Faisalabad

In het noordoosten van het land ligt Faisalabad, de derde grootste stad van Pakistan. Toen de stad in 1880 gesticht werd, had het nog maar weinig inwoners. Later kwam hier verandering in, want in 50 jaar tijd was de bevolking gestegen van 9.171 naar 979.000 inwoners. Weer 50 jaar later was dit aantal alweer verdubbeld. Op dit moment leven er 5,5 miljoen mensen in en rondom Faisalabad. Faisalabad heeft een belangrijk industrieel centrum en mede daardoor kwamen er steeds meer mensen in de stad wonen. In 10 jaar tijd was de bevolking gestegen met 152,2%! Dit waren vooral islamitische vluchtelingen uit Oost-Punjab en Haryana. Rondom de stad liggen de districten hafizabad, Chiniot, Nankana Sahib, Sahiwal, Toba Tek Sing en Jhang.

Heb je weinig kennis van Pakistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Faisalabad
Plaatsen in de buurt van Faisalabad (Pakistan) :
 • Lahore (119 km)
 • Gujranwala (133 km)
 • Multan (206 km)
 • Rawalpindi (244 km)
 • Islamabad (256 km)
 • Quetta (594 km)
 • Karachi (936 km)
 • Ervaringen

  op 16 november 2016 plaats: Faisalabad, reisperiode: juni 2016

  Ik ben daar geweest en ik vond het heel leuk echt geweldig! Ik zou het aanraden aan mensen die houden van reizen en nieuwe culturen ontmoeten.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Faisalabad

  Clock Tower (Faisalabad)

  In het hart van de oude stad bevindt zich een van de oudste monumenten uit de tijd van de Britse Raj: De klokkentoren. De toren werd gebouwd door de Britten toen zij een groot deel van Pakistan regeerde. De klokkentoren is geplaatst in het midden van acht markten in de vormen van de Union Jack van het Verenigd Koninkrijk. Op de markt verkopen ze vele lokale specialiteiten. Verder is de klokkentoren een bijzonder perspectief in de stad. Vooral de prachtige en goed onderhoudende architectuur trekt veel bezoekers.  


  Happyland Waterpark (Faisalabad)

  Happyland Waterpark
  Happyland Waterpark
  Kaart met locatie Happyland Waterpark

  Happy Land Water Park is een pretpark waar hele gezinnen zich kunnen vermaken. Het park is opgebouwd op een internationaal niveau met alle faciliteiten die je maar kunt bedenken. Verder vind je er de grootste waterglijbanen van heel Pakistan. Ook zijn er verbazingwekkende schommels voor zowel kinderen als volwassenen. Door de veelzijdige attracties van het park kun je je hier prima een hele dag vermaken. 

  Jinnah Garden (Faisalabad)

  Faisalabad is de thuisbasis van een aantal parken. Het bekendste en oudste park in de stad is het Jinnah Garden. De lokale bevolking noemt het park ook wel 'Company Bagh'. Voor dat je het park in wandelt valt meteen het prachtige monumentale witte gebouw op. Het dak leunt op stevige witte pilaren, wat aanduidt dat dit de ingang van het park. Daarnaast kun je verder wandelen door de groene omgeving van het park of gaan picknicken. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Pakistan bekijken.

  Vervoer

  Het Faisalabad International Airport ligt slechts 10 kilometer van het centrum af. Vanuit hier worden de meeste goederen verder verspreid in Pakistan of naar andere landen. De passagiers kunnen vliegen met de nationale luchtvaartmaatschappij Pakistan International Airlines. De laatste jaren is het wegennetwerk verbeterd, waardoor het nu voldoet aan de internationale normen. Diverse openbare busnetwerken en particuliere bussen zijn actief op de wegen om passagiers te vervoeren. Daarnaast kun je gebruik maken van taxi's of riksja's. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren, dan kun je zelf rondreizen. Vanuit Faisalabad lopen diverse snelwegen die de stad verbinden met andere grote steden. Dit is zeer belangrijk, vooral voor het vervoeren van producten. Naast al deze voorzieningen heeft Pakistan een treinstation. Dit station is gebouwd door het Britse Rijk in de 19e eeuw. Je kunt vanuit het centraal station makkelijk reizen naar grote steden als Karachi, Lahore, Rawalpindi, Islamabad, Quetta en Peshawar.

  Geschiedenis

  Toen Faisalabad nog niet bestond werd het gebied Chenab Kolonie genoemd. Het was een zeer leeg gebied, want het kon er soms weken niet regenen. Als het eenmaal regende verdween het water gelijk in de grond, omdat deze zo droog was. Pas later, in 1880, werd er op deze plek een stad gesticht. Dit werd gedaan door de Britse luitenant-gouverneur van de Punjab: Sir Charles James Lyall. Het kreeg de naam Lyallpur, wat verwijst naar de achternaam van deze Brit. Voordat de stad gesticht werd, lagen er meerdere dorpen, maar de Britten brachten hier verandering in. Zij verbouwde het gebied en maakte er een zeer grote stad van. Ze legde irrigatiekanalen aan, waardoor de landbouw mogelijk werd. Om ervoor te zorgen dat een groot deel van de bevolking naar Lyallpur kwam, werd er beloofd dat zij een stuk land kregen wanneer ze zich vestigde in de stad. Hierdoor groeide de stad erg snel. Poham Young nam het stadscentrum voor zijn rekening en kwam met het idee om rondom een grote klokkentoren 8 wegen te maken. Zo kun je vanaf het plein alle kanten op. De stad werd alleen maar groter toen er een spoorlijn werd aangelegd tussen Wazirabad en Lyallpur in, in 1895. In 1977 werd de naam lyallpur vervangen voor Faisalabad. Dit werd gedaan, omdat het verwees naar de koning Faisal van Saoedi-Arabië. In 1985 werd de stad onderverdeeld in de stadsdistricten Faisalabad, Jhang en Toba Tek Singh.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Faisalabad