Quetta

Trein in Quetta, Pakistan
Trein in Quetta, Pakistan

In het zuidwesten van het land ligt Quetta, de hoofdstad van de provincie Beloetsjistan. De stad ligt in een rivierdal, enkele kilometers verwijderd van de grens met Afghanistan. Hierdoor is de stad erg belangrijk voor handel en communicatie. Vlak bij deze grens ligt tevens een belangrijke militair kamp. Quetta telt meer dan 900.000 inwoners, die van verschillende landen afkomstig zijn. Naast het Urdu wordt er door de bevolking Pasjtoe, Beloetsji, Brahui, Sindhi en Punjabi gesproken. De stad wordt ook wel de Fruittuin van Pakistan genoemd, omdat Quetta een diversiteit aan planten en dieren heeft. In Quetta ligt het belangrijkste park, het Hazarganji Chiltan National Park, waar een aantal van de zeldzaamste diersoorten ter wereld rondlopen. Quetta is echt een plek voor toeristen, omdat het vol spanning, avontuur en plezier zit. Er zijn zoveel mooie bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, zoals een van de vele bazaars. In de andere steden wordt veelal cricket gespeeld, maar de inwoners van Quetta spelen het liefst voetbal. Erg leuk om een kijkje te nemen bij een wedstrijd van de lokale voetbalclub.

Heb je weinig kennis van Pakistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Quetta
Plaatsen in de buurt van Quetta (Pakistan) :
 • Multan (427 km)
 • Karachi (592 km)
 • Faisalabad (594 km)
 • Rawalpindi (683 km)
 • Islamabad (691 km)
 • Lahore (713 km)
 • Gujranwala (715 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Quetta

  Bazaars Pakistan (Quetta)

  Bazaars Pakistan
  Bazaars Pakistan
  Kaart met locatie Bazaars Pakistan

  Shahrah-e-Liaquat en de Shahrah-e-Iqbal zijn schitterende bazaars in Quetta. Op deze markten worden schitterende en kleurrijke ambachten verkocht. Vooral de Balochi spiegel en het Pashtun borduurwerk zijn gewilde accessoires op de markt. Daarnaast worden er Afghaanse tapijten, bontjassen, geborduurde jassen, vesten, sandalen en andere traditionele Pashtun items verkocht. De Pashtun tapijten en Balochi tapijten worden gemaakt door nomadische stammen rondom het gebied van Quetta.   Hazarganji Chiltan Nationaal Park (Quetta)

  Hazarganji Chiltan Nationaal Park
  Hazarganji Chiltan Nationaal Park
  Kaart met locatie Hazarganji Chiltan Nationaal Park

  Het Hazarganji Chiltan National Park is een prachtig natuurgebied ligt in het zuidwesten van Quetta. Het gebied is gevuld met een bergachtig landschap met steile hellingen gedeeld door ravijnen. Jaarlijks trekt het park vele bezoekers, aangezien het makkelijk te bereiken is vanuit Quetta. Het park is ook de thuishaven over vele zeldzame diersoorten. Naast vele vogels en reptielen leven er onder meer Stripped hyena's en Rode vossen.   Het Hanna Lake (Quetta)

  Het Hanna Lake is een turquoise meer wat zich in de buurt van de stad Quetta vind. Het bijzondere aan dit meer is dat het op een hoogte van 10 kilometer ligt en is verscholen tussen de heuvels. Het reservoir werd in 1894 gebouwd tijdens de Britse koloniale tijdperk. In het meer zwemmen talloze gouden vissen. Daarnaast bevindt zich in de omgeving een restaurant met picknicktafels en een watersport academie. Bij de Hayat Water Sports Academy(watersport academie) kun je materialen huren om te roeien, kanoën, kajakken en zeilen.    Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Pakistan bekijken.

  Vervoer

  Door goed onderhoude weg- en spoorverbindingen is het land goed bereikbaar voor inwoners van andere steden. Op een hoogte van 1.605 boven het zeeniveau ligt Quetta Airport. Dit is het een na hoogste vliegveld van Pakistan. De vluchten worden aangeboden door Pakistan International Airlines, Shaheen Air International en Airblue. Je kunt vanuit Quetta met het vliegtuig richting Islamabad, Gwadar, Karachi, Lahore en Peshawar. Pakistan International Airlines kan je ook vanuit Quetta naar Manchester, Dubai, New York of andere internationale bestemmingen brengen. Naast het vliegveld, ligt Quetta Station ook op een hoogte van 1.676 boven zeeniveau en is daarmee het hoogstgelegen station van Pakistan. In 1890 hebben de Britten deze spoorlijn aangelegd voor een betere handel. Door deze spoorwegen wordt Quetta verbonden met steden als Karachi, Lahore, Peshawar en Islamabad. Naast de spoorlijn vind je ook een verharde weg die van Quetta naar Karachi gaat. Sinds 2008 is het reizen met de trein niet meer zo veilig, omdat er vele bomaanslagen zijn gepleegd in de treinen. Daarnaast worden vele treinen beschoten, waardoor je er niet veilig bent.

  Geschiedenis

  Op 31 mei 1935 kreeg de stad te maken met een hevige aarbeving. Tot die tijd had Quetta zich ontwikkeld tot een bruisende stad met een aantal grote gebouwen, maar hier bleef weinig meer van over. Het epicentrum van de aardbeving lag dicht bij de stad, waardoor de gehele infrastructuur van de stad vernietigd werd. Naast deze enorme schade vonden maar liefst 40.000 mensen de dood. Na vele jaren hard werken is de stad weer herbouwd met lokale middelen. De meeste gebouwen zijn aardbevingbestendig, omdat ze zijn gebouwd met bakstenen en versterkt beton. Quetta werd een tijdje later de hoofdstad van de opnieuw opgerichte provincie Baluchistan, dit bleef zo tot 1971.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Quetta