennen. Op dag 7 heb je meer tijd voor je ontdekkingstocht. Je kunt over de leuke markten wandelen en een klein museum bezoeken, dat verstopt zit in een prachtig fort. Dit fort is ook te beklimmen, waarbij je een schitterend uitzicht hebt over Sohar. Dag 8 is eigenlijk alweer de laatste dag. Je rijdt terug naar Muscat, waar je de huurauto weer moet inleveren bij het vliegveld. Vervolgens is het wachten op het vliegtuig. Als je nog meer van Oman wilt zien, kun je eventueel je verblijf verlengen.

Overige routes

Er zijn nog veel meer routes te volgen in Oman. Bovenstaande tocht is een vrij culturele route, maar je zou ook meer van het landschap kunnen zien door woestijnen te bezoeken. Heb je liever dat iemand anders je rondrijdt? Er zijn mogelijkheden om een privéchauffeur te huren. Vraag een gratis offerte bij onze Oman specialist !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen