Gujranwala

Een andere stad in de provincie Punjab is Gujranwala. Deze stad ligt slechts 67 kilometer van Lahore af. Gujranwala behoort tot de grootste steden van Pakistan, met een inwonersaantal van 1,1 miljoen. De stad kent een belangrijk industrieel centrum, net iets ten noorden van Lahore. Het hele district Gujranwala telt meer dan 4 miljoen inwoners. De meeste van deze inwoners spreken Punjabi, maar er wordt ook Urdu en Engels gesproken door opgeleide mensen. Doordat er de laatste jaren veel weg- en spoorverbindingen bij zijn gebouwd, bloeit de productie- en landbouwmarkt weer op. De stad is verbonden met de Grand Trunk Road, waardoor je makkelijk vanuit Gujranwala naar provinciale hoofdsteden kunt reizen. Gujranwala ligt tussen Lahore en Islamabad in, waardoor het verschillende kleine bedrijven heeft. De stad exporteert vooral suikerriet, meloenen en korrels naar het buitenland. Daarnaast wordt er o.a. keramiek, staal, bestek, servies, gereedschappen en textiel geproduceerd. In Gujranwala wonen de beste wostelaars en bodybuilders van het subcontinent, waardoor de stad de bijnaam 'Stad van de worstelaars' heeft gekregen. Gujranwala kent een historisch en cultureel centrum, waar je vele bezienswaardigheden en activiteiten kunt vinden. Je kunt er een bezoek brengen aan de bodybuilding toernooien, kabaddi wedstrijden en gewichthefwedstrijden. Als toerist kun je ook leuk winkelen in een van de winkelcentra. Bezoek ook een van de mooie monumentn zoals Jinnah Stadion, Pace Shopping Centre en Nishan-e-Manzil. In de parken Jinnah, Gulshan en Liaqat kun je heerlijk tot rust komen.

Heb je weinig kennis van Pakistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Gujranwala
Plaatsen in de buurt van Gujranwala (Pakistan) :
 • Lahore (69 km)
 • Faisalabad (133 km)
 • Rawalpindi (192 km)
 • Islamabad (201 km)
 • Multan (339 km)
 • Quetta (715 km)
 • Karachi (1068 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Gujranwala

  Het Pace Shopping Mal (Gujranwala)

  Het Pace Shopping Mal
  Het Pace Shopping Mal
  Kaart met locatie Het Pace Shopping Mal

  Het Pace Shopping Mall is een winkelcentrum waarin diverse winkels zijn gevestigd. Naast zijn vestiging in Gujranwala, heeft Pace nog vijf vestigingen in Lahore en één in Gujrat. Het winkelcentrum werd in 1995 opgeleverd en is nog steeds een geliefde plek in de stad. Je vindt er veel kledingwinkels, maar ook drogisterij en supermarkten. Een kenmerk van dit winkelcentrum is dat je hier kunt dineren tijdens het winkelen, aangezien er kleine fastfoods outlets aanwezig zijn.

  Jinnah Stadion (Gujranwala)

  Jinnah Stadion
  Jinnah Stadion
  Kaart met locatie Jinnah Stadion

  In het hart van Gujranwala ligt het multifunctioneel Jinnah Stadion. Het stadion wordt voornamelijk gebruikt voor cricket wedstrijden. In totaal heeft het stadion een capaciteit voor zo'n 20.000 mensen. De laatste ODI(One Day International) wedstrijd werd gehouden in 2000 tussen Pakistan en Sri Lanka. Het stadion werd ontworpen door Amjad Saleem, hij was de voormalig burgemeester van Gujranwala.


  Worstelwedstrijd (Gujranwala)

  Gurjanwala staat bekend als de stad van de worstelaars, vandaar dat je tijdens een verblijf in Gurjanwala minstens één keer een worstelwedstrijd moet bijwonen. Een andere naam voor Gurjanwala is 'Pehlwanon Ka Shehar' wat ook wel de stad de worstelaars betekent. De stad is dan ook enorm trots op de roem die zij bereikt hebben. Er hebben hier namelijk vele grote titels gewonnen, zoals Rahim Bux Phelwan Sultani Wala en Acha Phelwan.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Pakistan bekijken.

  Vervoer

  Gujranwala is een stad die goed te bereiken is. Het heeft goede weg- en spoorverbindingen, die gebouwd zijn door de Britten. Deze verbindingen hebben ervoor gezorgd dat de stad is gaan groeien. Wanneer je naar Lahore wilt, zul je minder dan 2 uur kwijt zijn als je over de lokale weg rijdt. Vanuit de haven worden diverse lokale producten naar de rest van de wereld gezonden. De Grand Trunk Road en de vele snelwegen hebben ervoor gezorgd dat de logistiek enorm is gestegen en er veel geëxporteerd kan worden. De trein is een beroemd vervoersmiddel in Gujranwala. Het heeft vele treinverbindingen die gaan naar Karachi, Lahore, Islamabad, Peshawar, Faisalabad en andere kleine steden in het land. De Britten hebben het station gebouwd voordat Pakistan onafhankelijk werd. In die tijd was het station een van de grootste stations van Azië. Het ligt midden in het centrum van de stad, waardoor het zeer toegankelijk is voor iedereen. Vanuit het vliegveld van Lahore en Sialkot kun je makkelijk naar de stad komen. Allama Iqbal Internation Airport ligt 80 kilometer van de stad af, terwijl Sialkot International Airport maar 40 kilometer er vanaf ligt. Deze 2 vliegvelden zijn de belangrijkste vliegvelden voor de stad Gujranwala.

  Geschiedenis

  De stad bestaat al sinds de 7e eeuw, maar het kreeg pas in de 18e eeuw de naam Gujranwala. De Sikhs veroverde Punjab toen Mughal keizer Aurangzeb Alamgir in 1707 stief. Maharaja Ranjit Singh was hen leider en heeft meer dan 40 jaar over de streek geregeerd. In 1839 stierf hij en viel de sikhs-heerschappij uiteen. De Britten kwamen in 1849 en veroverde de stad. In 1867 werd de gemeente Gujranwala opgericht door de Britten. Zij zorgde ervoor dat er in 1881 een spoorlijn naast de Grand Trunk Road kwam. Deze spoorlijn werd de North-Western Railway genoemd. De spoorlijn zorgt ervoor dat Gujranwala verbonden blijft met andere steden in de provincie Punjab. De Britten hebben over het rijk geregeerd totdat Pakistan in 1947 onafhankelijk werd. De niet-moslims gingen weg uit de stad om in India te gaan wonen. De moslims kwamen juist vanuit India naar Gujranwala toe om er te komen wonen. Door deze onafhankelijkheid ontwikkelde Gujranwala zich erg snel. In 1951 werd het zelfs de hoofdstad van het district. Hierdoor kwam de export op gang en de stad begon steeds meer op te bloeien. Zelfs nu is Gujranwala een groot agrarisch centrum en heeft het commerciële en industriële karakters. Door grootschalige irrigratie is de grond van de boeren erg vruchtbaar, waardoor de beste rijst uit Pakistan en zijn omgeving komt.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Gujranwala