Rondreizen in Oman

Vuurtoren Sur, stad Oman
Vuurtoren Sur, stad Oman

Oman: Rondreizen in het sprookje van 1001-nacht

Het Sultanaat van Oman is een van de meest zonzekere bestemmingen ter wereld en bij een bezoek wordt dan ook vaak gekozen voor een strandvakantie. Zonde! Want het land biedt zo veel meer. Je vindt er alles van witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een eeuwenoude cultuur tot tropische wadi’s en uitgestrekte woestijnen. En vergeet ook niet de nog onontdekte dorpjes, majestueuze gebergtes en de vele natuurparken.

Heb je weinig kennis van Oman? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Meerdaagse rondreis

Je kunt er voor kiezen om zelf (met een 4WD of een sedan) een rondreis door Oman te maken, maar mocht je het niet prettig vinden om zelf te rijden dan zijn er ook veel mogelijkheden voor een groeps- of privé rondreis.

Voorbeeld van een 7-daagse rondreis:
* Dag 1 Muscat

In de ochtend kun je een stadstour door de hoofdstad Muscat maken met op het programma o.a. een aan de Grand Mosque, de vismarkt, de Muttrah souk, het Al Zubair museum, het Paleis van Sultan Qaboos en de Portugese forten; Jalali en Merani Fort. LET OP: Om naar binnen te mogen in de Grand Mosque moet je geheel bedekkende kleding dragen. Oftewel een broek tot over de enkels en een shirt met lange mouwen dat ook aansluit tot de nek. Ook moet je als vrouw je haren bedekken. Dus neem een sjaal mee! Overnachting in Muscat.
Vraag gratis een offerte aan

* Dag 2 Sur

Onderweg kun je een stop maken bij Bimakh Sinkhole, White Sands Beach, Wadi Tiwi en Wadi Shab en de tombe van Myryam Bibi. Leuk is om onderweg te picknicken bij een van de wadi’s die je onderweg tegenkomt. In Sur kun je een bezoek brengen aan de Dhow fabriek. Hier worden nog Dhow boten gebouwd, de traditionele houten zeezeilschepen waarmee men vroeger naar India, China en zelfs Egypte en Zanzibar reisden. Om de dag af te sluiten kun je in de avond een bezoek brengen aan het schildpaddenreservaat in Razz Al Hadd. Overnachting in Sur.
Tip: Wil je liever IN het schildpadden reservaat slapen? Ook dat is mogelijk. We bieden hier een bijzonder tentenkamp aan. Vraag hier je gratis offerte aan. 

* Dag 3 Wahiba Sands

Vertrek ’s ochtends vroeg per 4x4 jeep naar Whadi Bani Khaleed, een oase diep verstopt in een landschap van bergen en canyons. Vervolgens vertrek na de lunch naar Wahiba Sands. Deze woestijn ligt zuidelijker dan Muscat en het woestijnlandschap beslaat een oppervlakte van 16.000 km2. De tocht door de Wahiba Sands is erg spectaculair. De zandduinen worden hier tot 200 meter hoog en van het “Dune Bashing” met de jeeps krijg je echt een adrenaline kick! In de Wahiba Sands wordt een bezoek gebracht aan een bedoeïenenfamilie. Het is overigens ook mogelijk om het vervoer naar het kamp in de woestijn vooraf te regelen, zodat je zelf niet in de woestijn hoeft te rijden. Overnachting in Wahiba Sands.
Tip: Desert nights camp 

Woestijn Oman Wahiba Sands
Woestijn Oman Wahiba Sands


* Dag 4 Nizwa

Vertrek om 08.00 uur naar het Al Hajargebergte en Nizwa. Het Al Hajargebergte deelt Oman als het ware in tweëen en strekt zich uit tussen Muscat en Sur. Het gebergte biedt een indrukwekkend schouwspel met woeste rotspartijen, kloffen en kliffen. Hier kunnen onder meer klim, - hiking,- en mountainbiketochten worden gemaakt. Na het Al Hajargebergte kun je een bezoek brengen aan Nizwa, gelegen op ongeveer 2,5 uur rijden van de hoofdstad Muscat. Nizwa is van oudsher een belangrijk centrum voor de zilversmeedkunst, die op traditionele wijze gemaakt werd. In Nizwa kun je een bezoek brengen aan het fort, dit is één van de indrukwekkendste en oudste van het land. Ook leuk om te bezoeken zijn de Souk, Bin Ateeq voor traditioneel Omaans eten en de Tanuf ruïnes. Overnachting in Nizwa.

* Dag 5 Nakhal en Rustaq

Vertrek naar Nakhal en Rustaq. Nakhal is gebouwd aan de voet van de bergen en met een prachtige oase. Hier staat ook het Nakhal Fort, wat een indrukwekkende historie kent en zeker een bezoekje waard is. Rustaq was in een ver verleden de hoofdstad van Oman. Het fort in de stad, Rustaq fort, werd maar liefst 4 eeuwen vóór het begin van de islam in Oman gebouwd. Het is een imposante gebouw verdeeld over 3 niveaus. De hoogste toren heeft een diameter van 6 m. Overnachting in de hoofdstad Muscat.

* Dag 6 Muscat

Plan deze dag naar eigen smaak in. Je kunt gaan winkelen bij Aurum Plaza, een cruise maken rond de baaien van Muscat of het stadscentrum om het Qurum National Park te ontdekken. Overnachting wederom in Muscat.

* Dag 7 Einde rondreis

Mocht je meer tijd hebben raden we zeker aan om de gebergtes mee te nemen in je reis. Vraag een gratis offerte aan voor jouw gewenste route. We bieden reizen aan langs bekende hotelsketens als Ibis en holiday Inn, tot aan 5* luxe in The Chedi en luxe woestijnkampen. Voor ieder budget hebben we mogelijkheden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen