Rawalpindi

Markt in Rawalpindi, Pakistan
Markt in Rawalpindi, Pakistan

Na Karachi, Lahore en Faisalabad is Rawalpindi de grootste stad van Pakistan. Vroeger was Rawalpindi niet groot, maar doordat de economie in de stad een enorme impuls heeft gekregen toen Islamabad werd gebouwd, is het inwonersaantal gestegen naar 2,1 miljoen. Zij leven met z'n alle op een oppervlak van 154 km2. Dit kwam omdat de stad toen fungeerde als tijdelijke hoofdstad. Rawalpindi ligt in het noorden van de provincie Punjab en ligt 275 van de grote stad Lahore af.

Rawalpindi is de administratieve zetel van de Rawalpindi District en het militair hoofdkwartier van de Pakistaanse strijdkrachten. Rawalpindi is vernoemd naar Raja Pindi en wordt ook wel Pindi genoemd. Het is een zeer bruisende stad, die tussen de Noordwestelijke Grensprovincie en Azad Jammu en Kasjmir in ligt. Vele toeristen maken in deze stad een tussenstop om verder te reizen richting het noorden. Je vindt er bazaars, parken en winkelcentra. Diverse industrieën en fabrieken hebben hier hun thuisbasis. Rawalpindi heeft een eigen internationale luchthaven, Benazir Bhutto International Airport.

Heb je weinig kennis van Pakistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Rawalpindi
Plaatsen in de buurt van Rawalpindi (Pakistan) :
 • Islamabad (12 km)
 • Gujranwala (192 km)
 • Faisalabad (244 km)
 • Lahore (258 km)
 • Multan (409 km)
 • Quetta (683 km)
 • Karachi (1131 km)
 • Ervaringen

  op 26 juni 2019 plaats: Rawalpindi, reisperiode: juli 2018

  top land en heel gastvrij, nooit verwacht maar waar!!!

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 6
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Rawalpindi

  Ayub National Park (Rawalpindi)

  Ayub National Park, ook wel bekend al het historisch Topi Rakh Park is het grootste natuurpark van Rawalpindi. Het park is vernoemd naar de Pakistaanse president. Het park beslaat een totale oppervlakte van 930 hectare. Naast dat je in het park een speeltuin, meer, aquarium en openluchttheater vindt, staat het park ook wel bekend als 'The Jungle Koninkrijk'. Vooral onder de jongeren is dit een erg populair gebied.   De Raja Bazar (Rawalpindi)

  De Raja Bazar
  De Raja Bazar
  Kaart met locatie De Raja Bazar

  De Raja Bazaa is de belangrijkste bazaar van Rawalpaldi. Ook de ligging van de bazaar is ideaal, doordat het op een kruispunt van zes belangrijke wegen ligt. Door deze ligging in het wel een enorme chaos rondom de bazaar. In de bazaar bevinden zich ook een aantal grote bedrijven en commerciële centra en kantoren. Het is dan ook een van de drukste bazaars van de stad. Je kunt er dan ook allerlei spullen kopen voor een onwijs lage prijs. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Pakistan bekijken.

  Vervoer

  Het is niet moeilijk om je te verplaatsen in Rawalpindi, want het openbaar vervoer is zeer divers. Er rijden bussen, taxi's, riksja's, minibussen en paardenkoetsen. Wel kun je te maken krijgen met files, omdat de wegen niet goed ingedeeld zijn. Als je wat langer moet reizen, kun je gebruik maken van touringcars, die beschikken over airco en veel comfort bieden aan de passagiers. Daarnaast heeft de stad een treinstation. Dit werd gebouwd in 1880 door de regering van Brits-Indië. Zij bouwde het station om de handel makkelijker te maken. Naast deze vormen van reizen heeft Rawalpindi een eigen luchthaven. Hier stijgen en landen dagelijks meer dan 25 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Dit zijn zowel nationale als internationale maatschappijen. Op dit moment wordt er een nieuw vliegveld gebouwd ongeveer 25 km van Rawalpindi af. Als je met eigen vervoer wilt gaan reizen, zul je veel gebruik maken van de Murree Road, de belangrijkste route door Rawalpindi. De Murree Road is een van de drukste wegen in de provincie Punjab. Daarnaast kent Rawalpindi nog een andere belangrijke weg, de Grand Trunk Road. Deze weg brengt iedereen vanuit Rawalpindi naar een grote stad in het noorden van Pakistan zoals Karachi, Lahore, Faisalabad en Quetta.

  Geschiedenis

  Toen Pakistan onafhankelijk werd, kregen zij een vrouwelijke premier, genaamd Benazir Bhutto. Haar vader was de oud premier Zulfikar Ali Bhutto. Haar vader werd in 1979 opgehangen, omdat hij een moord op de tegenstander had goedgekeurd. In 2007 werd Benazir Bhutto zelf vermoord. Dit gebeurde vlak voor de verkiezingen. Op de Murree Road hebben verschillende politieke en sociale gebeurtenissen plaatsgevonden. In het midden van de stad ligt Nala Lai. Vroeger was dit water schoon genoeg om te drinken, maar nu is het net afvalwater door de afvalstoffen van fabrieken en huizen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Rawalpindi